ÎN URMĂTORII TREI ANI, UE şi BERD vor acorda 600 de milioane de euro IMM-urilor din România, Bulgaria şi Grecia

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 noiembrie 2017

UE şi BERD vor acorda 600 de milioane de euro IMM-urilor din România, Bulgaria şi Grecia

Charlotte Ruhe, BERD: "Până în prezent, investiţiile BERD în România au însumat 7,6 miliarde de euro"

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Uniunea Europeană şi Platforma europeană de consiliere în materie de investiţii (EIAH) au lansat, ieri, un nou program care sprijină companiile şi antreprenorii români să obţină expertiza de care au nevoie pentru a creşte şi a continua să se dezvolte şi le oferă acestora acces la consultanţă locală şi internaţională.

Charlotte Ruhe, directorul diviziei de Finanţare şi Dezvoltare pentru IMM-uri, din cadrul BERD, a afirmat, ieri, că în următorii trei ani, mai bine de 100 de companii româneşti vor beneficia, direct, de acest program şi vor primi expertiza de care au nevoie, dintr-o arie largă de specializări, precum strategie, promovare, management financiar, eficienţă energetică marketing şi nu numai.

Până în prezent, investiţiile BERD în ţara noastră au însumat 7,6 miliarde de euro în peste 400 de proiecte, a mai precizat domnia sa, menţionând: "Într-o perioadă de trei ani, 600 de milioane de euro vor veni de la UE şi de la fondul special al BERD. Acesta este un program regional care sprijină 240 de IMM-uri din România, Bulgaria şi Grecia, iar peste 100 dintre acestea vor fi din România".

Adrian Marian Dobre: "Vedem în Start-up Nation o dezvoltare a capacităţii antreprenoriale în România"

IMM-urile reprezintă coloana vertebrală a oricărei economii şi ne-am dori ca şi la noi în ţară să fie la fel, a precizat, ieri, Adrian Marian Dobre, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Domnia sa a subliniat că Start-Up Nation este cel mai ambiţios program pe care Guvernul a îndrăznit să-l pună în pagină, iar potrivit estimărilor ministerului, până la data de 15 noiembrie, vor fi semnate toate contractele.

"Ne dorim ca aceste afaceri să crească, să treacă de perioada critică a primilor ani, să se dezvolte şi să beneficieze şi de alte programe derulate de minister pentru că ţara noastră are loc şi nevoie de dezvoltare. Vrem ca proiectele înfiinţate prin intermediul Start-up Nation să fie un model de succes", a mai afirmat Adrian Dobre, adăugând: "Vedem în acest program o dezvoltare, nu doar pe verticală, ci mai ales pe orizontală, acolo unde este nevoie, a capacităţii antreprenoriale şi a industriei de bunuri şi servicii, care este extrem de importantă deoarece cosiderăm că, în acest moment, economia românească suferă de o lipsă de capilaritate, iar prin acest program reuşim să o acoperim".

O economie performantă are nevoie de capilaritate, a subliniat secretarul de stat.

Angela Cristea: "Ţara noastră resimte o nevoie acută de investiţii"

Planul de investiţii pentru Europa (Planul Juncker) nu exclude fondurile structurale europene, a precizat, ieri, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea.

Domnia sa a subliniat faptul că ţara noastră resimte o nevoie acută de investiţii, iar în vederea realizării acestora ţara noastră are la dispoziţie atât fondurile nerambursabile, cât şi cele din Planul Juncker. Ambele surse de finanţare sunt necesare şi pot fi îmbinate pentru a asigura succesul.

Angela Cristea a declarat: "Susţinem toate investiţiile care fac din România un puternic stat membru al UE. După aproape trei ani de funcţionare a acestui plan de investiţii, în România avem zece proiecte care au fost deschise pe această cale, şapte în domeniul infrastructurii şi inovării, şi trei în domeniul IMM-urilor, însă eu cred că se poate face mult mai mult decât atât. Ne dorim să facem astfel încât tot mai multe proiecte româneşti să aibă acces la acest plan de investiţii".

Pentru IMM-uri este foarte important să aibă acces nu doar la finanţe, ci şi la consultanţă, a conchis Angela Cristea.

Claudio Viezzoli: "IMM-urile favorizează creşterea economiei şi pot plasa România într-un context european mai bun"

Sectorul IMM-urilor reprezintă circa 90% din companiile din statele unde BERD este prezentă, a afirmat, ieri, Claudio Viezzoli, director Finanţare şi Dezvoltare IMM, BERD, adăugând că, în medie, IMM-urile produc aproximativ 70% din PIB.

Potrivit domniei sale, acest sector este cel mai vulnerabil în faţa crizelor, deşi este foarte important la nivelul economiei.

BERD investeşte trei miliarde de euro, anual, pentru dezvoltarea sectorului IMM-urilor, a mai precizat domnia sa.

"Accesul IMM-urilor la finanţare şi pregătirea lor pentru a fi eligibile de a obţine finanţarea sunt două dintre principalele probleme ale IMM-urilor. Ne dorim să oferim consultanţă pentru cât mai multe IMM-uri din România şi să le ajutăm să se dezvolte", a mai declarat domnul Viezzoli.

Întreprinderile mici şi mijlocii sunt critice pentru creşterea României şi pentru a o plasa într-un context european mai favorabil, a conchis Claudio Viezzoli.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dupa ce au avut grija sa inchida Imm-uri acum le-ar finanta.

    Mai puneti un forfetar si trimiteti controale peste controale peste ei.

    600 000 de Imm -uri s-au inchis deci peste 1 mil de oameni lucreaza pentru multinationale aici sau au decolat din romananica. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb