INATECH: Piaţa ambalajelor se redefineşte puternic în 2024 şi pune presiune pe jucătorii din domeniu

F.D.
Companii / 31 ianuarie

Cristian Bădescu, CEO INATECH Packaging

Cristian Bădescu, CEO INATECH Packaging

Piaţa de ambalaje continuă să fie pe un trend ascendent şi dinamic şi în 2024, pe fondul interesului ridicat pentru ambalaje rezistente şi pentru produse sustenabile, dar şi în contextull accelerării e-commerce-ului care impulsionează cererea de ambalaje. Într-un context economic uşor impredictibil, piaţa de ambalaje trece printr-un proces de redefinire, în care reinventarea în business şi oferirea de produse de calitate sunt obligatorii, punând presiune pe jucătorii din domeniu, arată previziunile INATECH Packaging, companie de ambalaje de protecţie din ţară. Astfel, piaţa de ambalaje din România va deveni un reper în regiune.

"Piaţa de ambalaje îşi păstrează un trend ascendent şi dinamic, motiv pentru care este nevoie să ne reinventam constant. Vedem în 2024 un an destul de bun pentru piaţa ambalajelor, însă nu în aceleaşi condiţii ca până acum. În mod clar piaţa îşi reconfigurează traseul, iar direcţia este către un nou nivel de excelenţă şi de inovare. Sustenabilitatea are un ecou puternic în 2024, businessurile din România fiind orientate spre a integra tot mai mult produse prietenoase cu mediul în activitatea lor, dar vizează şi reducerea costurilor în ansamblu. De aceea, vor fi câştigători jucătorii din piaţă care se adaptează şi se reinventează şi care oferă soluţii complete de packaging, care să acopere nevoile variate ale companiilor", declară Cristian Bădescu, CEO INATECH Packaging.

Companiile, tot mai interesate de ambalajele rezistente şi cele sustenabile

Începutul lui 2024 arată un an cu un nivel mai ridicat de incertitudine, ceea ce pune presiune pe optimizarea costurilor în companiile client. Astfel, una dintre principalele tendinţe în aceste an este creşterea interesului pentru ambalaje de calitate, rezistente într-un proces mai lung de manipulare şi transportare, la un cost optim, care să îndeplinească nevoile firmelor şi să le ajute să reducă risipa şi costurile.

Astfel, INATECH Packaging oferind soluţii complete de ambalare de peste 5.000 de produse unice, se aşteaptă la o cerere în creştere per total cu 10%, cu precădere pentru ambalaje din carton, hârtie, folie cu bule de aer, dar şi pentru zona de automatizare - echipamente pentru optimizarea procesului de ambalare (maşini şi sisteme de ambalare).

e-Commerce-ul, motorul pieţei de ambalaje în 2024

Cererea principală de ambalaje va fi generată de industriile e-commerce, farma (ambalaje cu temperatură controlată), componente electronice şi logistică, însă piaţa de ecommerce, prin apariţia a tot mai multe magazine online şi a creşterii numărului de comenzi online, va aduce creşteri semnificative în piaţa de ambalaje, urmând trendul de anul trecut când a generat o creştere a cererii de 24% pentru grupul INATECH. În acest sens, ecommerce-ul românesc va contribui inclusiv la dezvoltarea pieţei de ambalaje din România în regiune.

2024, anul ambalajelor sustenabile şi ecologice

Cu o presiune pe reducerea impactului asupra mediului şi implementării de soluţii ESG, companiile se vor orienta tot mai mult către achiziţia de ambalaje sustenabile, realizate din materiale reciclate, dar şi către ambalaje ecologice, realizate din hârtie şi carton.

"Cu siguranţă, în 2024 cuvântul < < sustenabilitate > > va avea un ecou puternic în mediul de business în general - multe companii adoptând soluţii favorabile mediului înconjurător. Există o dorinţă tot mai mare în rândul clienţilor de a reduce utilizarea ambalajelor din plastic. Ambalajele sustenabile vor deveni nu doar o tendinţă, ci o necesitate imperativă. Acest trend reprezintă nu doar o evoluţie a preferinţelor consumatorilor, ci şi o direcţie strategică esenţială pentru industria ambalajelor, cu implicaţii pozitive asupra mediului şi a relaţiilor cu clienţii. Am pregătit şi am dezvoltat din timp, constant, acest segment pentru a oferi tipurile de ambalaje sustenabile dorite de companii, dar şi de consumatorii persoane fizice şi vedem în acest segment un pilon de bază pentru businessul INATECH", declară Cristian Bădescu, CEO INATECH Packaging.

De asemenea, noi tendinţe se vor remarca pe piaţă, printre care cererea şi mai mare pentru ambalaje pe segmentul B2C, crescând interesul pentru ambalaje de calitate dintr-o gamă completă, de peste 5.000 de produse unice. Pe acest segment, cele mai multe comenzi vin din magazinul online Inatech-shop.ro, unde cele mai căutate produse sunt ambalajele pentru e-commerce (cutii returnabile cu autoformare şi autosigilare), ambalajele pentru protecţie eco-friendly, ambalajele cu temperatură controlată şi sistemele profesionale pentru ambalare.

Totodată, piaţa de ambalaje în 2024 este caracterizată şi de trecerea la ambalajul minimalist. Revenirea la elementele de bază implică utilizarea unor ambalaje cu un design simplu, dar eficient, care se concentrează pe funcţionalitate şi nu pe o campanie de branding excesiv.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb