Incendiu la un spital suport COVID-19 din Ploieşti

J.P.
Miscellanea / 11 noiembrie 2021

Incendiu la un spital suport COVID-19 din Ploieşti

Actualizare - Două persoane au decedat în urma unui incendiului izbucnit

Doi pacienţi, în vârstă de 74, respectiv 75 de ani, au decedat, iar o infirmieră a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, fiind transferată la Spitalul Floreasca din Capitală, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Mihaela Florescu, transmite Agerpres. Cei 15 pacienţi transferaţi din secţia exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti sunt în stare stabilă şi primesc asistenţă medicală de specialitate, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS). În salonul în care se manifesta incendiul erau doar doi pacienţi, cei care au decedat, a precizat ISU Prahova. Incendiul a fost lichidat în trei minute.

---

Actualizare - Cadrele medicale de la Boli Infecţioase sunt în stare de şoc, spune doctorul Ramona Vasile

Cadrele medicale de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti sunt în stare de şoc în urma incendiului izbucnit, joi dimineaţă, într-un salon cu pacienţi COVID, a afirmat şefa Secţiei de Boli Infecţioase Copii, medicul Lucia Ramona Vasile, într-o declaraţie de presă susţinută alături de managerul spitalului, Bogdan Nica, informează Agerpres.

"Noi, cadrele medicale de acolo din locaţie, suntem în stare de şoc că s-a putut întâmpla la noi aşa ceva, pentru că avem un personal extrem de instruit, dovadă şi modul în care s-a acţionat. Deşi era ora aceea, la ora 4 şi ceva, din spusele colegelor mele care au fost înăuntru, infirmiera şi asistenta au intrat la bolnavul respectiv pentru a încercat repoziţionarea măştii de CPAP. Asistenta a făcut manevrele necesare, după care a plecat să ia un pulsoximetru în ideea să fie monitorizată saturaţia în permanenţă. A rămas lângă pat infirmiera. Nu ştiu prin ce manevră, asta ne-o va spune ea, a izbucnit acea flamă care pe ea a luat-o de la picioare şi imediat s-a aprins combinezonul. Iar când a ieşit, pentru că era aproape de uşă, a ieşit afară şi a strigat foc, infirmiera, cea de-a doua, a venit direct cu extinctorul şi a reuşit să minimalizeze cât se poate", a declarat Ramona Lucia Vasile.

Acesta a arătat că, prin intervenţia personalului, extinderea incendiului a fost a limitată la un singur salon, în care se aflau cei doi pacienţi care au decedat.

"Noi suntem stupefiaţi că s-a putut întâmpla aşa ceva. (...) Suntem după luni de zile de funcţionare la capacitate maximă. Întotdeauna bolnavii au fost îngrijiţi şi oricare dintre dumneavoastră, dacă îmi permiteţi s-o spun, dacă aţi avea pe cineva din familie, cred că prima dată aţi solicita să fie internat la Infecţioase. Ne-am dat silinţa şi totdeauna am răspuns la telefoane, am dat relaţii la aparţinători. (...) Nu cred că trebuie să fim puşi la zid, ne dăm toată silinţa şi am făcut toate eforturile. Managerul ne-a fost întotdeauna aproape. Am făcut acolo un nucleu de oameni şi cred că ar trebui să continue echipa aceea până vom scăpa măcar de acest val şi dacă va mai veni altul", a spus şefa Secţiei de Boli Infecţioase Copii.

---

Actualizare - Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti a fost amendat în luna februarie după ce au fost găsite mai multe nereguli. Spitalul nu avea autorizaţie ISU, susţin surse din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru G4Media.

---

Actualizare - Bogdan Nica, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Ploieşti, a declarat joi dimineaţă, la Digi24, că spitalul nu avea autorizaţie ISU, era în curs de obţinere, iar ISU nu a găsit nereguli în urma controalelor.

Managerul a mai declarat că incendiul a fost lichidat rapid, în 12 minute, iar acesta ar fi fost provocat de la defecţiunea unui aparat medical:

"Posibil o defecţiune la un pulsoximetru sau alt aparat medical. A fost un incendiu care s-a extins în câteva secunde la infirmieră, incendiul a fost lichidat foarte repede, în 12 minute. Eram în curs de a obţine autorizaţia, nu aveam. Secţia a fost modernizată acum 2 ani, anul trecut s-a schimbat alimentarea cu oxigen de la butelii, pe rampe, pentru a elimina orice risc. Nu existau prelungitoare, nici tuburi de oxigen. ISU nu a găsit nereguli, nu erau nereguli aici (...) O autorizaţie la un incendiu nu ne fereşte de incendiu, ci arată doar că respectăm nişte norme.

Salonul avea şi uşă spre exterior, făceam exerciţii regulat.

Am avut 387 de pacienţi la un moment dat şi nu s-a întâmplat absolut nimic. Tocmai de aceea sunt mirat, avem cel mai bun personal aici, se respectau toate regulile.

Niciun spital din Prahova nu e în regulă pentru că trebuie investiţii foarte mari. De când am venit încerc să aduc lucrurile pe un făgaş normal. Instalaţia electrică e nouă, de doi ani de zile. Nu am avut niciun fel de problemă în ultimul an", a declarat managerul Bogdan Nica, joi dimineaţă, la Digi24.

---

Actualizare - Ministerul Sănătăţii precizează că, din primele informaţii, în secţia exterioară a Spitalului Judeţean Ploieşti se aflau internaţi 20 de pacienţi.

"Sunt 2 victime şi 16 persoane care sunt evacuate şi transferate către Spitalul Judeţean Ploieşti (15 pacienţi şi un cadru medical) . Este şi o victimă care este transferată la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi care are arsuri pe o suprafaţă de sub 50% din suprafaţa corporală, conform primelor evaluări. Ceilalţi pacienţi sunt stabili şi vor fi evaluaţi în UPU a Spitalului Judeţean Ploieşti", precizează ministerul.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, ţine legatura cu Raed Arafat, şeful DSU.

---

Actualizare - Raed Arafat, şeful DSU, a declarat că infirmiera rănită are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului.

"Era o infirmieră în salon când a început incendiul. Din păcate, femeia respectivă este cu arsuri de 40%. Urmează să fie mutată la Bucureşti, la spitalul Floreasca", a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat a mai declarat că infirmiera ar fi încercat să mute un pat din salon pentru a băga un aparat în priză

Conform acestuia, echipele de intervenţie au ajuns la spital în 10 minute, iar în trei minute incendiul a fost lichidat.

Acesta a menţionat că a observat că extinctoarele din zona afectată au fost folosite, fapt care arată că infirmiera ar fi putut să încerce să le folosească.

Au fost trimise la Ploieşti şapte ambulanţe pentru victime multiple de la Bucureşti, în ideea că întreg spaţiul ar fi trebuit evacuat.

Arafat a menţionat că s-a luat decizia ca celelalte pavilioane ale secţiei să nu fie evacuate, pentru că nu au fost afectate.

"Există o singură problemă, cu încălzirea, dar vor lucra acum instalatorii pentru a rezolva problema şi a reda drumul încălzirii", a precizat Arafat.

---

Un incendiu a avut loc joi dimineaţă la Spitalul suport covid Movila din Ploieşti, iar doi pacienţi au decedat, transmite ISU Prahova. Incendiul s-a produs într-un salon de la parterul clădirii, conform G4media.

Cei doi pacienţi morţi erau ambii bărbaţi, în vârstă de 74 respectiv 75 de ani. Ei erau singurii pacienţi din salon. Alţi 20 de pacienţi, din alte saloane, au fost evacuaţi. Pentru gestionarea situaţiei a fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

O infirmieră care se afla în salon să îngrijească cei doi pacienţi a suferit arsuri pe 40% din suprafaţă corpului.

La locul evenimentului au fost mobilizate 6 autospeciale de stingere, 1 descarcerare şi 20 ambulanţe SMURD, SAJ şi autospeciale pentru transport victime multiple.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. ISU nu a gasit nereguli, dar atunci de ce nu a dat autorizatia ? e ceva neclar aici.

    ARAFAT VA FI ARS 99,9% ????

    1. Deci nu mai ai neuroni , ți -a rămas 0,1 %....

    Arafat nu are nici o vina... Posibil un scurt circuit sau o suprasarcina pe circuitul electric...

    de acum incolo o sa aveti un festival de incendii la spital ... se pare ca obligativitatea certificatului nazist verde cerut obligatoriu la job nu o sa va ajute in acest caz.

    incendiile vor scoate toti oamenii in strada

    politicienii vor plati 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb