ÎNCEPÂND CU DATA DE 30 MAI  SIF Moldova distribuie un dividend cu randament de 2,6%

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 aprilie 2019

SIF Moldova distribuie un dividend cu randament de 2,6%

Societatea va demara un program de răscumpărare pentru 2% din acţiunile SIF2, cu scopul reducerii capitalului şi implementarea unor programe de tip "stock option plan"

Profit estimat de 49 milioane de lei pentru acest an, în apropierea celui obţinut în 2018

Acţionarii SIF Moldova (SIF2) au aprobat, în adunarea de ieri, distribuirea sumei de 30,26 milioane de lei sub formă de dividende, echivalentul unui dividend brut de 0,0304 lei/unitate care, la cotaţia de închidere SIF2 din data de 17 aprilie, de 1,165 lei, oferă investitorilor un randament brut de 2,61%, reiese din comunicatul societăţii de investiţii financiare remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 10 mai 2019, în timp ce plata către investitori urmează să înceapă la 30 mai 2019.

Tot ieri, acţionarii societăţii de investiţii financiare cu sediul în Bacău au aprobat demararea unui program de răscumpărare pentru cel mult 20,3 milioane de acţiuni proprii (2,0036% din capitalul social) din care cel mult 15,3 milioane de acţiuni (1,5101% din capital) urmea-ză să fie anulate în vederea reducerii capitalului social, iar restul de cel mult cinci milioane de acţiuni (0,4935% din SIF2) vor fi răscumpărate în vederea distribuirii către angajaţi, administratori şi directorii societăţii, în cadrul unor programe de tip "stock option plan".

Preţul minim de achiziţie a unui titlu va fi cel din piaţă din momentul efecturării tranzacţiei, dar nu mai mare de 2,2 lei/acţiune, programul urmând să se întindă pe o perioadă de cel mult douăsprezece luni de la data publicării hotărârii acţionarilor în Monitorul Oficial.

Achiziţionarea titlurilor se va realiza prin ofertă publică de cumpărare pentru dobândirea a celor 15,3 milioane de acţuni şi prin operaţiuni în piaţă pentru dobândirea pachetului de cel mult cinci milioane de titluri SIF2, iar plata acţiunilor răscumpărate urmează să fie făcută din profitul distribuibil sau din rezervele societăţii, înscrise în ultima situaţie financiară anuală aprobată, cu excepţia rezervelor legale.

De asemenea, acţionarii SIF2 au votat şi reducerea capitalului social al SIF Moldova cu suma de 1,1 milioane de lei, ca urmare a anulării unui număr de 11 milioane de titluri dobândite anterior de societate.

Tot în adunarea de ieri, a fost aprobat Programul de activitate pentru 2019, în acord cu "Strategia şi politica de investiţii a SIF Moldova", precum şi Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru anul în curs.

Potrivit raportului, societatea estimează că va încheia 2019 cu un profit net de 48,81 milioane de lei, cu 2,69% mai mic decât cel preliminar raportat pentru anul anterior de aproape 50,16 milioane de lei.

Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) pentru SIF2 se situa, la finalul lunii martie a acestui an, la 1,8369 lei, nivel care, faţă de cotaţia SIF2 din data de 17 aprilie, oferă un discount de tranzacţionare de 36,58%.

Valoarea de piaţă a SIF Moldova la BVB este de 1,18 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nu cred că asemenea randament pentru actionari, justifica programul de răscumpărare a 5.000.000 de actiuni din fondurile societătii, pentru a fi distribuite salariaților și conducerii SIF 2. Acesta însemnă o distribuție MEDIE de 151.500 acțiuni pe salariat !!! Aceste practici ar trebui interzise prin lege.

    1. Si eu am fost unul dintre cei care am votat impotriva la AGA.

      Randamentul nu acopera nici macar rata inflatiei. 

      Daca nu ne unim mai multi actionari mici nu facem nimic,Laurentiu. 

      Media nu este buna ca unii din angajati ajung sa ia doar 2.000 actiuni. 

      CA si Directoratul executiv iau cel mai mult. 

      La fel este si la TLV unde angajatii ajung sa ia doar 20% din pachetul de actiuni rascumparate,restul merge spre CA si directori. 

      La SIF 3 Consiliul de supraveghere si Directoratul vor 7.000.000 lei ei iar actionarilor sa le dea 22.000.000 lei dividende.

      Anomalii de astea numai la noi pot fi avand in vedere ca VUAN-ul la toate sifurile a scazut in anul2018 fata de 2017. 

      Iar se pot învârti niște bani frumoși și cineva destept are de câștigat iar cei mulți și prosti , au de pierdut, ca de obicei. Păcat că legile noastre sunt interpretabile și nu e pentru toata lumea la fel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4952
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3087
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9751
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.4311

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb