ÎN PRIMUL SEMESTRU, VIG a înregistrat o scădere a subscrierilor cu 3,1% în ţară, la 258,5 milioane euro

A.C.
Bănci-Asigurări / 22 august 2017

VIG a înregistrat o scădere a subscrierilor cu 3,1% în ţară, la 258,5 milioane euro

Grupul austriac de asigurări Vienna Insurance Group (VIG) a înregistrat în primul semestru din acest an o scădere a primelor brute subscrise în ţara noastră cu 3,1% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, până la 258,5 milioane euro, dar şi-a majorat profitul cu 63%, potrivit unui comunicat de presă al grupului.

Conform sursei, anul trecut, VIG a preluat şi AXA Life Insurance, filiala din România a grupului francez AXA specializată în asigurări de viaţă.

Evoluţia din primul semestru vine după o creştere solidă subscrierilor VIG din România în 2016, cu 24,4% faţă de anul anterior, până la 533,4 milioane euro, şi după o scădere a primelor brute subscrise în România în primul trimestru cu 7,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, informează sursa.

În raportul din primul trimestru, grupul austriac a justificat scăderea afacerilor din România prin plafonarea instituită de guvern pentru tarifele RCA, care a avut un impact negativ asupra evoluţiei primelor.

Guvernul a plafonat, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, preţurile RCA în perioada 18 noiembrie 2016 - 18 mai 2017, la presiunea patronatelor din transportul rutier.

Potrivit sursei citate, VIG a obţinut pe piaţa românească, în primul semestru, un profit înainte de impozitare de 5,8 milioane euro, în creştere cu 62,9% faţă de prima jumătate a anului trecut.

În 2016, grupul austriac a înregistrat în România un profit înainte de taxe de 3,5 milioane euro, după pierderi de 46,4 milioane euro în 2015.

La nivelul întregului grup, VIG a subscris prime de 4,97 miliarde euro în primele şase luni, în creştere cu circa 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Conform sursei aintite, profitul înainte de impozitare al întregului grup austriac a fost de 220,5 milioane euro, în creştere cu 10% faţă de primul semestru al anului trecut.

"Creşterea profitului s-a datorat în principal îmbunătăţirii ratei combinate şi a rezultatului financiar. Creşteri semnificative ale profitului s-au înregistrat în special în România (+62,9%) şi Polonia (+58,4%)", arată raportul grupului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb