ÎNCEPÂND CU 18 MARTIE: Titlurile Alro intră în indicele BET

M.G.
Piaţa de Capital / 5 martie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Actualizare - DUPĂ PRIMA JUMĂTATE DE ORĂ A ŞEDINŢEI BURSIERE: Salt de 6% pentru cotaţia Alro

Preţul acţiunii Alro Slatina (ALR) se afla în creştere cu 5,98%, până la 2,48 lei, după jumătate de oră de la deschiderea şedinţei de tranzacţinoare, în condiţiile în care titlurile producătorului de aluminiu vor face parte de la jumătatea acestei luni din BET, referinţa bursei bucureştene.

Introducerea acţiunilor ALR în indice are potenţialul de a creşte vizibilitatea companiei în rândul investitorilor, ceea ce va avea probabil un impact pozitiv pentru lichiditatea acţiunii şi, indirect, pentru preţul acesteia, deoarece titlurile vor fi în vizorul investitorilor care iau expunere la Bursa de Valori Bucureşti, ţinând seama de componenţa indicelui principal al pieţei.

(A.I.)

--------

Acţiunile Alro (ALR) intră începând cu 18 martie în componenţa indicelui BET, principalul coş de acţiuni al pieţei, care se extinde astfel la 16 componente, conform deciziei Comisiei Indicilor a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) de astăzi, se arată într-un comunicat al operatorului pieţei.

Acţiunile Alro se aflau în Watchlist-ul (lista de monitorizare) BVB din luna septembrie a anului trecut, când emitenţii Purcari Wineries (WINE) şi Sphera Franchise Group (SFG) au fost adăugaţi în componenţa indicelui BET.

Recent, Alro a devenit un emitent important pentru BVB după ce, la finalul anului trecut, fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman şi Cemacon, au cumpărat un pachet de circa 165 milioane de acţiuni ALR, reprezentând 23,16% din companie, în timp ce Grupul Vimetco NV, înregistrat în Olanda şi controlat de miliardarul rus Vitali Machitski, şi-a redus deţinerea avută la producătorul de aluminiu din Slatina, până la 54,19%.

Acţiunile Alro au intrat pentru prima dată la tranzacţionare la BVB pe 16 octombrie 1997. În prezent, compania are o capitalizare de aproximativ 1,67 miliarde lei, echivalentul a 352 milioane euro. Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa. Principalele pieţe de desfacere pentru produsele companiei sunt state din Uniunea Europeană, dar compania are exporturi şi în SUA şi Asia.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Alro intra în BET sau hai sa ne facem ca lucram. Cam asta face BVB. Listari ioc, vizibilitate zero, conferințe în care se prezintă niște materiale foarte foarte subțiri, adică numai povestea cu dividendele și vrajeala cu dacă ai fi investit acum X ani acum aveai nu știu ce câștig, fără sa pui inflație, taxe de brokeraj, modificari în indici, nu mai vorbesc de altele gen cost de oportunitate ... Finanțarea economiei nu, vizibilitate nu, materiale serioase nu ... in schimb punem Alro în BET ca sa creasca recolta la hecatar.

    1. Cam asa. Și eu care așteptam Hidroelectrica sa intre în BET. Pffff ce m-am înșelat! !!

      pftu pftu ... deja ami frec mainele pe maine 15%

      La Purcari, Sphera sau Medlife nu s-a intâmplat nimic când au intrat în BET.

      Esti ata de priceput ca dai pe afara. Alro chiar e o societate excelenta. Bine, nici o racheta nu e suficient de buna pentru un carcotas. O socieate care se vindea cu 1,2 lei acum trei ani si a dat intre timp mai mult de 1 leu dividende ( doar in ultimii 3 ani) si a ajuns la dublul cotatiei initiale ar fi un vis si pentru Warren Buffet, dar nepriceputii autohtoni stiu mai bine. Faci cinste, din plin, unui aforism legat de bursa ”Cei care stiu nu-si dau cu parerea, iar cei ce-si dau cu parerea nu stiu”.

      De acord.

      N-am zis ca Alro nu e o companie buna, ci ca includerea în BET nu înseamnă mare lucru, mai ales dacă va avea pondere mica, cum se cam întrevede ținând cont de free-float.

      bine zis !

      Alro sunt listate din 97 au avut perioade si de 11.5 ron prin 2006 intre timp a decazut probabil nu o sa mai ajunga nici o data la valoarea acea

      ce vezi tu pe graficele bvb doar 3 ani de la 1,2 la 2 ,5 sunt o frectie daca tot faci analizezie nu vad nimic excelent pe termen lung la Alro  

    Excelent, era o actiune valoroasa dar moarta din cauza actionariatului prea concentrat. Acum va fi si mai interesanta, mai vizibila investitorilor mari, inclusiv strainilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb