ÎNCEPÂND DE ASTĂZI Obligaţiunile Norofert se tranzacţionează la BVB

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 iunie 2020

Vlad Popescu, CEO Norofert: "Datorită celor două runde de strângere de capital, avem în prezent o poziţie financiară puternică, iar rezervele de numerar ne-au ajutat să ne adaptăm foarte rapid în această perioadă dificilă"

Obligaţiunile corporative emise de Norofert (NRF), producător de inputuri ecologice şi îngrăşăminte organice din ţara noastră, intră la tranzacţionare începând de astăzi prin Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), la trei luni după listarea acţiunilor societăţii pe piaţa AeRO, se arată într-un comunicat al operatorului pieţei noastre de capital.

Titlurile (ce poartă simbolul NRF25) au fost vândute iniţial în luna ianuarie a acestui an, printr-un plasament privat, când Norofert a emis obligaţiuni în valoare de 11,5 milioane lei. Obligaţiunile au o maturitate de cinci ani şi o dobândă fixă anuală de 8,5%, plătibilă semestrial.În cadrul plasamentului privat, societatea a emis 115.000 de obligaţiuni cu o valoare nominală de 100 de lei/titlu, care au fost cumpărate de 93 de investitori, dintre care 88 persoane fizice şi 5 persoane juridice.

Radu Hanga, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB a declarat: "Succesul celor două runde de finanţare derulate de Norofert la bursă arată că investitorii din piaţa de capital sunt dispuşi să investească în companiile cu perspective de dezvoltare şi care vin şi cu un element inovator în activitatea lor. Resursele din piaţa financiară disponibile pentru investiţii sunt semnificative. Există lichiditate, există companii care au nevoie de capital, avem o piaţă funcţională care face legătura între investitori şi companii. Piaţa de capital este un ecosistem, în care fiecare îşi îndeplineşte rolul său, şi putem spune că succesul rundelor de finanţare derulate de companii depinde în mare măsură de intermediarii cu care aceştia lucrează".

Anul trecut, societatea a atras de la investitorii la bursă, printr-un plasament privat pentru acţiunile sale, 7,25 milioane lei. La acel moment, capitalizarea de piaţă a companiei Norofert era de aproximativ 20 milioane de lei, În 3 martie, acţiunile Norofert au fost listate pe piaţa AeRO, iar în prezent, Norofert are o capitalizare de piaţă de 45,7 milioane lei. Prin cele două runde de finanţare derulate pe piaţa de capital, Norofert a atras 18,75 milioane lei.

Vlad Popescu, CEO şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie Norofert Group, a spus: "De la debutul acţiunilor NRF pe piaţa AeRO, a existat un interes fără precedent din partea investitorilor locali în compania noastră, întrucât au fost tranzacţionate acţiuni în valoare de aproximativ 12 milioane de lei  în ultimele trei luni. Rămânem dedicaţi promisiunilor făcute acţionarilor şi deţinătorilor de obligaţiuni şi, în ciuda unui 2020 provocator, care a adus atât o pandemie cât şi o secetă severă, ne menţinem previziunile pentru acest an. Datorită celor două runde de strângere de capital, avem în prezent o poziţie financiară puternică, iar rezervele de numerar ne-au ajutat să ne adaptăm foarte rapid în această perioadă dificilă, lansând în doar câteva săptămâni o linie nouă de produse care ajută fermierii să gestioneze efectele negative ale secetei asupra culturilor. Ne concentrăm puternic pe cercetare şi dezvoltare şi vom lansa noi linii de produse în 2020, precum şi vom continua paşii necesari pentru extinderea brandului Norofert pe piaţa americană".

Plasamentul privat şi admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor au fost asistate de Tradeville, în calitate de Consultant Autorizat.

Ovidiu-George Dumitrescu, Director General Adjunct şi coordonator al diviziei de finanţări corporative a Tradeville a afirmat: "Pentru noi este o bucurie să vedem că Bursa participă din ce în ce mai activ la finanţarea economiei româneşti şi Tradeville este o parte activă a acestui proces, lucru dovedit şi de faptul că anul trecut aproximativ 1 din 3 plasamente private au fost intermediate cu implicarea Tradeville. Sper ca optimismul să fie factorul dominant şi în acest an în care avem o luptă suplimentară de dus. În acest sens menţinem active discuţii cu o serie de potenţiali emitenţi, mai vechi sau mai noi, dar cu toţii cu un real potenţial de dezvoltare şi un interes susţinut pentru finanţarea prin bursă".

Capitalul strâns prin emisiunea de obligaţiuni este în principal direcţionat către extinderea Norofert în pieţele externe, în special în Statele Unite, unde compania

trebuie să omologheze individual toate produsele din portofoliu.

O altă parte a banilor strânşi este folosită drept capital de lucru, pentru a achiziţiona materii prime pentru a răspunde cererii în continuă creştere pentru produsele Norofert, precum şi a dezvolta portofoliul de servicii şi linii de produse Norofert. În prezent, Grupul Norofert are trei linii principale de produse - Norofert Organics, care este o linie de îngrăşăminte organice pentru ferme de dimensiuni medii şi mari, Norofert Karisma, care este o linie de îngrăşăminte pentru agricultura convenţională şi FITO, o linie destinată grădinarilor şi micilor fermieri.

În 2019, Norofert Group a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 14,8 milioane de lei, o creştere de 59% faţă de rezultatul din 2018, şi un profit net de 4,62 milioane lei. În urma aprobării Adunării Generale a Acţionarilor, compania a capitalizat suma de 2.407.182 lei din profitul de repartizat aferent anului 2019. Ca urmare a majorării de capital, compania a emis un număr de 6.017.955 acţiuni noi cu o valoare nominală de 0,4 lei/acţiune, ce vor fi distribuite acţionarilor în următoarele luni, după formula trei acţiuni nou emise pentru fiecare acţiune deţinută.

Familia Popescu, reprezentată de Vlad Popescu şi Ileana Popescu, deţine o participaţie de 58,43%, în timp ce free-float-ul companiei pe bursă este de 41,57%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb