ÎNCEPÂND CU 1 IULIE Acţiunile Amonil vor fi retrase de la tranzacţionare

M.G.
Piaţa de Capital / 26 iunie 2019

Acţiunile Amonil vor fi retrase de la tranzacţionare

Acţiunile Amonil (AMO) vor fi retrase de la Bursă din 1 iulie, conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), după ce Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a dispus intrarea în faliment şi dizolvarea a societăţii în 11 iunie.

Compania a continuat să-şi adâncească pierderile în 2018, înregistrând la 31 decembrie venituri totale de 0,74 milioane de lei şi cheltuieli totale de 3,37 milioane de lei. Datoriile totale ale Amonil, potrivit raportului financiar preliminar pentru 2018, se ridică la 28,06 milioane de lei.

Decizia CAB a venit după ce în data de 26 martie, tot Curtea de Apel Bucureşti a dispus suspendarea deschiderii procedurii generale de faliment faţă de Amonil până la soluţionarea definitivă a cererii de apel. Amonil se afla în reorganizare judiciară la data de 22 februarie, data deciziei Tribunalului Ialomiţa de intrare în faliment şi dizolvare luată în dosarul de insolvenţă a companiei, la cererea formulată de administratorul judiciar Expert Insolvenţă SPRL.

Titlurile AMO au fost suspendate în 25 februarie de la tranzacţionare.

În data de 25 ianuarie anul curent, Tribunalul Ialomiţa a mai dispus în dosarul insolvenţei AMO emiterea de adrese către Comitetul Creditorilor pentru convocarea Adunării Generale a Creditorilor care să discute situaţia economico - financiară a societăţii şi faptul că creanţele creditorilor nu au fost satisfăcute decât într-o mică măsură, precum şi propunerea de trecere la faliment.

Comitetul Creditorilor s-a întâlnit ulterior, iar în data de 19 februarie a decis cu votul a 59,54% din creanţele cu drept de vot deţinute de cei prezenţi neaprobarea propunerii de intrare în faliment.

Cu toate acestea, în 22 februarie, instanţa a aprobat cererea administratorului judiciar şi a decis intrarea în procedura generală a falimentului Amonil dispunând şi dizolvarea societăţii.

Acţiunile Amonil au fost reluate la tranzacţionare în urma aprobării planului de reorganizare, în 2017, care a început să fie pus în aplicare începând cu data de 1 octombrie 2017, când au fost efectuate primele plăţi către creditori.

Amonil Slobozia este o societate comercială pe acţiuni cu capital privat, înfiinţată în anul 1991, în baza Legii nr. 15/1990, prin preluarea întregului patrimoniu al fostului Combinat de Îngrăşăminte Chimice Slobozia, şi are ca obiect principal de activitate, din 2009, producerea de energie electrică.

Structura acţionariatului la data de 31 decembrie 2018 este următoarea: Zalois Limited Belize - 32,19%, Jovline Limited Belize - 18,23%, Salink Limited Cipru, Nicosia - 10,77%; alţi acţionari persoane fizice şi juridice - 38,8%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. CE SA MAI FIE , DE SPUS ??? INTERESE MARSAVE , AU FOST AICI , SI JUDECATORIILE CORUPTE DIN ROMANIA , CARE POT FI '''''' UNSE ''''' FOARTE USOR , STITI DOAR , CA SANTEM 1 DIN CELE MAI CORUPTE TARI , DIN LUME , LA TOATE NIVELURILE , AU FACUT PE PLACUL VIITORILOR RECHINI IMOBILIARI !!! DECI , AU HOTARAT , NU NUMAI FALIMENTUL SOCIETATII , CI SI DIZOLVAREA , ASTA INSEMNAND PRACTIC , TAIEREA TEVILOR , DE TRANSPORT ENERGIE ELECTRICA , SI DE ABUR , DEMOLAREA CLADIRILOR AFERENTE , PRACTIC , DISTRUGEREA TOTALA , A ACESTUI COMBINAT !!! VULTURII , AU DESCHIS , SAMPANIILE , DE BUCURIE !!! INCA 1 FIRMA , CARE SE ADAUGA LA MIILE , CARE AU FOST FACUTE 1 CU PAMANTUL , IN ACEASTA TARA PLINA OCHI CU COMUNISTI , TRANSFORMATI , PESTE NOAPTE , IN '''''' CAPITALISTI '''''' !!! SARMANA TARA , BLESTEMATA CU MATANII DE DUMNEZEU , SA AVEM ASEMENEA '''''' CONDUCATORI '''''' !!!

    1. O sa vina si randul lor sa plateasca...Amin...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb