ÎNCEPÂND DE LUNI BRK Financial Group va activa ca market maker pentru acţiunile BVB

G.B
Piaţa de Capital / 2 iulie 2021

BRK Financial Group va activa ca market maker pentru acţiunile BVB

Bursa de Valori Bucureşt i(BVB), companie listată pe propria piaţă din 2010, va beneficia din 5 iulie de serviciile de market maker al emitentului oferite de BRK Financial Group (BRK), unul dintre cei mai activi brokeri la bursă. BRK devine astfel primul market maker al emitentului pentru acţiunile BVB. În total, un număr de 11 instrumente financiare listate la bursă (zece emisiuni de acţiuni şi o emisiune de obligaţiuni) beneficiază de serviciul de market maker al emitentului, potrivit unui comunicat al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Bursa de Valori Bucureşti a promovat întotdeauna utilitatea serviciilor de market making pentru susţinerea lichidităţii acţiunilor listate, iar astăzi îşi reafirmă această opţiune prin desemnarea unui Market Makeral Emitentului chiar pentru acţiunea BVB. Suntem încrezători că acest nou parteneriat va aduce un nou suflu tranzacţionării cu acţiunile BVB şi va creşte lichiditatea pentru noi ca emitent. Suntem direct interesaţi de evoluţia acţiunii BVB la bursă, precum şi de creşterea interesului investitorilor pentru acţiunea BVB", a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti.

Activitatea de Market Maker al Emitentului va fi prestată de BRK Financial Group în baza unui contract semnat cu Bursa de Valori Bucureşti. BRK devine astfel market maker al emitentului pentru nouă instrumentele financiare: acţiunile Bursei de Valori Bucureşti, Antibiotice, Aages, Impact Developer&Contractor, MedLife, Romcarbon, TeraPlast, Purcari Wineries, precum şi pentru obligaţiunile IMP26E.

"Am demarat primele operatiuni de market making pe acţiuni în cadrul programului Market Makingul Emitentului în august 2019, iar într-o perioada de mai puţin de doi ani avem un portofoliu de 8 clienţi pentru care prestăm acest serviciu. Prin includerea acţiunilor emitentului BVB în portofoliul nostru de clienţi, depăşim pragul de 6 miliarde de lei, capitalizarea cumulatăa partenerilor noştri pentru care asigurăm susţinerea lichidităţii. Am observant că la nivelul fiecărei şedinţe de tranzacţionare, acţiunile care au lichiditatea asiguratăde către un market maker se situează în topul lichidităţii şi sperăm să vedem cât mai curând rulaje în crestere şi pentru acţiunile BVB", a declarat Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Sa traiasca BRK-ul si manevrele lor: cine se aseamana se aduna!

    1. Evitati actiunile in care BRK este actionar majoritar,actiuni gen REIT,FRB(faceti studiul si dvoastra).Interesul BRK e sa listeze la bursa,sa marcheze profitul, apoi picajul liber e singura directie de urmat.

      Ca market maker sigur vor face treaba buna,nu am dubii,in scurt timp pretul actiunii BVB va creste.Ca market maker BRK e o alegere buna.Dar sa investesti in societati cu actionariat majoritar BRK e f.pagubos si o f. proasta idee ptr investitorul de retail.Cu siguranta BRK a prins gustul de profit usor si dupa REIT si FRB vor mai lansa in curand si alte comete pe AERO. 

      se pare ca nu sunteti singurul " pro BRK " ----- subscriu

      se pare ca nu sunteti singurul " pro BRK " ----- subscriu......dar stati linistit ulciorul nu merge de multe ori la apa,sau daca expresia nu se mai potriveste vremurilor acestora sa spunem ca actionariatul retail devine mai educat si investitori gen BRK sigur nu vor mai gasi adepti(investitori retail) atat de usor de manevrat,ademenit la produsele marca inregistrata BRK.Timpul le rezolva.

      Dacă un broker aduce emitenti nu e bine, dacă nu aduce, nu e bine, v-ati decis?

      Dacă compania are profit, nu e bine dacă nu are, nu e bine. Serios? 

      Exista cârcotași de serviciu care când cresc cresc acțiunile e ok, la scădere nu mai e ok. V-ati decis?

      Ideea este ca scrieți răutăți gratuite pe care va trebui sa le asumați! 

      astia de la BRK au platit pina acum dividend?!

      nu trebuie sa te indragoste esti de o actiune ca sa faci bani cu ea. voi vorbiti aici de parca ati vrea sa deveniti actionari semnificativi. puteai sa faci 300% cu brk? asta conteaza. eu am facut 80% si sunt multumit. si vreau sa mai fac. si o sa mai fac

    La FRB ei au cumpărat ,STK a vândut cu o lașitate condamnabilă!

    Nu te repezi așa la vanzare !BRK a cumpărat ce era să facă? 

    1. Iar la REIT?

    Asa este. Brk impreuna cu Andrici dau Imp sau alti smecheri emit actiuni gen Frb sau Reit cu un pret apoi listeaza aceste petarde iau bani de la fraieri si apoi vand pe profit. Frb si Reit scad constant! De ce? Pt ,,performanta" din spate...Apoi mai pacalesc inca odata investitorii captivi pe pierdere prin majorari de capital cu aport in bani! BVB putea gasi alt market maker mai solid si serios. Cand va veni o furtuna pe bursa Brk nu va face fata. Asa au facut cu SNN dand un comunicat ca volumele de vanzari sunt prea mari! Tot ce atinge aceasta BRK se transforma in dezastru...

    1. E ok,important e ca BRK sa continue strategia de picaj liber la societatile avandu i pe ei ca actionari principali.Investitorul este mai educat si pierde o data sau de doua ori pe mana lor(BRK),dar apoi nu mai investeste in produsele lor.Reputatia in bursa e impotanta,dar e treaba BRK daca vor sa continue strategia.Daca cred ca e o strategie avantajoasa ptr ei pe termen lung,sa o aplice.E clar ca obiectivul lor e profit mare pe short term.Ce deosebire mare intre investitiile facute de BRK si fratii Paval.Da,normal si fratii Paval urmaresc realizarea de profit,dar cladesc ceva in timp.Ceva durabil.

      ca sa i dau satisfactie dnei Ivan si Co.......la FRB si REIT sunt pe - 33%

      Ma astept in maxim 2ani sa ceara insolventa la FRB si REIT......credeam ca Romcab e un dezastru,dar FRB si REIT sunt 2 dezastre.Sper alti investitori sa stea departe de aceste creatii BRK.

      Nu cred ca s'au bucurat de o reputatie prea buna nici in trecut.

      Reputatia conteaza pana la un punct, piata recicleaza continuu participanti, unii ies din piata dupa un gameover cu pierderi consistente, dar intra altii noi, plin de incredere, entuziasm 

    BRK "pangareste" că market maker pe imaculată BVB!!? Chiar așa? Ati urmarit si activitatea de noapte a BVB?

    Iată cifrele cu bon fiscal ( condicuta) 

    2018 gratuite 40.000 adică 1mil lei 

    2019 gratuite 60.000 adică 1.5 mil lei 

    2020 gratuite114.000 adică 2.8 mil lei 

    Este vorba de aceleași servicii prestate,adică profit de 6.8mil,apoi de6,7 mil apoi de 6.2 mil in 2020 !! De ce? Când lucrezi...știi multe si primesti bani că să taci !

    Asta-i bvbul! 

    1. Mi-e rușine să spun asta, dar,la anul, p...dividende toți vor da ...gratuite! sau cum spunea Doros de la eMULGgent că va schimba " simplă (!???) politică a acordării de dividende" !!?? Chiar așa de simplă e?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb