Închisoare pe viaţă pentru cinci rugbyşti argentinieni

O.D.
Sport / 7 februarie 2023

Închisoare pe viaţă pentru cinci rugbyşti argentinieni

Cinci componenţi ai unei echipe de rugby din Argentina au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, după ce au omorât în bătaie un tânăr student de 18 ani, în ianuarie 2020, la Villa Gesell, o staţiune populară, situată la aproximativ 400 km sud de Buenos Aires, anunţă presa argentiniană.

Această crimă odioasă a ocupat prima pagină a ziarelor în Argentina.

În noaptea de 17 spre 18 ianuarie 2020, în faţa unui club de noapte, o simplă încăierare a degenerat şi opt rugbyşti de la Club Nautico Arsenal Zarate, cu vârste cuprinse între 21 şi 23 de ani, majoritatea din clasele privilegiate ale societăţii, l-au atacat pe tânărul Fernando Baez Sosa, care avea 18 ani, şi l-au lăsat să moară în faţa stabilimentului nocturn, după ce l-au lovit cu pumnii şi picioarele.

Cinci dintre principalii inculpaţi au fost acuzaţi de omor şi condamnaţi la închisoare pe viaţă. Condamnaţi ca "participanţi secundari", alţi trei inculpaţi au primit câte 15 ani de închisoare, pedeapsa maximă posibilă pentru această Infracţiune.

La procesul de la Dolores, la 220 km de Buenos Aires, procuratura a invocat o "dorinţă de a ucide" împărtăşită "de toţi", o "coordonare" a atacului, în timpul căruia atacatorii au împiedicat pe oricine să vină în ajutorul victimei.

La ultimul discurs după pledoarii, inculpaţii, tăcuţi în cea mai mare parte a procesului, au cerut iertare şi clemenţă, asigurând, unii în lacrimi, că "nu au intenţionat niciodată să-l omoare" pe Fernando.

Astfel, judecătorii María Claudia Castro, Emiliano Lazzari şi Christian Rabaiavan i-au condamnat pe Maximo Thomsen (23 de ani), Ciro Pertossi (22), Enzo Comelli (22), Matías Benicelli (23) şi Luciano Pertossi (21), la închisoare pe viaţă, în timp ce Ayrton Viollaz (23), Blas Cinalli (21) şi Lucas Pertossi (23) au fost condamnaţi la 15 ani de închisoare.

Audierea finală a procesului a provocat scene dramatice în instanţă. Avocatul apărării le-a cerut inculpaţilor să asculte verdictul în picioare, dar pe măsură ce acesta era citit, unul dintre rugbişti a leşinat.

Procesul a captat atenţia ţării, iar verdictul pronunţat, după măsuri sporite de securitate în faţa tribunalului din Dolores, a fost transmis în direct de mai multe canale de televiziune.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. la noi luau 8 ani, ieseau dupa 5

    1. Poate doar suspendare

      Erau băgați la lovituri cauzatoare de moarte , se considera că nu au plecat de acasă cu intentia de a ucide etc și luau cum zice cititorul de la opinia 1.

    Asta i imi place la America(de Sud sau de Nord):desi au totusi rata de criminalitate cu violenta, mai mare ca in Europa,nu stau pe ganduri cu derbedeii.Se asigura ca asemenea specimene nu mai umbla niciodata pe strada,in libertate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb