Independenţa instituţiilor publice de media trebuie validată de societatea civilă

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 20 iulie 2004

Necesitatea unor rapoarte periodice privind felul în care instituţiile publice de media audiovizuale (SRTV şi SRR) îşi respectă statutul, auditarea independenţei acestora de către institute specializate gen Fundaţia Thompson şi deconspirarea de către CNSAS a angajaţilor care au colaborat cu fosta Securitate din cadrul televiziunii şi radioului naţional au fost concluziile la care au ajuns participanţii la dezbaterea cu tema "TVR, imaginea timpului tău", informează Rompres.

Freedom House, Agenţia de Monitorizare a Presei şi Centrul pentru Jurnalism Independent au organizat, luni, la sediul Grupului de Dialog Social (GDS), o masă rotundă care a abordat între altele subiecte precum responsabilitatea morală şi profesională faţă de public, responsabilitatea faţă de banul public, mecanismul decizional, turnătorii din TVR şi cît de publică este Televiziunea Română. La dezbatere au participat reprezentanţi ai societăţii civile, foşti angajaţi ai TVR, oameni politici, reprezentanţi ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Prezent la dezbatere, senatorul Radu F. Alexandru (PNL) a atras atenţia că problema dezbătută nu face doar obiectul instituţiilor publice de presă audiovizuale, în opinia sa toată media românească confruntîndu-se cu acest proces care a afectat nu doar presa, ci şi societatea, cultura şi mentalitatea românească actuală.

Părerea senatorului PNL a fost împărtăşită şi de analistul politic Ileana Lucaciu, care a menţionat că toate televiziunile sînt burduşite de manipulare, violenţă, incultură şi lipsă de profesionalism. Pe aceeaşi linie, Şerban Pretor, membru al CNA, a declarat faptul că dacă vom avea, probabil, un guvern de altă coloratură în toamnă, nu înseamnă neapărat că vom avea şi o televiziune publică independentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb