ÎN PRIMUL TRIMESTRU: Producţia industrială a crescut cu 4,7%

F.A.
Comunicate de presă / 14 mai 2013

Producţia industrială a crescut, în trimestrul întâi al anului curent, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,7%, respectiv cu 4,8% comparativ cu perioada corespunzătoare a anului precedent, informează Institutul Naţional de Statistică (INS).

Producţia industrială, ca serie brută, a fost mai mare cu 4,7% ca urmare a creşterii industriei prelucrătoare (+6,1%) şi a industriei extractive (+5,6%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut, în această perioadă, cu 5,4%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat în trimestrul întâi al acestui an creşteri la majoritatea categoriilor de bunuri: în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+11,1%), în industria bunurilor de capital (+8,5%), în industria bunurilor intermediare (+7,2%) şi în industria bunurilor de uz curent (+1,8%). Industria energetică a scăzut cu 6,1%.

În luna martie 2013, producţia industrială, ca serie brută, a crescut faţă de luna precedentă cu 5,7%, fiind susţinută de creşterea tuturor sectoarelor industriale. Industria extractivă a crescut cu 6,2%, industria prelucrătoare cu 5,7%, iar producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat cu 5,2%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri la toate categoriile de bunuri: în industria bunurilor intermediare (+10,6%), în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+8,3%), în industria bunurilor de uz curent (+8,1%), în industria energetică (+2,7%) şi în industria bunurilor de capital (+2,4%).

În luna martie, producţia industrială a crescut cu 1,3% ca serie brută, respectiv cu 5,5% ca serie ajustată faţă de luna corespunzătoare din anul precedent.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb