ÎN ULTIMII TREI ANI CITR a distribuit către creditori aproximativ 200 milioane de euro

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 februarie 2016

. Astfel, totalul fondurilor primite de creditori de la CITR în ultimii trei ani a ajuns la aproximativ 200 de milioane de euro.

Sumele provin atât din vânzarea de active, deopotrivă core şi non core, cât şi din excedentul bugetar rezultat din activitatea curentă a firmelor din portofoliu, aflate în diverse stadii ale procedurii de insolvenţă, informează un comunicat de presă al companiei.

Anul trecut, CITR a acumulat din vânzări peste 52 milioane de euro, din 241 de tranzacţii, ce au vizat 115 companii, aflate în gestiunea CITR. Peste jumătate din sumă provine din valorificările de active din regiunea Bucureşti - Ilfov.

Andrei Cionca, CEO CITR, a declarat: "Rolul practicienilor în insolvenţă pare, la prima vedere, unul simplu - de a valorifica activele societăţilor în dificultate financiară pentru a stinge datoriile către creditori. În fapt, însă, la CITR ne-am propus un scop mai mare - acela de a contribui la îmbunătăţirea mediului de afaceri românesc, prin însănătoşirea companiilor cu probleme şi redarea lor circuitului economic. Iar asta nu înseamnă doar să dăm o nouă şansă companiilor în dificultate, ci şi să sprijinim creditorii să îşi continue fără probleme activitatea, în ciuda dificultăţilor partenerilor de business. (...) Am reuşit să identificăm chiar şi noi surse de finanţare pentru companiile în dificultate, astfel încât acestea să se poată redresa şi să poată genera venituri în continuare".

Activele vândute în 2015 au fost valorificate la un procent foarte bun, raportat la valoarea de evaluare - respectiv de 70% -, chiar dacă uneori reperul a constat în evaluări efectuate cu câţiva ani în urmă. Finanţatorii au manifestat un interes crescut pentru activele rezidenţiale, în special apartamente, blocuri şi complexuri rezidenţiale nefinalizate, spaţii comerciale în zone centrale şi spaţii destinate producţiei sau depozitării în zone adiacente marilor oraşe.

În total, în anul 2015, CITR a vândut peste 600 de utilaje de construcţii şi de producţie, 386 de apartamente şi peste 80 de terenuri din toate categoriile, urmate, într-un top al celor mai multe unităţi vândute, de case, spaţii de producţie şi depozitare şi de imobile de birouri.

Vasile Godincă-Herlea, asociat coordonator CITR, apreciază: "CITR are un portofoliu complex de companii provenind din aproape toate domeniile de activitate, ca imobiliare, construcţii, producţie, comerţ, farma etc. În cazul acestor companii, rapiditatea de decizie, viteza cu care se găseşte finanţare pot face diferenţa între a continua activitatea şi a închide porţile, dând oamenii afară, lăsând, poate, creditori cu creanţa neîncasată etc. În acest context, este importantă capacitatea administratorului judiciar de a identifica soluţii personalizate în funcţie de tipul problemei cu care se confruntă compania aflată în dificultate şi, mai ales, în funcţie de factorii declanşatori. Timpul, expertiza şi capacitatea practicianului în insolvenţă de a dezvolta o strategie la care să adere şi celelalte două părţi implicate în procedură - creditorii şi compania aflată în dificultate - sunt elemente cheie pentru succesul unei restructurări".

Cu o echipă de peste 110 de specialişti, 40 practicieni în insolvenţă şi 10 echipe de lucru, CITR a gestionat procedura insolvenţei a peste 800 de societăţi comerciale şi este reprezentată la nivel naţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb