Încrederea în economia românească a scăzut în august, în contrast cu tendinţa pe ansamblul UE

C.P.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 31 august 2009

Încrederea în economia românească a scăzut în august, în contrast cu tendinţa pe ansamblul UE

Indicele care măsoară încrederea în economia românească a scăzut, în august, cu 2,6 puncte faţă de luna precedentă, în contrast cu tendinţa înregistrată la nivelul întregii UE, pentru care indicatorul a crescut, în medie, cu 5,9 puncte, potrivit datelor publicate vineri de Comisia Europeană

Astfel, în august, indicele a scăzut în România pentru a doua lună consecutiv, până la 62,4 puncte, fiind mai mic decât pe ansamblul UE, unde indicele încrederii în economie a ajuns în a opta lună a acestui an la 80,9 de puncte. Aceasta este a cincea lună la rând de revenire a încrederii în economie la nivel comunitar, potrivit NewsIn.

În România indicele încrederii în servicii s-a diminuat cu 6 puncte, iar cel în consum a scăzut cu 1 punct. Încrederea în industrie şi în construcţii a stagnat, în timp ce în comerţ indicele a urcat cu 1 punct faţă de luna anterioară.

La nivelul UE, indicele de încredere în economie (Economic Sentiment Indicator - ESI) a crescut, ca urmare a revenirii uşoare a încrederii în toate cele cinci sectoare luate în considerare (industrie, servicii, consum, construcţii, comerţ cu amănuntul).

În zona euro, încrederea a urcat cu 4,6 puncte, până la 80,6 puncte, pentru a cincea lună la rând, ceea ce arată că economia este în curs de redresare.

Cele mai mari creşteri ale încrederii în economie s-au înregistrat în Marea Britanie (+9,7 puncte), Olanda (+7,6 puncte) şi Germania (+5,1 puncte).

La nivelul UE, gradul de încredere în economie este cel mai ridicat în Suedia (92,6 puncte) şi Danemarca (90,7 puncte), în timp ce gradul cel mai scăzut de încredere în economie a fost înregistrat în Slovenia (54,4 puncte) şi Cipru (56,1 puncte), potrivit raportului de conjunctură prezentat de Directoratul general pentru afaceri economice şi financiare din cadrul Comisiei Europene (CE).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb