Închide "Mitsubishi Motors" fabrica din Australia?

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 februarie 2008

Închide "Mitsubishi Motors" fabrica din Australia?

Constructorul auto nipon "Mitsubishi Motors" Corp. îşi va închide fabrica din Aus­tralia, dat fiind că modelele produse aici nu au atras clienţi, declară surse din companie, citate de agenţiile de presă străine, dar care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Momentul la care va fi închisă fabrica nu este cunoscut, potrivit acestora.

Într-un comunicat oficial, însă, conducerea "Mitsubishi Motors" a declarat doar că se gândeşte la planuri pe termen mediu şi lung pentru operaţiunile din Australia, însă nu a fost luată deocamdată o decizie.

Executivul din Australia a afirmat, la rândul său, că "Mitsubishi Motors" nu a stabilit, încă, dacă va închide fabrica.

Conform surselor mai sus menţionate, compania niponă îşi mută producţia în China şi Rusia, unde creşte cererea pentru vehiculele sport şi sedan. Fabrica "Mitsubishi" din Australia, amplastă în oraşul sudic Adelaide, lucrea­ză la o treime din capacitatea sa. În prezent, producţia fabricii a scăzut la 10.744 de vehicule pe an, de la 59.000 de unităţi anual, vreme de zece ani. Declinul are la bază reducerea, de către guvernul australian, a tarifelor pentru autoturismele importate.

Vânzările de autoturisme purtând marca Mitsubishi au crescut cu 21% în 2007, în Australia, la circa 65.400 de unităţi, dar asta în baza cererii pentru modelele importate, printre care Outlander SUV. Ca să reducă scăderea vânzărilor modelelor produse pe plan local, "Mitsubishi Motors" a lansat, în 2005, autovehiculul 380 sedan, însă acesta nu a atras clienţi.

Analiştii cred că decizia de a închide această unitate de producţie este una raţională, de vreme ce compania poate răspunde cererii locale numai prin exporturile din Japonia. "Mitsubishi Motors" are 1.140 de angajaţi în Aus­tralia, inclusiv salariaţii de pe segmentul vânzărilor.

Pentru anul fiscal care se va încheia la data de 31 martie 2008, compania aşteaptă să-şi realizeze ţinta de profit: 20 de miliarde de yeni (188 milioane de dolari). "Mitsubishi Motors" se pregăteşte să inaugureze o fabrică în Rusia. Anul trecut, "Mitsubishi" a vândut 100.000 de unităţi în Rusia, adică o treime din livrările sale totale către Europa. În plus, compania niponă poartă negocieri cu "Hunan Changfeng Motors" Co. pentru înfiinţarea unei societăţi mixte care să fabrice vehicule sport în China.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb