Încep primele lucrări la Autostrada de Centură a Capitalei, A0

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 12 august 2020

Încep primele lucrări la Autostrada de Centură a Capitalei, A0

Ministerul Transporturilor a semnat autorizaţia de construire pentru 1,7 din cei 16,3 kilometri cât are secţiunea dintre DN6 şi DN5, din lotul II al Autostrăzii de Centură A0 Sud, a anunţat secretarul de stat Ionel Scrioşteanu.

"Parcurgem încă o etapă pentru realizarea A0 - cel mai important proiect rutier din Regiunea Bucureşti-Ilfov! Am semnat autorizaţia de construire pentru un sector din Lotul II al A0 Sud. Va fi realizată structura rutieră, va fi ridicat un pasaj la km 70+500, vor fi executate lucrări de consolidare, relocare reţele, iluminat, de siguranţa circulaţiei", a anunţat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, pe pagina oficială de Facebook.

Lucrările vor fi realizate de compania turcă Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S., care a câştigat achiziţia şi pentru lotul I al Autostrăzii de Centură a Capitalei, ramura sudică, care are o lungime de circa 17 km. În legătură cu lotul I, menţionăm că firma din Turcia lucrează la proiectarea respectivului segment de autostradă.

Valoarea contractului semnat cu turcii de la Alsim Alarko pentru cei 16,3 kilometri ai lotului II al Autostrăzii de Centură este de 750,8 milioane de lei, fără TVA. Constructorul şi-a asumat realizarea întregii lucrări în doi ani şi jumătate.

Autostrada A0 Bucureşti Sud are trei loturi cu o lungime totală de 52 de kilometri. Din păcate, pe lotul III, compania greacă Aktor a fost penalizată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, deoarece a întârziat predarea proiectului tehnic. Timpul pierdut cu proiectarea înseamnă şi începerea mai târziu a lucrărilor, dar şi finalizarea lor dincolo de termenul asumat prin contract.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Eu nu inteleg de ce Aktor mai este primit la licitatii in Romania, dupa bataia de joc pe care o face pe Sebes - Turda. Nici nu mai stiu cati ani au trecut de cand trebuia sa predea acel lot... si, nu doar ca Aktorul asta trist e primit la licitatii, dar mai si castiga, si apoi nu e in stare sa respecte nici macar termenul de proiectare. Chiar nu poate fi trecut pe o lista gri si sa nu mai fie primit la licitatii???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb