Acţionarii SIF Oltenia (SIF5) sunt convocaţi, în data de 24 februarie, în vederea aprobării situaţiilor financiare pentru 2019 şi a repartizării de dividende în sumă de 52,214 milioane de lei, se arată în raportul societăţii remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
La jumătatea lunii iulie a anului trecut, SIF-ul a sistat plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2019, după ce Curtea de Apel Craiova a suspendat executarea deciziilor luate la adunarea de bilanţ SIF Oltenia din data de 28 aprilie 2020, condusă de fostul preşedinte Tudor Ciurezu, până la pronunţarea definitivă a instanţei privind cererile de constatare a nulităţii absolute a hotărârilor respective. Ulterior, la adunarea din 12 octombrie, acţionarii au respins situaţiile financiare şi acordarea de dividende, într-o AGA în care a fost revocat şi Consiliul de Administraţie al societăţii cu excepţia lui Cristian Buşu.
Acum, pe ordinea de zi a adunării din 24 februarie se află un punct distinct privind aprobarea plăţilor deja efectuate sub titlul "dividende repartizate din profitul net al anului 2019 şi achitate în baza Registrului deţinătorilor de instrumente financiare la 12 iunie 2020 (data de înregistrare pentru AGOA din aprilie 2020)", în sumă de 36,09 milioane de lei, precum şi constatarea - în vederea asigurării tratamentului egal al acţionarilor - existenţei dreptului de creanţă asupra societăţii, în valoare totală brută de 16,12 milioane de lei, deţinut de un număr de 5,73 milioane de acţionari ai SIF-ului la data de 12 iunie 2020, reprezentând dividende repartizate din profitul net al anului 2019 şi a căror plată a fost sistată. În aceste condiţii, se cere aprobarea plăţii de către SIF a sumelor necesare pentru stingerea creanţei. De asemenea, se va supune la vot ca data plăţii să fie 22 martie 2021.
Tot la adunarea din februarie, acţionarii SIF Oltenia vor alege un membru al Consiliului de Administraţie pentru un mandat cu o durată egală cu mandatul rămas de efectuat administratorilor în funcţie, în condiţiile în care Cristian Buşu nu a primit avizul ASF pentru un loc în board-ul SIF-ului.
Societatea din Craiova a încheiat anul 2020 cu situaţiile pentru 2019 neaprobate în urma unui conflict de peste un an între fosta conducerea a SIF Oltenia şi un grup de acţionari format din SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi un mănunchi de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii de cele două SIF-uri, pe care foştii administratori ai SIF5 şi alţi actori ai pieţei le-au reclamat la ASF că acţionează concertat depăşind cu mult pragul legal de deţinere de 5%, în vigoare până la data de 24 iulie a anului trecut
Însă, ASF a spus că nu a găsit elemente care să ducă o astfel de concluzie, fără să facă referire la temeiurile reclamate de fostul board al SIF Oltenia.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.01.2021, 19:24)
si dobanda cine o plateste si sansele pierdute de a reinvesti in alte actiuni
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.01.2021, 22:58)
Dragoi si Lakis
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.01.2021, 23:50)
Cit adevar si cita dreptate a avut Ciurezu!Dupa plinlaturarea lui nu ati adus un leu profit ,hotilor!!!