Incendiu la cel mai mare reciclator din România. Arde depozitul de materie primă din Buzău

Ana Felea
Miscellanea / 24 iunie 2020

Incendiu la cel mai mare reciclator din România. Arde depozitul de materie primă din Buzău

Actualizare - Green Weee: "A fost afectată doar o mică parte a platformei de depozitare exterioară"

Incendiul de la depozitul de materie primă de la cel mai mare operator de reciclare din România a fost stins. Platforma de aproape 700 de metri pătraţi pe care erau depozitate tone de deseşuri la depozitul de la punctual de lucru din municipiul Buzău este în prezent asigurată de pompierii de pe două autospeciale de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Anchetele demarate la faţa locului continuă. Deocamdată nu se ştie cauza incendiului, dar reprezentanţii Green Weee vin cu noi informaţii.

"După un răspuns prompt al echipei noastre împreună cu pompierii, focul a fost controlat rapid şi acum este stins. A fost afectată doar o mică parte a platformei de depozitare exterioară, unde au fost depozitate materiale destinate reciclării. Nu au fost afectate halele de producţie şi nici instalaţiile de reciclare. Fabrica se află într-o zonă industrială, fără rezidenţi în jurul ei. Echipa noastră lucrează în prezent în strânsă colaborare cu autorităţile locale pentru a se asigura că toate procedurile sunt în vigoare şi nu există niciun alt pericol cauzat de incendiu. Suntem în proces de investigare a incidentului, şi vom reveni cu detalii suplimentare", se arată într-un comunicat de presă emis de grupul de firme.

---

Un incendiu de proporţii a cuprins marţi dimineaţă depozitul de materie primă a celui mai mare operator de reciclare din România. Focul care s-a extins pe o suprafaţă de 700 de metri pătraţi , cuprinzând tone de deşeuri reciclabile, s-a manifestat la socieatea Green Weee, operator care are fabrici înclusiv în Europa.

"Este vorba despre o platformă betonată de 700 de metri pe care sunt depozitate articole de menaj, respectiv aparate de uz casnic. Incendiul s-a manifestat cu violenţă şi degajare mare de fum drept pentru care a fost emis mesaj prin RO Alert pentru populaţia din municipiul Buzău", Vasile Prahoveanu, purtător de cuvânt Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău.

Incendiul a izbucnit la 8.46, iar angajaţii care se aflau la serviciu în acel moment au ieşit afară, fiind alertaţi de sistemul de alarmă.

"A declansat sistemul de alarmă. Am văzut fumul şi am ieşit afară. Nu am fost în pericol că am auzit alarma şi am ieşit repede. Suntem cu toţii speriaţi", a spus un angajat aflat în secţia de producţie în momentul declanşării incendiului.

La faţa locului s-a intervenit cu zece autospeciale inslusiv pompieri din Brăila veniţi în ajutorul angajaţilor de la ISU Buzău. Anchete au fost demarate şi de Garda de Mediu dar şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău.

"Incendiul nu se ştie cauza. S-a aprins sectorul în care erau depozitate baterii şi acumulatori, din cauza asta au avut loc şi acele explozii. Acum arde şi sectorul în care sunt depozitate şi frigiderele care au spumă poliuretanică. S-a impus să se ia măsurile de urgenţă. Să se delimiteze locul cu incendiul pentru că este un volum mare de deşeuri", Carmen Ichim, comisar şef Garda de Mediu Buzău.

Din cauza norului de dens de fum care a cuprins întregul municipiu Buzău şi putea fi văzut chiar şi de la kilometri distanţă de oraş, calitatea aerului a avut de suferit.

"Este poluat mediul din cauza electrolitului existent. Vom impune Agenţiei de Mediu să facă nişte determinări şi vedem dacă buteliile cu gaz florurat au explodat sau nu. Încă nu ştim. Clar că sunt depăşiţi indicatorii de calitate ai aerului, clar că se vor lua măsuri în concesinţă, pentru că există o cauză pentru care nu au fost respectate prevederile legale dar le vom identifica după ce se va stinge incendiul", a spus Carmen Ichim, comisar şef Garda de Mediu Buzău.

Anchete au demarat şi reprezentanţii societăţii care au anunţat că cel mai probabil activitatea de producţie va avea de suferit după acest incendiu.

"Nu au fost afectate halele de producţie nici oamenii. În acest moment nu putem estima valoarea pagubelelor. Cu siguranţă va fi o mică întrrupere în activitatea de producţie însă aşteptăm să vedem exact care sunt pagubelele.nu putem să le estimăm în acets moment", a spus Mihaela Sofronea, purtător de cuvânt grupul de firme Grup Weee din Buzău.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb