ÎN ULTIMUL TRIMESTRU DIN 2016 Vast Resources a înregistrat o producţie-record de cupru şi zinc la mina de la Mănăila

Ziarul BURSA #Companii / 23 februarie 2017

Vast Resources a înregistrat o producţie-record de cupru şi zinc la mina de la Mănăila

Compania minieră britanică Vast Resources a anunţat miercuri că a înregistrat recorduri, în perioada octombrie-decembrie 2016, în ceea ce priveşte atât cantităţile de cupru şi zinc extrase din mina de la Mănăila. Compania a redus costurile concentratului de cupru cu 44% şi ale concentratului de zinc cu 40%, la 901 dolari/tonă, de la peste 1.500 dolari în aceeaşi perioadă din 2015.

"Vast Resources a investit pe tot parcursul anului 2016 în modernizarea şi eficientizarea operaţiunilor de la mina din Mănăilă şi rezultatele nu au întârziat să apară. Cu toate că am întâmpinat şi multe obstacole, precum condiţii de vreme extremă, am încheiat cu succes ultimul trimestru al anului trecut, ceea ce ne-a motivat să continuăm investiţiile şi în 2017", a declarat preşedinte şi director executiv al Vast Resources România, Andrew Prelea.

De asemenea, compania a încheiat în judeţul Bihor în luna noiembrie programul de forare pentru explorarea iazurilor de decantare de la Fâneaţa. Astfel, britanicii pot începe studiile de fezabilitate.

"În 2016 am înregistrat progrese importante în ceea ce priveşte sub-licenţierea minei din Băiţa Plai şi sperăm că vom rezolva acest aspect în prima jumătate a anului 2017. Această licenţă ne-ar permite să punem în funcţiune o altă mină în România, ceea ce înseamnă creşterea locurilor de muncă în aceste zone monoindustriale şi, bineînţeles, investiţii importante", a mai spus Prelea, conform News.ro.

Reprezentanţii companiei spun că obiectivele principale ale companiei pentru România în acest an sunt continuarea procesului de modernizare şi extinderea minei de polimetalice de la Mănăila, dar şi începerea lucrărilor în mina din Băiţa Plai, respectiv demararea programului de ecologizare a iazurilor de decantare din Fâneaţa.

Vast Resources a anunţat recent că va investi în proiectele sale din România cea mai mare parte din cele 8 milioane de dolari obţinute prin vânzarea unor active din Zimbabwe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb