ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN ACEST AN Transgaz a înregistrat un profit net 154,4 milioane lei, în scădere cu 23%

M.G.
Piaţa de Capital / 14 mai 2021

Transgaz a înregistrat un profit net 154,4 milioane lei, în scădere cu 23%

Transgaz (TGN) a raportat, pentru primul trimestru din acest an, un profit net de puţin peste 154 milioane de lei, cu 23% sub cel din primul trimestru al anului trecut, se arată în raportul transportatorului de gaze naturale transmis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Venituri din activitatea de exploatare (înainte de activitatea de echilibrare şi de construcţii conform cu IFRIC12) s-au ridicat la 456,39 milioane de lei, cu 11% sub cele din primele trei luni ale lui 2020, respectiv 57 milioane de lei.

Veniturile obţinute din componentă volumetrică au fost mai mari cu 3,16 milioane de lei, datorită: 1. cantităţii de gaze transportate mai mare faţă de anul T1 2020 cu 8%, cu o influenţă pozitivă de 6,17 milioane de lei; tarifului de transport volumetric mai mic cu 0,05 lei/MWh, cu o influenţă negativă de 2,39 milioane de lei. Raportul Transgaz arată că cantitatea de gaze naturale destinate consumului de gaze în SNT a fost mai mare faţă de trimestrul întâi din 2020 cu 21.777 MWh.

Veniturile din rezervarea de capacitate au scăzut cu 55,97 milioane de lei, în timp ce veniturile din transportul internaţional al gazelor naturale au fost mai mici cu 19,2 milioane de lei. Aceste venituri au scăzut drastic încă din 2020, cu 213 milioane de lei, din cauza încetării contractului de transport cu Gazprom Export Ltd pentru conducta Isaccea 2-Negru Vodă 2 şi a reglementării venitului din transport pe conducta Isaccea 1-Negru Vodă 1 în conformitate cu prevederile metodologiei aprobate prin Ordinul ANRE ca urmare a conectării acestei conducte cu SNT începând din octombrie 2019, conform raportului Transgaz.

Cheltuielile de exploatare (înainte de echilibrare şi de activitatea de construcţii conform cu IFRIC12) au crescut totuşi cu 1% faţă de trimestrul întâi din 2020, respectiv cu 3,67 milioane de lei, la 276 milioane de lei.

În aceste condiţii, rezultatul din exploatare s-a ridicat la 179,78 milioane de lei, cu 25% sub cel din primele trei luni ale lui 2020, în timp ce rezultatul din activităţile financiare a fost de 17 milioane de lei, mai mare cu 801% pentru aceeaşi perioadă de raportare.

La data de 31 martie 2021, activele totale ale Transgaz erau de circa 7,51 miliarde de lei, puţin peste cele din T1 2020, în timp ce datoriile totale se ridicau la 3,21 miliarde de lei, în scădere cu circa 5%.

Statul, prin Secretariatul General al Guvernului, deţine 58,51% din transportatorul naţionale de gaze, a cărui valoare bursieră este de 3,41 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. PAI , DA !!! SI NICI NU E DE MIRARE , CA AU REZULTATELE ASTEA !!! TRANSGAZ , NU RECUNOASTE NIMENi , DAR A RAMAS FARA O MANA !!! SI NU DIN VINA EI !!! CI A MINUNATILOR NOSTRII POLITICIENI DE 30 DE ANI INCOACE !!! CARE AU AFISAT O URA DESCHISA , FATA DE RUSIA !!! UNII , AU MAI ZIS-O , SI LA TELEVIZOR !!! FATIS !!! REZULTATUL ??? RUSII AU TACUT DIN GURA , SI NE-AU TINUT MINTE !!! SI-AU CONSTRUIT O NOUA CONDUCTA PRIN TURCIA , ALIPIND-O LA CEA DIN BULGARIA , LIPSIND ROMANIA DE O GRAMADA DE BANI !!! SI DE GAZE !!! CUM LUCRARILE DIN LARGUL MARII NEGRE , DE EXTRAGERE A GAZELOR , SANT INEXISTENTE , ROMANIA A AJUNS SA IMPORTE IARNA TRECUTA , GAZE DE LA DUSMANII MAGHIARI , SI DIN BULGARIA , PENTRU A-SI ACOPERI CONSUMUL !!! DA , ASA AM AJUNS !!! SA VEDEM CE SE V-A INTAMPLA LA IARNA VIITOARE !!! SE PARE CA NIMIC BUN PENTRU POPULATIE , MICII CONSUMATORI !!! DEJA LA TELEVIZOR , SE VANTURA MINUNATA IDEE A INTELEPTILOR NOSTRII CONDUCATORI , CU CRESTEREA PRETULUI GAZELOR , DE LA 1 IULIE , CU 20 % !!! ASA SE SPUNE !!! DE FAPT , PE FACTURI , SIGUR O SA FIE MULT MAI MULT !!! NU NE MAI DAU GAZE , DUSMANII DIN RUSIA ??? ATATA PAGUBA !!! NU MAI PUTEM NOI !!! CEA MAI BUNA , MAI COMODA , SI SIMPLA SOLUTIE : MARITI PRETURILE GAZELOR !!! SA PLATEASCA POPULATIA !!! CA ARE O GRAMADA DE BANI IN BANCI !!! AU DE UNDE !!! VEDETI , OAMENI BUNI , CE INSEAMNA TEMBELISMUL ??? CA DIN ASTA SANT FACUTI , GUVERNANTII NOSTRII !!! EI AU SALARII ENORME , NU LE PASA DE CEI DIN JUR !!! SI CAND VORBESC LA TELEVIZOR : ROMANIA , SANT EI !!! EI TRAIESC IN LUMEA LOR , INTR-UN BALON DE STICLA !!! CUM SA FACA TARA PASI INAINTE , CU ASEMENEA SPECIMENE ??? CE PUTEM SPERA ??? CE NE ASTEAPTA IN VIITOR ??? CU RUSIA , NU SE AU BINE !!! CU UCRAINA , NU SE AU BINE !!! CU BULGARIA , NU SE AU BINE !!! CU UNGARIA , NU SE AU BINE !!! DAR CU CINE , SE AU BINE ??? REZULTATUL INGAMFARII LOR , SE VEDE BINE !!! A ZIS BINE , CINE A ZIS , CA SINGURUL PRIETEN AL ROMANIEI , ESTE MAREA NEAGRA !!! DAR OARE , O MAI FI SI AIA ??????????

    1. Este succesul ticalosilor de liberali, niste nimeni in drum, niste mizerii umane.

      Nu numai ca au taiat relatiile cu Rusia pe tranzitul de gaze, dar ne-au exclus din Europa si cu laserul de la Magurele. Pur si simplu, europenii au realizat ca nu au cu cine discuta in ultimii doi ani si ne-au dat afara din proiectele de cercetare. Niste tampiti liberalii ticalosi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb