GTC, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari din Europa Centrală şi de Est, a anunţat că, începând cu 2021, utilizează surse de energie regenerabilă pentru întreg portofoliul din România, informează compania într-un comunicat remis redacţiei. Energia verde, care alimentează clădirile de birouri dezvoltate de companie pe plan local, este certificată prin garanţii ale surselor de provenienţă. Acest demers face parte din angajamentul Grupului de a asigura surse de energie accesibilă şi curată în toate proiectele sale din Europa. O altă etapă a strategiei GTC de a proteja mediul se concentrează pe îmbunătăţirea calităţii proprietăţilor sale, prin obţinerea celor mai importante certificări de pe piaţă.
Potrivit comunicatului, portofoliul românesc al GTC cuprinde proiecte emblematice de birouri situate în zone cheie ale Bucureştiului: City Gate, Cascade Office Building, Premium Plaza şi Premium Point. Toate aceste clădiri utilizează acum electricitate obţinută din surse regenerabile, ceea ce face parte din strategia Grupului de reinventare sustenabilă a portofoliului său, care urmăreşte atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, conform Agendei 2030 a Naţiunilor Unite. Totodată, GTC este primul dezvoltator din Europa Centrală şi de Est care şi-a publicat raportul de ESG (guvernanţă în domeniile mediului înconjurător, implicare socială şi corporativă), sintetizând cei 25 de ani de activitate a grupului pe cele şase pieţe imobiliare în care este prezentă.
"Îmbunătăţirile aduse portofoliului românesc nu vor fi cu siguranţă ultimele. Sursele regenerabile de energie reprezintă viitorul nu numai în industria noastră, ci şi pentru economia globală şi pentru mediu. Înverzirea tuturor clădirilor noastre face parte din strategia noastră de dezvoltare şi creştere. Este de maximă importanţă pentru noi să luăm în considerare nu numai afacerea pe care o derulăm, ci şi modul în care activitatea noastră poate aduce beneficii mediului şi comunităţilor în care se află proiectele GTC", a declarat Ziv Gigi, director general al operaţiunilor GTC din România.
Energia accesibilă şi curată este unul dintre cele 10 obiective de dezvoltare de business incluse în Raportul ESG al GTC, motiv pentru care compania se axează pe implementarea surselor de energie verde în toate proiectele sale. Totodată, acţiunea climatică este un pilon al acestei strategii, GTC concentrându-se pe furnizarea de clădiri sigure, durabile şi ecologice. Această direcţie a devenit şi mai importantă, în ultimii ani, în lumina crizei climatice, şi a fost implementat un nou set de îmbunătăţiri în toate proiectele GTC, inclusiv în cele situate în România.