ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2020: Profitul net al BCR a crescut cu 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

M.A.
Bănci-Asigurări / 30 aprilie 2020

Sergiu Manea

Sergiu Manea

Banca Comercială Română (BCR) a înregistrat, în primul trimestru din acest an, un profit net de 428,3 milioane de lei (89,3 milioane de euro), în creştere cu 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, ca urmare a rezultatului operaţional mai mare şi a impactului pozitiv din recuperările semnificative de la clienţi neperformanţi, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Rezultatul operaţional s-a îmbunătăţit semnificativ cu 33% până la 440,1 milioane de lei (91,7 milioane de euro) în primul trimestru din 2020, de la 330,8 milioane de lei (69,8 milioane de euro) în primul trimestru din 2019, pe fondul unor venituri operaţionale mai mari alături de cheltuieli operaţionale mai reduse favorizate de contribuţia anuală mai mică la fondul de garantare a depozitelor în 2020.

Venitul operaţional a crescut cu 6,4% până la 852,0 milioane de lei (177,6 milioane de euro) în 2020, de la 800,5 milioane de lei (169,0 milioane de euro) anul trecut, determinat în principal de veniturile nete din dobânzi pe fondul volumelor mai mari de credite, atât pe segmentul de clienţi retail, cât şi pe cel de corporate.

Rata creditelor neperformante a ajuns la 3,7% în martie 2020, cel mai scăzut nivel din ultimii 12 de ani, faţă de 4,1% în decembrie 2019.

"Această evoluţie reflectă evoluţia pozitivă a împrumuturilor acordate clienţilor şi reducerea portofoliului de credite neperformante datorită recuperărilor semnificative reuşite conform planului de rezoluţie a creditelor neperformante. În acelaşi timp, gradul de acoperire al creditelor neperformante cu provizioane a ajuns la 126,2% în martie 2020.", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, platforma inteligentă de banking George a ajuns la 820.000 de utilizatori, înregistrând în perioada martie-aprilie un ritm de 300 de conturi deschise zilnic 100% online. Numărul de tranzacţii prin George a crescut cu 150% în primul trimestru din 2020 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.În contextul pandemiei, doar în luna martie numărul de tranzacţii a crescut cu peste 125% faţă de martie 2019.

De asemenea, programul Şcoala de Bani a devenit 100% online, profesorii BCR organizând conferinţe online cu cei care doresc să facă educaţie financiară.

Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română, a declarat: "Societatea şi mediul de business s-au transformat dramatic în ultimele luni, dar cel mai important este că am reuşit să ne adaptăm rapid la noua realitate. Ştim ce îi preocupă pe clienţii noştri: incertitudinea, scăderea businessurilor, pierderea joburilor, sănătatea angajaţilor şi suntem pregătiţi să salvăm cât mai multe locuri de muncă. Suntem puternici. Strategia implementată în ultimii ani, ce a inclus digitalizarea rapidă şi precauţie în evaluarea riscurilor, îşi dovedeşte validitatea. Avem un rol important în repornirea economiei şi suntem pregătiţi să ni-l asumăm. Le mulţumesc colegilor mei, care au realizat lucruri extraordinare într-un timp atât de scurt, şi care au înţeles că prioritatea noastră este şi trebuie să fie aceea de a nu rămâne niciun client fără soluţii şi fără sprijin financiar şi moral. Bankingul este un business făcut de oameni pentru oameni".

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Specialist mister Treichl, nu-i asa The Brute?

    Oricum, la sfârșitul anului banii vor fi la Viena, se va evaporă profitul. 

    1. Puțină istorie pentru tine:Erste a plătit cam 3,6 mil euro pentru ceva peste 60 la sută din BCR.(bravo Băsescu!).Apoi a plătit deținerea celor 5 Sifuri multe sute de milioane de euro pe o bancă care avea probleme chit că atunci reprezenta 28 la sută din sistemul bancar. Acum vin vremuri grele pentru bănci. Nici in 30 de ani austriecii nu recuperează sumă plătită!

      Ăsta e adevărul nu patriotismul ieftin si analfabet.  

      În plus angajații români la bancă au avut salarii bune și au plătit statului român impozite.

      Poate cu Petrom e altceva, dar si acolo e de discutat... 

    Treichl atentiona la un moment dat că el nu face la BCR ceea ce fac alte bănci de la noi, că nu se uită doar la profit?? Oare ce greseli a făcut TLV,evident in afară de contextul grav?

    1. Poti fi mai clar. În afacerile bancare nu vorbesti precum Creangă in Pupăza din tei.

      ei si tu, a stat omul prea mult in casa, nu a invatat cuvinte noi in ultima luna, nu poate articula idei clare. fii mai intelegator

      Am reprodus doar o afirmație cumva enigmatică a lui Treichl pe care nu am inteles-o, deci cu regret nu pot fii clar. Vorbea cu referire la bănci din România și afirmația a apărut în Bursa.

      Nu sti că Bursa face diversiune?

    se face banutu' in colonie.....

    Cred ca trebuie sa intre in peisaj maestrul Bestea.

    Altfel buimaceala crește. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb