ÎNCEPÂND DE IERI Tarifele reglementate ale Oil Terminal s-au majorat cu 5,38%

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 10 octombrie 2019

Tarifele reglementate pentru prestarea serviciilor ale Oil Terminal (OIL) au fost majorate cu 5,38%, începând de ieri, conform unui Ordin al ANRM ce a fost publicat în Monitorul Oficial, informează operatorul terminalului petrolier de la Marea Neagră printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Menţionăm că Ordinul ANRM nr. 324/01.10.2019 intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial, respectiv din 09 octombrie 2019 şi abrogă Ordinul ANRM nr. 156/03.08.2018 privind aprobarea tarifelor de derulare a ţiţeiului şi produselor petroliere prin terminalul petrolier, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 703/13.08.2018", se arată în notificarea Oil Terminal.

În vara acestui an, Global Petrol Storage (GPS) şi Amerocap au înaintat către Oil Terminal o propunere pentru preluarea pachetului majoritar al companiei de stat sau crearea unei companii mixte, deţinute de americani, ce ar urma să preia capacitatea de depozitare a operatorului petrolier.

Într--o adresă semnată de şefii GPS şi Amerocap, ce oferea o "indicaţie de interes neangajantă" către Oil Terminal, se menţiona că potenţialii investitori sunt dispuşi să aloce 100 de milioane de dolari din fonduri proprii pentru modernizarea activelor şi majorarea capacităţii de depozitare şi eficientizare a companiei.

La începutul lunii august, negocierile cu americanii, la nivel de minister şi companie se aflau în faza discuţiilor informale.

Oil Terminal este singurul operator din portul Constanţa pentru primirea, încărcarea, descărcarea produselor petroliere, petrochimice, chimice, pentru import, export şi tranzit cu asemenea mărfuri. Secundar, compania asigură depozitarea şi condiţionarea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice, chimice, activităţi de servicii anexe transporturilor pe apă, testări şi analize tehnice, transport de marfă pe calea ferată, transporturi rutiere de mărfuri, alte activităţi anexe transporturilor, transportul energiei electrice, distribuţia energiei electrice, comercializarea energiei electrice.

După primele şase luni ale anului curent, Oil Terminal a obţinut un profit net de 4,61 milioane de lei, faţă de o pierdere netă de 1,07 milioane de lei înregistrată în aceeaşi perioadă a anul anterior, în condiţiile în care cifra de afaceri a societăţii a urcat cu circa 20%, la 81,6 milioane de lei, pentru acelaşi interval de raportare.

Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 59,62% din totalul acţiunilor cu drept de vot, iar restul - de persoane fizice şi juridice de drept privat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb