ÎN ŢARA NOASTRĂ: Termenele de plată la medicamente sunt de şase ori mai mari faţă de alte state ale UE

F. A.
Comunicate de presă / 1 martie 2013

Termenul de plată a facturilor furnizorilor de medicamente în ţara noastră este de 180 zile, acesta înregistrând un decalaj de plată de şase ori mai mare faţă de restul Europei, se arată într-un comunicat de presă remis de Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).

Dan Zaharescu, Director Executiv al ARPIM, a declarat: "Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că datoria strânsă până pe 16 martie reprezintă una dintre cele mai dificile situaţii pentru industria farmaceutică din România. Deşi termenul oficial era de 180 zile, în fapt plăţile se fac la peste 300 zile. Suma la care s-a ajuns în prezent nu este deloc de neglijat - 1,3 miliarde de euro. Industria farmaceutică de medicamente inovative a fost mereu alături de autorităţi în ultimii ani şi a înţeles situaţia economică dificilă cu care acestea s-au confruntat. Ne bucurăm ca în prezent Guvernul a decis să pună pe lista priorităţilor plata acestor datorii, întrucât a înţeles că stabilitatea economică în acest sector este în interesul pacienţilor, iar respectarea directivei europene este în interesul României".

Sorin Popescu, coordonator Grup Comunicare ARPIM, a adăugat: "Cât despre Directiva plaţilor întârziate cu implementare din 16 martie, o considerăm un semnal foarte bun pentru că reprezintă începutul unui proces de armonizare şi de intrare în normal pentru ţara noastră şi pentru mediul de afaceri românesc. Această măsură a fost pregatită şi anunţată încă de acum 2 ani şi ştiam cu toţii că se apropie momentul implementării. Rolul Directivei este acela de a transforma statele europene în agenţi economici responsabili pentru obligaţiile pe care le au şi care pot plăti penalităţi în cazul întârzierii plăţilor, principiu care de altfel se aplică demult în mediul privat."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5521
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2944
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9517
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.9182

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb