ÎNCEPÂND DE ASTĂZI,  Alexandru Stânean redevine Directorul General al TeraPlast

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 2 iulie 2018

Alexandru Stânean este, începând de astăzi, noul Director General al TeraPlast (TRP), după ce Consiliului de Administraţie al producătorului de PVC a aprobat încetarea, prin acordul părţilor, a mandatului acordat Mirelei Carmen Pop, în data de 9 mai 2017, informează producătorul de PVC printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Alexandru Stânean, de profesie economist, a mai ocupat această funcţie între anii 2014 şi 2016.

Noul director al TeraPlast a declarat: "Compania s-a transformat radical în ultimul an, datorită achiziţiilor făcute, de aceea principala prioritate este integrarea activităţilor din subsidiare pentru a folosi sinergiile existente la nivel de grup, fără a neglija continuarea eficientizării proceselor operaţionale, dar şi continuarea expansiunii naţionale şi internaţionale, în scopul creşterii vânzărilor şi profitabilităţii grupului".

Domnia sa şi-a început activitatea în cadrul TeraPlast în 2007 şi a ocupat, pe rând, diverse poziţii în top managementul companiilor din Grup.

"În perioada 2014 - 2016, în care a condus echipa Grupului TeraPlast, profitul net consolidat a crescut de la 3,5 la 8,6 milioane de euro, iar cifra de afaceri a crescut de la 73,5 milioane de euro la 87,8 milioane de euro", se arată în notificarea companiei.

Grupul TeraPlast, unul dintre principalii jucători din piaţa construcţiilor, a înregistrat, în primul trimes­tru din 2018, o cifră de afaceri de 131 milioane lei, în creştere faţă de 67 milioane lei - cifra de afaceri din aceeaşi perioadă a lui 2017.

Potrivit reprezentanţilor TeraPlast, principala contribuţie la această creştere au avut-o business-urile intrate în portofoliu în 2017: Depaco-Wetterbest, fabrica de panouri-sandwich din Serbia şi business-ul Politub.

În anul 2017, Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 422,27 milioane de lei, în creştere cu 5,89% faţă de valoarea înregistrată în anul precedent, de circa 398,79 milioane de lei, în timp ce profitul net s-a redus cu jumătate, de la 39,42 de milioane lei în anul 2016, la 18,57 milioane lei în anul trecut.

Grupul TeraPlast include societăţile TeraSteel România şi TeraSteel Serbia (producători de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), TeraPlast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), Depaco (producătorul ţiglei metalice marca Wetterbest), TeraGlass (producător de ferestre şi uşi din PVC) şi distribuitorul TeraPlast Ungaria.

Cel mai mare acţionar al Teraplast este Dorel Goia, cu o deţinere de 46,79%, în timp ce KJK FUND II SICAV-SIF are 10,04% din procesatorul de PVC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb