ÎN TRIMESTRUL AL TREILEA EximAsig România a subscris un volum de prime brute de aproximativ 4,3 milioane de euro

F. A.
Bănci-Asigurări / 28 noiembrie 2012

Compania de Asigurări Reasigurări Exim România (EximAsig România), al cărei acţionar majoritar este EximBank, a înregistrat în trimestrul al treilea al anului un volum de prime brute subscrise de 19,4 milioane de lei (aproximativ 4,3 milioane de euro), de peste trei ori mai mult faţă de volumul subscris în trimestrul al treilea al anului trecut, arată un comunicat de presă.

Ponderea cea mai importantă în portofoliul companiei o deţin asigurările de garanţii, cu peste 90% din total, acestea înregistrând o creştere de 4 ori a primelor subscrise faţă de perioada similară a anului trecut.

Cota de piaţă, pe segmentul asigurărilor de garanţii este de 15%, potrivit estimărilor, faţă de 6 % cât era la finele trimestrului trei din 2011.

Asigurările de tip property (bunuri şi proprietăţi) au crescut ca volum de prime brute subscrise şi au ajuns la 4% din portofoliul companiei, în timp de asigurările de bunuri în tranzit (CARGO), şi cele de răspundere civilă şi-au menţinut constantă ponderea, la 1% din portofoliul companiei.

Valoarea despăgubirilor brute plătite în cel de al treilea trimestru al anului 2012 a fost de 928.000 lei (aproximativ 200.000 euro), faţă de 29.964 lei (aproximativ 6.000 euro) în trimestrul trei al anului trecut, în contextul creşterii puternice a întregului volum de business al companiei.

"Continuăm să ne consolidăm poziţia pe segmentul asigurărilor de garanţii, diferenţiindu-ne prin serviciile de calitate pe care le oferim clientilor. Asigurările de garanţii sunt un instrument tot mai solicitat de clienţii care doresc rapiditate şi siguranţă în dezvoltarea afacerii lor. Având în vedere specificitatea asigurărilor de risc financiar, este esenţial ca toţi participanţii pe această piaţă să înţeleagă importanţa disciplinei pe tot parcursul procesului de subscriere, precum şi post - vânzare. Ne dorim să activăm pe o piaţă la a cărei maturizare înţelegem să contribuim, prin acţiuni de responsabilizare şi comunicare continuă cu partenerii şi clienţii noştri", a declarat Radu Frîncu, preşedinte al directoratului EximAsig România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb