ÎN URMA COMPLETĂRII ORDINII DE ZI A AGEA ŞI AGOA, Revocarea lui Mihai Fercală, din nou în atenţia acţionarilor SIF Transilvania

GABRIELA MĂRĂCINEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 septembrie 2014

Acţionarii SIF3 vor trebui să mai hotărască şi asupra scăderii salariului preşedintelui executiv, Mihai Fercală.

Acţionarii SIF3 vor trebui să mai hotărască şi asupra scăderii salariului preşedintelui executiv, Mihai Fercală.

Ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare şi Extraordinare a SIF3 Transilvania din 20 octombrie a fost completată cu noi puncte, la cererea unuia dintre cei mai mari acţionari ai societăţii, Constantin Frăţilă, informează un comunicat remis ieri Bursei de Valori Bucureşti.

Astfel, în cadrul AGOA, acţionarii vor trebui să decidă asupra pornirii acţiunii în răspundere împotriva membrilor directoratului SIF Transilvania: Mihai Fercală, Iulian Stan (vicepreşedinte executiv şi director general adjunct) şi Mihăilă Ion (fost vicepreşedinte executiv), care, potrivit grupului format în jurul lui Frăţilă, şi-au depăşit atribuţiile funcţiei.

Acţionarii SIF3 vor trebui să mai hotărască şi asupra scăderii salariului preşedintelui executiv, Mihai Fercală.

În prezent remuneraţia lunară a preşedintelui Consiliului de Supraveghere este stabilită la nivelul a 7 salarii medii brute pe societate, iar remuneraţia preşedintelui directoratului, la 12 medii brute pe societate, după cum susţine Constantin Frăţilă în cererea sa.

Frăţilă doreşte ca preşedintele Consiliului de Supraveghere să primească lunar 3 salarii medii brute, iar preşedintele directoratului, 5 salarii medii.

Omul de afaceri spune că nivelul remuneraţiei lui Mihai Fercală este imoral. Domnia sa explică: "Remuneraţia brută lunară a preşedintelui directoratului este de peste 80.000 lei. Dacă la această sumă adăugăm şi cota de participare la profit, suma s-ar putea dubla, ajungându-se la o remuneraţie de peste 160.000 lei/lună. Dacă la această remuneraţie brută adăugăm şi cheltuielile salariale suportate de societate cu remuneraţia preşedintelui directoratului, constatăm că societatea cheltuie lunar cu acest domn (n.r. Mihai Fercală) peste 200.000 lei."

Acţionarii vor avea de aprobat şi diminuarea câştigurilor administratorilor SIF3, de la 3 salarii medii brute pe societate, la 2 salarii, cât şi a remuneraţiei vicepreşedintelui consiliului de supraveghere, de la 4 salarii la 2,5.

Membrii consiliului de supraveghere care fac parte şi din comitetele consultative ale consiliului de supraveghere primesc, în schimbul activităţii în aceste comitete, 10% din remuneraţia lor lunară, potrivit lui Constantin Frăţilă, care a solicitat spre aprobarea acţionarilor eliminarea acestei plăţi suplimentare.

Ordinea de zi a AGEA a mai fost completată, la solicitarea lui Fraţilă, cu propunerea de alegere a membrilor consiliului de supraveghere al SIF3 prin metoda votului cumulativ.

Motivul solicitării rezidă în dorinţa acţionarului de a fi mai bine respectate principiile guvernanţei corporative şi drepturile şi interesele acţionarilor, potrivit acestuia.

Constantin Frăţilă a cerut şi readucerea pe ordinea de zi a AGEA propunerilor privind demiterea administratorilor şi directorilor societăţilor din portofoliul SIF Transilvania, dacă aceştia nu realizează profitul aprobat prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli, cât şi neremunerarea directorilor şi administratorilor companiilor unde SIF3 este acţionar majoritar dacă, într-un exerciţiu financiar, se înregistrează o scădere a activului net faţă de exerciţiul precedent, propuneri care au fost respinse de acţionari în AGEA din 11 august.

De câteva luni, Constantin Frăţilă este în conflict cu preşedintele executiv al SIF Transilvania, Mihai Fercală. Scandalul dintre cei doi, iscat în trecut din cauza controlului asupra SCUT Constanţa, a reînceput, după ce fostul arbitru de fotbal şi-a dat demisia din funcţia de administrator şi preşedinte al CA de la COMCM, deoarece, conform noului regulament de funcţionare al SIF Transilvania, domnia sa nu poate avea funcţii executive sau să fie membru în consiliile companiilor din portofoliul SIF5. Ulterior, acţionarii SIF3 au decis revocarea lui Frăţilă din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere SIF3.

Fercală şi Frăţilă se războiesc şi pe câmpul de luptă de la COMCM Constanţa, societate aflată în portofoliul SIF Transilvania, unde, la începutul săptămânii, atât SIF3 cât şi Constantin Frăţilă au transmis că au ales administratorii companiei, SIF3 la prima convocare a AGA, iar conducerea COMCM, la a doua convocare.

Ulterior, ASF a decis să intervină, suspendând acţiunile COMCM de la tranzacţionare până la lămurirea situaţiei.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Dl. Fercala, daca nu ma inseala memoria, este cel mai vechi director general la un SIF. Avand actionari disparati, a administrat societatea ca pe propria mosie, ceea ce a dus la rezultatele catastrofale inregistrate de aceasta astazi. Si cu toate ca pierderile se vad din univers, mi se pare o nesimtire colosala sa primesti remuneratii cu asemenea cifre! Asa ca, din punct de vedere moral, solicitarile dl. Fratila sunt cat se poate de normale, chiar trecand peste animozitatile personale dintre cei doii. In concluzie, ar trebui ca dl. Fercala sa faca mai multi pasi inapoi si sa lase pe altii la conducere.

    1. "Grupul Fercala" are o mare capacitate de supravietuire pentru ca reuneste oameni care sustin in forme multiple interesele politico-financiare ale acestuia.Daca vezi doar "chipurile" celor care sunt obisnuitii presedintelui Fercala,te poti dumiri asupra anvergurii caracatitei...

      Cred ca domnul Fratila nu are sorti de izbanda ia fata acestor "colonizatori institutionali" care sunt sprijiniti in maniera oculta chiar de unii care sunt in varful "piramidei puterii" din Romania... 

    v-am zis ca nu va mai bag in seama, societatea e a mea, eu FERCALA, cu sprijinul ASF, nu o sa-mi scad salariul si o sa-l pun pe fratila sa-si roada unghiile.Hai sictir actionarilor !

    Frcala s-a inteles cu Balteanu si SIF1+SIF4+SIF2 cumpara actiuni la SIF3 ca sa-l sustina. In schimb Fercala o sa dea cateva camere de hotel pentru SIFI. Problema este ca intre parti persista in continuare o mare neincredere ceea ce poate fi speculat de Fratila. declaratia de independenta a lui Fercala nu a fost uitata si cantareste inca destul de greu.

    1. Nici chiar asa! Nu cred ca Fratila nu ar observa daca sefii de la sif 1 ar frecventa hotelurile de la efo sau tufe!

      poate cumpara vreo unul de la ei cu 10-20.mil E si gata i-a platit, oticum sta pe ub sac de bani si el si celelalte sifuri, ar trebui ponta sa le impoziteze suma neplatita ca dividente cu 99% ca sa se invete minte sa-si mai bata joc de investitorii romani de retail!

    la acest salariu de 2 miliarde pe luna normal ca nu te mai intereseaza cat sunt dividendele pentru actionari;in toti acesti ani de cand conduci sif3 nu ai perdut niciodata ca actionartii ci numai ai castigat.sustin ideea de a fi demisi toti cei care nu sunt in stare sa obtina profit.

    Cred ca d.nul Fercala si-a umplut sacul,AJUNGE, un salar atit de mare ,in Romania este peste limitele bunului simt, de alfel acest domn, nu a investit nici un leu in SIF ca sa aiba pretentii la un asemenea salar. Eu sint actionar, si nu sunt multumit de rezultatele /performanta acestor manageri, voi vota pentru .De altfel este si in virsta si poate ff bine sa se mai odihneasc a la pensie. Cred ca toti actionarii ar trebuie sa voteze pentru inlocuirea stafului, orice inlocuire a managementului va fi un progres , orice echipa noua va aduce un plus de valoare, acesta a incremenit in funtie.AJUNGE, lasati scaunele pentru altii.Ati facut plinul pe banii investitoprilor/actionarilor. Orice majorare de costuri va duce in mod direct la diminuarea profitului si posibil al dividendului pe actiune. Jan.Piatra Neamt

    valabil numai pentru actionarii SIF 3, acestea sunt datele de contact sau sau pe FACEBOOK, simplu CONSTANTIN FRATILA

    Am vorbit cu domnul FRATILA pe tel de mai sus si mi-a permis sa va transmit si mailul dumnealui, ctfrf@yahoo.com, singura solutie este sa ne strangem mai multi asa ca eu zic sa-l contactati, au i-am propus sa faca si un site

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb