ÎN TIMP CE CCR AMÂNĂ LUAREA UNEI DECIZII Florin Iordache, învestit ca preşedinte al Consiliului Legislativ

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 17 noiembrie 2020

Florin Iordache

Florin Iordache

Vicepreşedintele Camerei De­pu­taţilor, Florin Iordache, a informat, ieri, Biroul Permanent, al forului legislativ, că a depus jurământul necesar pentru învestirea în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislative, încă din 9 noiembrie 2020.

În informarea respectivă, Iordache arată că, în termen de 15 zile de la data prezentei notificări va opta pentru una dintre cele două funcţii deţinute: de preşedinte al Consiliului Legislativ, respectiv de deputat în Parlamentul României.

Situaţia respectivă este rezultatul tergiversării de către Curtea Constituţională a luării unei decizii în cazul alegerii lui Iordache în fruntea Consiliului Legislativ. Deşi pe masa CCR se află două sesizări privind neconstituţionalitate hotărârii Parlamentului privind alegerea lui Iordache, contestaţii formulate USR şi PNL imediat după şedinţa de plen din 20 octombrie, Curtea a amânat de două ori luarea unei decizii, motivând de fiecare dată lipsa de la lucrări a unui judecător. Iniţial, absentul a fost Attila Varga, în timp ce a doua amânare ar fi fost cauzată, neoficial, de lipsa judecătorului Livia Stanciu.

CCR ar trebui să se pronunţe pe speţa respectivă, mâine, 18 noiembrie, când va judeca atât sesizarea USR, cât şi pe aceea depusă de PNL.

Amintim că plenul Parlamentului l-a înscăunat, în 20 octombrie, cu 185 de voturi "pentru" şi 43 de voturi "împotrivă" pe Florin Iordache în funcţia de şef al Consiliului Legislativ. Ionuţ Duli Mazâlu, propus de USR, a avut două voturi "pentru" şi 226 de voturi "împotrivă", iar fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, propus de PNL, a avut 41 de voturi "pentru" şi 187 de voturi "contra".

Imediat după anunţarea rezultatului votării, reprezentanţii PNL şi cei ai USR au anunţat că vor contesta hotărârea Parlamentului la Curtea Constituţională.

În sesizarea depusă de USR se arată alegerea lui Iordache nu respectă prevederile legislaţiei în vigoare. "Legea 73/1993, legea Consiliului Legislativ, prevede că numirea preşedintelui şi a preşedinţilor de secţii se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Această sintagmă tehnică înseamnă că trebuie 50%+1 din votul tuturor parlamentarilor, nu doar al celor prezenţi, mai precis numirile trebuie făcute în parlamentul actual cu cel puţin 230 de voturi", susţin cei de la USR.

Spre deosebire de aceştia, parlamentarii liberali au adus în plus două argumente pentru care alegerea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ ar trebui declarată neconformă de către CCR.

Senatorii şi deputaţii PNL susţin că Florin Iordache nu îndeplineşte condiţia privind buna reputaţie profesională şi morală cerută de Legea 73/1993, amintind că acesta a promovat în calitate de ministru al Justiţiei, în guvernul Grindeanu, OUG 13/2017 (privind dezincriminarea abuzului în serviciu) şi proiectul privind amnistia şi graţierea.

"Conduita publică, din anul 2017, a domnului Florin Iordache a generat revoltă publică incompatibilă cu dispoziţia legală care solicită candidatului la funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ o bună reputaţie morală", se arată în sesizarea de neconstituţionalitate întocmită de parlamentarii liberali.

Ei mai susţin că alegerea lui Iordache în funcţia de şef al Consiliului Legislativ ar fi ilegală, deoarece acesta nu a depus la dosarul de candidatură un document care să ateste că a renunţat la calitatea de membru al PSD.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Dormiti liniștiți

    Mesaj de la Florinache :

    "Fiindcă pot , vă dau bot " 

    1. E pentru USR și PNL acest mesaj .. adică: "să v-o trag in fund de neo-marxisti!"

      Fiindca ne-ati provocat

      voi toti - mancători de că.. 

      si-ati umilit bătrânii 

      s-ajungă să-i intindă câinii, 

      vom iesi cu toti la vot 

      să vă dăm noi peste bot 

      să vă duceti cum se stie 

      cu totii la puscărie. 

      Si să-l luati si pe tătucu 

      că asa vi s-a dus buhu 

      dusmanii poporului meu  

      că n-aveti nici un Dumnezeu. 

      decât diabolicii din pesedeu

    Membri CCR sunt din același aluat cu Iordache ! Nu își pot nega propria lor existența! Au aceiași bună reputație. Doar se prefac că "gandesc"problema, așa se explică întârzierea! Bine, noi așteptăm si decizia cu " pensiile speciale "!

    Ce oameni... 

    1. Voiai să fie din aluatul lu Iohannis și Orban, niste slugi ale Vestului, sau ce?

    intreb a nu stiu cata oara: acest organism(CCR) este mai presus de orice lege?

    pe langa faptul ca acest e...crement social si juridic jubileaza, el are o mare problema:LIPSA DE BUN SIMT ELEMENTAR SI NECUNOASTEREA NOTIUNII DE DEMNITATE MINIMALA! 

    bre Ciolacul nu te supara ca zic dar mare HAHALERA ESTI!

    vezi ca ca si pentru tine vine inceputul de decembrie! 

    Viitorul părinte al CONSTITUȚIEI .... bingoooooo

    1. şi condamnat cu executare 5 ani închisoarea pentru incest Art. 377 CP si decăzut din drepturi . în celulă fuga Marş !

      eroare!

      doar incest ca e consimtit de CCR (tacit)  

      ca daca CCR nu consimte

      ia art. 220 NCP pentru care pedeapsa maxima poate ajunge si la 10 ani  

    CEL MAI TARE DIN PARCARE..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb