În urma ofertei de preluare, "Broadhurst Investments" controlează 90% din acţiunile "Aparataj Electric"

Ana Moglan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 august 2004

Acţionarul majoritar al societăţii "Aparataj Electric" Titu a achiziţionat, prin derularea unei oferte publice de preluare pe Rasdaq, 266.781 de acţiuni ale emitentului menţionat. "Broadhurst Investments" Ltd. şi-a majorat astfel procentul de participare la capitalul social al "Aparataj Electric" pînă la 89,63%. Oferta de preluare s-a derulat în perioada 30 iulie - 26 august şi a vizat pachetul de 23,66% (474.765 de acţiuni), care nu se afla în posesia "Broadhurst Investments" Ltd., la preţul de ofertă de 30.000 lei pentru o acţiune.

"Broadhurst Investments" a devenit acţionar majoritar la "Aparataj Electric" Titu la începutul lunii iunie 2004, cînd a achiziţionat de la SIF "Oltenia", în cadrul unei oferte publice de vînzare lansată de către aceasta din urmă, un pachet de 1.486.000 de titluri (74,06% din capitalul social). Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 44,5 miliarde de lei şi a majorat procentul deţinut de "Broadhurst Investments" Ltd. pînă la 76,33% din acţiunile emitentului (restul de 23,66% rămînînd în posesia micilor acţionari).

Alături de "Aparataj Electric", "Broadhurst Investments" Ltd. mai are în portofoliu încă trei societăţi ce activează în industria electrotehnică şi intenţionează să realizeze o fuziune a celor patru. Celelalte trei companii sînt "Electroaparataj" Bucureşti, "Electrotehnica" Bucureşti şi "Romarta 2000" SRL. "Electroaparataj" deţine 100% din acţiunile "Romarta 2000" SRL, care, la rîndul sau, este acţionar majoritar al societăţii "Electrotehnica".

"Aparataj Electric" Titu are ca obiect de activitate producţia de aparate pentru distribuţie şi comandă electrică, principalele produse fabricate fiind siguranţe, întrerupătoare, comutatoare, dulii, fise şi prize industriale, alte aparataje. Capitalul social depăseşte 50,1 miliarde de lei şi este divizat in acţiuni cu valoarea nominală de 25.000 lei/titlu. Titlurile emise de "Aparataj Electric" Titu sînt listate pe piaţa Rasdaq, în cadrul categoriei de bază, sub simbolul APJE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb