ÎN URMA ATENTATULUI JIHADIST SOLDAT CU PATRU MORŢI: Strasbourg, consolat de Macron

T.I.
Internaţional / 15 decembrie 2018

Strasbourg, consolat de Macron

Emmanuel Macron a vizitat Strasbourgul, la trei zile după atentatul în Piaţa de Crăciun, unde bilanţul atentatului jihadist a crescut la patru morţi, după moartea unui jurnalist italian, relatează AFP.

O victimă se află în moarte cerebrală, iar alte 11 sunt rănite, unele grav.

Şeful statului francez s-a recules, cu ochii închişi, în Place Kleber, în centrul istoric, ieri seara, în faţa memorialului improvizat al victimelor, şi a depus un trandafir alb, în timp ce detaşamente militare intonau, împreună cu mulţimea, o Marseillaise a capella. Sute de lumânări, flori şi mesaje au fost depuse acolo de miercuri. El a salutat, apoi, îndelung, forţele de ordine.

"Întreaga naţiune este alături de locuitorii Strasbourgului. Acesta este lucrul pe care am vrut să li-l spun astă seară", a declarat el.

Înainte să se întoarcă la Paris, Macron s-a dus în centrul de primire a familiilor. El a salutat o asociaţie de ajutorare a victimelor şi celula psihologică a SAMU. Apoi, într-o cameră, el s-a întâlnit cu rude ale locuitorului Strasbourgului Pascal Verdenne, în vârstă de 61 de ani, una dintre persoanele ucise în atentat.

"Oamenii au nevoie să exprime afecţiune şi să primească afecţiune", a comentat după vizită Alain Fontanel, prim adjunct PS în oraş.

"Este rolul preşedintelui şi este ceea ce face", a susţinut Fontanel pentru AFP.

Italia a anunţat, ieri după-amiaza, moartea lui Antonio Megalizzi, un jurnalist italian în vârstă de 28 de ani, originar din Trento (nord-est).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cat de cinic trebuie sa fii sa consolezi Strassbourg ul dupa ce tocmai ai semnat Pactul pentru Migratia Gobala care va duce la legalizarea masiva a migratiei ilegale si va amplifica fluxurile migrationale deja mari. Problema Frantei sau a Germaniei, lovite de atentatele unor suspecti aflati pe listele politiei este tocmai ca migratia permanenta si uriasa precum si legile europene si ong-urile fac imposibila supravegherea tuturor si repatrierea suspectilor. Sunt 12.000 de suspecti in Franta si tot atatia in Germania, si Serviciile secrete acuzate au raspuns ca nu au personal sa fileze 24h pe toti suspectii. Deci marimea conteaza, siguranta publica s-a prabusit in Europa si Merkel & Macron & Juncker sunt vinovatii principali, pana la tradarea intereselor cetatenilor. Ca nu e interesul cetatenilor sa cheltui 12 miliarde pe an ca Franta pe subventionarea migratiei si distrugerea sigurantei publice, ca sa nu vorbim de islamizarea accelerata

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb