Inculpaţii din dosarul "Portul Constanţa", achitaţi definitiv de ICCJ

I.I.
Anticorupţie / 16 iulie 2019

Inculpaţii din dosarul "Portul Constanţa", achitaţi definitiv de ICCJ

Fostul senator Mircea Banias, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare Eugen Bogatu, fostul secretar general al Ministerului de Interne Laureţiu Mironescu şi ceilalţi 36 de inculpaţi din dosarul privind importuri ilegale în Portul Constanţa au fost achitaţi definitiv, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, luni, ca nefondate, apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casatie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpaţii Mihai Ciobanu, Cezar Ştefan Drăguţel şi Ionuţ Marius Scrioşteanu împotriva sentinţei penale nr.236 din 22 martie 2016, pronunţată de ICCJ - Secţia penală, în dosarul nr.2540/1/2012.

De asemenea, instanţa i-a obligat pe apelanţii intimaţi inculpaţi Mihai Ciobanu, Cezar Ştefan Drăguţel şi Ionuţ Marius Scrioşteanu la plata a câte 200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Decizia ICCJ este definitivă.

În 22 martie 2016, instanţa supremă a decis achitarea senatorul Mircea Banias, a fostului director al Direcţiei Domenii Portuare Eugen Bogatu, a fostului secretar general al Ministerului de Interne Laureţiu Mironescu şi a celorlalţi 36 de inculpaţi din dosarul privind importuri ilegale în Portul Constanţa, decizia nefiind însă definitivă.

Dosarul a fost trimis, în 2 aprilie 2012, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la instanţa supremă, unde în cei patru ani au fost aproape 80 de termen de judecată.

După cinci amânări de pronunţare, instanţa supremă a decis achitarea tututor celor 39 de inculpaţi, printre care senatorul Mircea Banias, Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare, Laurenţiu Mironescu, fost secretar general al Ministerului de Interne, inspectori vamali, intermediari şi reprezentanţi ai unor firme

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Scandalos ! Dosar intocmit si finalizat de DNA in 2012 , judecat ( meticulos -sau taraganat - , cu 80 de termene ) de ICCJ pana in iulie 2019 , incheiat cu achitarea celor 3+36 de inculpati , vi se pare o situatie care sa genereze incredere in justitia noastra ? Raspunde cineva pentru stresul si suferinta cauzata atator oameni ? Care e de fapt responsabilitatea concreta a procurorilor ? In toate profesiile , greselile in munca ce produc daune altora se platesc fie ca esti doctor ,inginer ,profesor sau sofer doar procurorii si judecatorii parca sunt coborati din Olimp ,sunt perfecti si intangibili !

    1. In sfarsit ,citesc o veste incurajatoare -SIIJ mult si pe nedrept contestata de unii interesati -i-a trimis in judecata pe cei doi procurori cow boy de la procuratura "model" de la Ploiesti .Sper ca pe zidul tribunalului din ploiesti sa scrie (parca) MANEL ,TEKEL,FARES .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb