INAUGURAT VINERI ÎN PREZENŢA MINISTRULUI SĂNĂTĂŢII Spitalul modular de la Leţcani este tot nefuncţional

G.U.
Miscellanea / 19 octombrie 2020

Sursă foto: stirileprotv.ro

Sursă foto: stirileprotv.ro

Spitalul modular de la Leţcani, judeţul Iaşi, este tot nefuncţional, deşi a fost inaugurat vineri în prezenţa ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, potrivit G4Media.ro. Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a anunţat că instalaţia de oxigen de la spital este defectă.

În judeţ, spitalele care stratează pacienţi cu COVID-19 sunt pline. Până la rezolvarea problemei de la Leţcani, au mai fost găsite şase paturi de Terapie Intensivă la Secţia ORL de la Spitalul de Recuperare din Iaşi, cu ventilatoare împrumutate.

"Pe data de 16.10.2020 era planificat să se deschidă compartimentul de terapie intensivă din cadrul Compartimentului secţiei exterioare a Spitalului de Boli Infecţioase "Spital mobil Leţcani", cu 24 de paturi. O defecţiune gravă a fabricii de oxigen face imposibilă punerea în funcţiune a acestei secţii. Având în vedere că la Spitalul de Recuperare Iaşi s-a constatat că poziţionarea secţiei în arhitectura spitalului permite crearea de circuite separate, fără să afecteze restul activităţii spitalului şi, deocamdată, se fac intervenţii elective, care pot fi temporizate, fără risc pentru pacienţi, s-a propus ca până la repararea instalaţiei de oxigen de la Spitalul Letcani să funcţioneze în regim special ATI-ul de la Sectia ORL a Spitalului de Recuperare Iaşi. Perioada propusă de preluare a cazurilor critice începe de luni şi este de circa 10 zile, condiţionată de remedierea instalaţiilor de la Leţcani. Pentru asigurarea condiţiilor de funcţionare se vor aduce, sub formă de împrumut, 6 ventilatoare şi se vor detaşa medici şi asistenţi medicali de ATI de la alte spitale", a anunţat Mihai Chirica.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost vineri la Leţcani şi a anunţat că spitalul mobil va interna primii pacienţi, după cinci luni de la primul termen de punere în funcţiune.

Cu o capacitate de 256 de paturi, unitatea mobilă trebuia să funcţioneze pentru început cu 30 de paturi în saloane şi 24 de paturi la terapie intensivă.

Realizarea spitalului şi mai ales punerea în funcţiune a acestuia au fost marcate de disputa PSD-PNL, cu acuzaţii reciproce ale şefului CJ Iaşi, Maricel Popa, şi ale liberalilor din judeţ. S-a ajuns inclusiv la ameninţări cu plângeri penale.

Pe 22 septembrie, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa (PSD), a anunţat că va depune plângere penală împotriva miniştrilor Nelu Tătaru şi Costel Alexe, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, cei doi membri ai cabinetului fiind acuzaţi că pun piedici funcţionării spitalului mobil de la Leţcani.

Pe 21 septembrie, Maricel Popa afirma că după ce Direcţia de Sănătate Iaşi a emis autorizaţia de funcţionare pentru spitalul mobil de la Leţcani, liberalii încearcă să blocheze începerea efectivă a activităţii la această unitate medicală.

Spitalul mobil a fost programat iniţial să ajungă la Iaşi pe 18 mai şi să fie instalat două săptămâni mai târziu, însă termenele au fost amânate, reprezentanţii CJ Iaşi invocând carantina din Turcia.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, declara, în 21 aprilie, că a semnat contractul de achiziţie a spitalului modular, câştigătoarea licitaţiei fiind compania SDI Global LLC din Turcia. Valoarea contractului a fost de 13,2 milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. aceste asa zise spitale este inca o metoda de a fura bani . sint facute din carton dar au preturi de platina .

    Hoti unii, banditi altii!!!

    Singura solutie este punerea la zid a tuturor politicienilor!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb