ÎN PRIVINŢA CITĂRII ANUMITOR PERSOANE Senatul SUA a respins cererile democraţilor în procesul împotriva lui Trump

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 ianuarie 2020

Donald Trump

Donald Trump

Procedura de destituire a preşedintelui american Donald Trump, lansată marţi, în Senatul SUA, a pornit cu 13 ore de dezbateri, în care au fost adoptate regulile după care se va desfăşura aceasta. Senatul a respins toate amendamentele democraţilor privind citarea mai multor oficiali, inclusiv a fostului consilier pe probleme de securitate naţională, şi solicitarea de documente suplimentare.

Procedura din Senat a fost lansată după ce, luna aceasta, Camera Reprezentanţilor a decis inculparea liderului de la Casa Albă pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului în ancheta asupra faptelor sale. Şedinţele din Senat se vor derula timp de şase zile pe săptămână, iar concluzia finală va fi lansată cel mai devreme după două săptămâni.

Donald Trump este supus acestei proceduri pentru că i-a cerut Ucrainei să deruleze anchete cu privire la Joe Biden, unul dintre potenţialii săi adversari în alegerile prezidenţiale din anul curent, al cărui fiu, Hunter Biden, a făcut parte din Consiliul de Administraţie al grupului ucrainean Burisma, din domeniul gazelor naturale. De asemenea, oficialul american este acuzat de obstrucţionarea Congresului, după ce a încercat să împiedice investigarea acestui scandal prin instrucţiuni date unor actuali şi foşti membri ai administraţiei americane de a nu coopera în anchetă.

Destituirea liderului de la Casa Albă este foarte puţin probabilă, în condiţiile în care majoritatea din Senat este deţinută de republicani. Pentru ca Donald Trump să fie pus sub acuzare, respectiv destituit, este necesar votul a două treimi din senatori.

Marţi, senatorii republicani au res­pins 11 amendamente înaintate de democraţi, blocând mai multe tentative de a cita noi martori, inclusiv pe John Bolton, fost consilier privind securitatea naţională, şi aducerea de documente care să lămurească modul în care a acţionat preşedintele american în scandalul mai sus amintit.

Democraţii din parlamentul american sunt convinşi că Trump a făcut abuz de putere atunci când a blocat un ajutor militar în valoare de aproape 400 de milioane de dolari destinat Ucrainei, ca să-l determine pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski să lanseze o investigaţie împotriva lui Hunter Biden.

Preşedintele comisiei de anchetă, Jerrold Nadler, i-a acuzat pe republicani că încearcă muşamalizarea aces­tei situaţii prin respingerea tuturor propunerilor democraţilor de a obţine dovezi.

În timpul dezbaterilor, principalul apărător legal al lui Trump a declarat că acuzarea nu are temei, chiar dacă un parlamentar democrat a afirmat că există dovezi "copleşitoare" de infracţiuni. Avocatul Casei Albe, Pat Cipollone, a spus: "Singura concluzie va fi că preşedintele nu a făcut absolut nimic rău. Nu este absolut niciun caz".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Președintele Trump nu a făcut nimic rău .E curat ca lacrima dintr -un ochi cu conjunctivită purulentă .

    1. Il mai suporti inca patru ani. Ce bine imi pare!!

    Prost e cine-l sustine pe asta si-i da bani...

    MEFISTOFEL spunea:"Prostul si Dracului ii face PAGUBA"!

    Asta-i KKK+ INCHIZITIA! 

    Senatorii americani [ Republicani] sunt SENILI si ORBI : cresc Sarpele sub Aripa!

    Hei-HEi-HEI=KKK

    Prost ia la Putere 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb