ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN ANUL 2023 Evergent Investments raportează investiţii de 151,6 milioane de lei

F.D.
Piaţa de Capital / 15 mai 2023

Evergent Investments raportează investiţii de 151,6 milioane de lei

EVERGENT Investments, compania de investitii listată sub simbolul EVER, a raportat investiţii de 151,6 milioane lei la 31 martie 2023 şi o valoare totală a activelor de 2.419 milioane lei. Compania a repartizat dividende cu un randament de 7%, competitiv pe piaţa de capital. Pe 28 iunie, EVERGENT Investments va începe plata dividendelor aferente anului 2022, in valoare totala de 82.712.573 lei, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"Startul anului 2023 a fost puternic, am atins un nivel al investiţiilor de 151,6 milioane lei într-un trimestru cu noi provocări. Contextul creat de schimbările structurale ne-a determinat să acţionăm rapid, abordând deopotrivă strategii ofensive şi defensive. De asemenea, condiţiile financiare mai stricte şi dispersiile ridicate ale rentabilităţii, ne pot ajuta să valorificăm oportunităţile pieţei pentru a exploata avantajele şi a genera alfa pur, prin gestionarea riguroasă a riscului. Continuăm dezvoltarea într-o lume din ce în ce mai complexă şi rămânem fermi în angajamentul nostru de a arăta rezultate deoarece suntem încrezători în strategia pe termen lung a companiei, în condiţiile de permanentă schimbare", a declarat domnul Claudiu Doroş, Preşedinte Director general.

Performanţa financiară a înregistrat un rezultat net de 2,41 milioane lei, compus din 4,6 milioane lei pierdere şi 7,01 milioane lei câştig net din vânzarea activelor financiare reflectat în rezultatul reportat, arată sursa citată.

EVERGENT Investments continua dezvoltarea portofoliului Private - Equity, marind suprafata proiectului "Fermele de afini" la 105 ha, prin achizitia a 50 ha prin compania EVER AGRIBIO. Noul teren este destinat productiei de afine bio, care satisface cererea in crestere de produse bio. Investitia in productia bio pozitioneaza strategic compania in acord cu tendintele si ii deschide oportunitati de inovatie, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. astia vand o companie si infiinteaza alta companie(EVER AGRIBIO)?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb