ÎN TRIMESTRUL AL TREILEA AL ANULUI, CBRE Office Agency a tranzacţionat 44.300 mp de spaţii de birouri

Andrei Stan
Companii #Imobiliare / 22 octombrie 2015

Cel mai recent raport al CBRE România indică faptul că firma ocupă primul loc în tranzacţiile de spaţii de birouri pe trimestrul al treilea pe piaţa autohtonă, conform unui comunicat de presă.

Echipa Office Agency a CBRE a tranzacţionat în acest trimestru 44.300 mp în Bucureşti, reprezentând atât chiriaşi cât şi proprietari de clădiri.

"România este pentru noi cel mai important client", a spus Răzvan Iorgu, managing director CBRE. "Ne propunem să facem din produsul intern brut al ţării cel mai important indicator de performanţă al CBRE. Creşterea PIB-ului naţional că urmare a investiţiilor pe care noi le aducem în ţară este cea mai importantă realizare a noastră", a adăugat acesta.

Conform comunicatului, prelungirile de contracte au dominat piaţa de spaţii de birouri în acest trimestru, ceea ce confirmă tendinţa de consolidare a jucătorilor din industrie şi servicii: companiile se preocupă din ce în ce mai mult să îşi proiecteze viitorul şi activităţile operaţionale.

Totalul tranzacţiilor de birouri din piaţă, încheiate în trimestrul al treilea, se ridică la 72.000 mp; renegocierile cu extindere de durata au o pondere de 53%, iar intrările noi pe piaţă (cerere nouă), o cotă de 30% din totalul tranzacţiilor.

"Datele statistice de pe trimestrul al treilea demonstrează că sentimentul pozitiv despre care discutăm la începutul anului este un fenomen sustenabil, dovadă a maturităţii pieţei şi a evoluţiei macroeconomice bune", a apreciat Mihai Păduroiu, head of office agency, CBRE România.

"De asemenea, cota de 30% din volumul total tranzacţionat, reprezentat de creşteri ale companiilor prezente deja sau de intrări noi pe piaţa din România, este un maxim istoric şi permite creşterea aşteptărilor pentru evoluţia cererii în 2016", a mai afirmat Păduroiu.

Rata totală de neocupare se menţine în aceleaşi niveluri că şi în trimestrul al doilea - 13,1% acum, faţă de 12,9% în al doilea trimestru. "Până la sfârşitul anului vor mai fi livraţi 41.600 de mp de spaţii de birouri, cel mai important proiect fiind AFI Park 4 şi 5, dezvoltat de AFI Europe, cu o suprafaţă de 32,000 mp", precizează comunicatul.

Potrivit evaluărilor firmei pentru anul următor, previziunile de spaţii de birouri vizează livrarea a 382.000 mp, marea majoritate a acestora în zona de Nord şi Pipera (67%) şi în zona de Vest (15%). Chiria Prime s-a menţinut şi în acest trimestru la nivelul de 18,5 euro/mp.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb