INDIA: Toate centrele de imunizare din Mumbai s-au închis pentru că nu mai au vaccinuri

J.P.
Internaţional / 30 aprilie 2021

Toate centrele de imunizare din Mumbai s-au închis pentru că nu mai au vaccinuri

India primeşte o nouă lovitură după ce autorităţile din Mumbai au închis timp de trei zile, începând de vineri, toate centrele de vaccinare împotriva COVID din cauză că nu mai au vaccinuri, scrie Reuters. Situaţia din această ţară se agravează de la o zi la alta, pe măsură ce sunt înregistrate noi recorduri mondiale de infectări, conform Digi24.

De la începutul pandemiei, India a raportat în total peste 18,7 milioane de cazuri de COVID şi aproape 210.000, din cauza noii tulpini, mai contagioase şi mai letale.

Astăzi, 30 aprilie, ţara a atins un nou record global de infectări, cu aproximativ 386.452 de cazuri noi, în timp ce numărul deceselor cauzate de COVID-19 a crescut cu 3.498, asta într-o singură zi, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii.

Spitalele sunt pline, pacienţii duc lipsă de oxigen şi de medicamente, persoanele infectate mor pe străzi, în drum spre unităţile medicale, ambulanţele sunt insuficiente iar crematoriile nu mai fac faţă.

Dimensiunea dezastrului este atât de mare încât miile de cadavre sunt incinerate în crematorii improvizate, amplasate în parcuri, parcări şi pe străzile mai multor oraşe.

O nouă lovitură pentru India, aflată într-o gravă criză sanitară

Acum, însă, la toate aceste probleme se mai adaugă una extrem de importantă: India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, nu mai are suficiente vaccinuri pentru a face faţă celui de-al doilea val mortal de Covid-19, deşi guvernul anunţase că va lansa sâmbătă programul de imunizare pentru toţi adulţii.

Astfel, în Mumbai, toate centrele de vaccinare au fost închise pentru trei zile, începând de vineri, până la aprovizionarea cu noi doze ale serului împotriva coronavirusului. Ţara administrează în prezent două tipuri de vaccin: AstraZeneca şi Covaxin - produs local.

Deşi India este cel mai mare producător de vaccinuri din lume, campania de imunizare din această ţară, începută în luna ianuarie, evoluează destul de lent. Până astăzi, doar 9% din cei 1,4 miliarde de oameni din India au primit o doză de vaccin anti-Covid.

Mai multe ţări au reacţionat zilele trecute la criza prin care India trece şi au început să trimită echipamente medicale.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb