Înalt demnitar de la Budapesta: "Ungaria nu îl va aresta pe Vladimir Putin"

G.D.
Internaţional / 23 martie 2023

Înalt demnitar de la Budapesta: "Ungaria nu îl va aresta pe Vladimir Putin"

Ungaria nu îl va aresta pe preşedintele rus Vladimir Putin dacă acesta ar intra pe teritoriul ungar, întrucât nu ar exista niciun temei juridic, a declarat astăzi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, transmite Reuters, conform Agerpres.

Ungaria a semnat şi a ratificat Statutul de la Roma, document în baza căruia a fost înfiinţată Curtea Penală Internaţională (CPI), instanţa ce a emis vineri un mandat de arestare pe numele actualului preşedinte al Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, acuzat de deportarea ilegală a mii de copii ucraineni.

CPI susţine că există motive rezonabile pentru a crede că Putin poartă o responsabilitate penală individuală în acest caz.

Fiind întrebat dacă Vladimir Putin ar fi arestat în cazul în care acesta intră în Ungaria, Gergely Gulyas a spus că Statutul de la Roma nu a fost promulgat în Ungaria. ''Ne putem referi la legislaţia ungară şi pe baza acesteia noi nu îl putem aresta pe preşedintele rus... întrucât statutul CPI nu a fost promulgat în Ungaria'', a explicat Gulyas.

El a precizat că guvernul ungar ''nu şi-a definitivat o poziţie'' cu privire la mandatul de arestare emis pe numele lui Vladimir Putin. ''Aceste decizii nu sunt cele mai fericite întrucât ele duc lucrurile către escaladare şi nu către pace, aceasta este opinia mea personală, subiectivă'', a adăugat demnitarul ungar.

Curtea Penală Internaţională a emis vineri mandate de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin şi al comisarului prezidenţial rus pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, pentru deportarea a mii de minori ucraineni în Rusia.

Rusia nu este parte a Statutului de la Roma, ceea ce înseamnă că mandatele de arestare emise de CPI nu au forţă juridică pe teritoriul său. Totuşi, decizia CPI ar putea împiedica deplasarea preşedintelui rus în oricare din cele 123 de state ce recunosc jurisdicţia Curţii Penale Internaţionale.

Rusia nu a negat că a luat mii de copii din Ucraina de la începutul a ceea ce ea numeşte o ''operaţiune militară specială'', dar susţine că scopul a fost de a-i proteja.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Gică contra ,perverși

    și corupți. 

    1. CÂȚI NEURONI AI, BĂIETE ?!

      Are mai multi ca tine :=)

    NIMENI ÎN ACEASTĂ LUME NU ÎL VA ARESTA ȘI NU VA ÎNCERCA SĂ-L ARESTEZE, ÎNAFARĂ DE ZELENSKI, PE VLADIMIR PUTIN ! LICHELELE CPI S-AU COMPROMIS TOTAL, ÎNTR-O PROCEDURĂ ILEGALĂ, ABUZIVĂ, SFIDĂTOARE, ABSURDĂ ȘI ... FANTASTICĂ ! CEI CARE AU DIRIJAT ȘI CEI CARE AU SEMNAT ACEST MANDAT, TOTAL NEAVENIT, SUNT SIGUR CĂ ÎNTR-O ZI VOR RĂSPUNDE ... ȘI VOR FI TRAȘI LA RĂSPUNERE ! ...

    1. ÎNTR-O ZI VOR RĂSPUNDE ... ȘI VOR FI TRAȘI LA RĂSPUNERE

      ... FANTASTI 

      Rusakeee, mars in Siberia!

      Criminalii, violatorii, hotii trebuie sa mearga la PUSCARIE! Valabil si pt cel ce il admiri atat de mult! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb