INCLUSIV PRIN PARTICIPAREA LA OFERTA PUBLICĂ Elliott a mai vândut acţiuni FP de 11,8 milioane de euro, în februarie

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 martie 2018

Actualizare 20:20 Deţinerile combinate ale Manchester şi Beresford au reprezentat peste 7% din capitalul social subscris al Fondului Proprietatea

Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti, Administrator de Investiţii al Fondului Proprietatea ("Fondul / Emitentul"), anunţă că Manchester Securities Corporation ("Manchester) şi Beresford Energy Corporation ("Beresford") au trimis o raportare cu privire la deţinerile sub pragul de 10% din totalul drepturilor de vot pe care le au în comun în Fond, se arată într-un comunicat al Fondului Proprietatea, remis astăzi Redacţiei.

Potrivit raportării, "în considerarea unei acţiuni concertate, deţinerile combinate (acţiuni şi certificate de depozit globale având la bază acţiuni suport - "Global Depositary Receipts" - "GDR") ale Manchester şi Beresford la data de 28 februarie 2018 ("Data raportării") au reprezentat 7,34% din capitalul social subscris al Fondului şi 685.181.159 drepturi de vot, reprezentând (i) 7,86% din totalul drepturilor de vot în Fondul Proprietatea prin raportare la numărul total al drepturilor de vot calculate pentru data de 31 ianuarie 2018, în baza structurii acţionariatului şi a numărului total al drepturilor de vot publicate de către Emitent pe pagina sa de internet, la şi (ii) 9,11% din numărul total de drepturi de vot în Fondul Proprietatea S.A., calculat pentru data de 28 februarie 2018".

-----------

Elliott Associates, cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea (FP), a raportat vânzări de aproximativ 11,8 milioane de euro (54,9 milioane de lei) din acţiunile FP, inclusiv în cadrul ofertei de răscumpărare a emitentului, conform rapoartelor transmise Bursei de Valori Bucureşti.

Acestea reprezintă circa 0,6% din capitalul Fondului.

Elliott Associates are acţiuni şi GDR-uri FP prin intermediul Manchester Securities şi Bares­ford Energy Corporation.

În oferta publică de răscumpărare a FP, încheiată pe 23 februarie, Manchester Securities a vândut 36,22 milioane de acţiuni FP, pentru 33,8 milioane de lei.

Elliott şi-a redus drastic şi accelerat deţinerea pe parcursul anului trecut şi la începutul acestui an.

La 21 noiembrie 2017, Manchester Securities şi Baresford Energy Corporation, prin care Elliott Associates are acţiuni şi GDR-uri FP, au raportat că au ajuns la un pachet de 12,94% din capitalul Fondului, respectiv 14,89% din totalul drepturilor de vot. Deţinerea coborâse de la 19,89% din drepturile de vot, în luna mai, şi de la 21,06%, la 21 octombrie 2015.

Pe parcursul anului trecut, City of London Investment Management şi-a menţinut pachetul de 5,04% din drepturile de vot, în timp ce fon­duri din grupul NN Group N.V. au raportat un pachet de 5,02% din totalul drepturilor de vot la FP.

În decembrie 2017 şi ianuarie 2018, Elliott a continuat vânzările, atât la Bursa de la Bucureşti, cât şi la Londra, renunţând la încă un pachet de aproximativ 4% din FP, schimburile cumulând peste 70 de milioane de euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb