ÎN TIMP CE GERMANIA ABANDONEAZĂ TOTAL ACEST TIP DE ENERGIE Undă verde pentru exploatarea primei centrale nucleare din lumea arabă

Ziarul BURSA #Materii Prime #Energie / 18 februarie 2020

Undă verde pentru exploatarea primei centrale nucleare din lumea arabă

Emiratele Arabe Unite (EAU) au dat undă verde punerii în exploatare a centralei lor nucleare din Barakah, prima din lumea arabă, a anunţat ieri reprezentantul permanent al acestei ţări la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), informează AFP, conform Agerpres.

"Autoritatea Federală de Reglementare Nucleară (FANR) a aprobat eliberarea pentru compania Nawah a licenţei de exploatare a reactorului 1 al centralei", a anunţat Hamad Alkaabi în timpul unei conferinţe de presă la Abu Dhabi, adăugând că punerea ei în aplicare va avea loc "într-un viitor apropiat".

Fondată în 2016, Nawah Energy Company va exploata şi întreţine, cu timpul, cele patru reactoare ale centralei din Barakah, în nord-vestul ţării, potrivit site-ului companiei.

Primul dintre cele patru reactoare trebuia să fie dat în exploatare la sfârşitul lui 2017, însă data pornirii a fost amânată de mai multe ori pentru a satisface condiţiile legale de securitate.

"Este vorba de un moment istoric pentru Emiratele Arabe Unite (...), ce încununează astfel eforturile a 12 ani de construcţie (...) a acestui program nuclear paşnic, pentru a răspunde nevoilor energetice viitoare ale ţării", şi-a exprimat Alkaabi satisfacţia.

"După acordarea licenţei de exploatare a primului reactor, operatorul Nawah va demara punerea acestuia în funcţiune pentru a pregăti intrarea lui în exploatare comercială", a precizat Alkaabi. "Emiratele rămân ataşate celor mai ridicate norme de securitate şi neproliferare nucleară, precum şi unei cooperări solide şi continue cu AIEA şi partenerii naţionali şi internaţionali", a subliniat diplomatul.

Atunci când vor fi pe deplin operaţionale, cele patru reactoare vor avea capacitatea de a produce 5600 de megavaţi de electricitate, circa 25% din nevoile EAU, ţară bogată în petrol.

Lansarea centralei din EAU vine în contextul în care, în Europa, Germania urmează să abandoneze energia nucleară până în 2022. Guvernul german a decis accelerarea desfiinţării centralelor nucleare din ţară după dezastrul de la Fukushima (Japonia), din 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb