Indicii americani marchează una dintre cele mai slabe săptămâni din ultimele luni

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 17 septembrie 2022

Indicii americani marchează una dintre cele mai slabe săptămâni din ultimele luni

Callie Cox, eToro: "Există multă nervozitate cu privire la modul în care economia globală poate afecta economia americană, în vreme ce SUA se confruntă cu propriile sale probleme foarte serioase"

Indicii pieţei de acţiuni americane au scăzut vineri, bursa din Statele Unite încheind una dintre cele mai slabe săptămâni din ultimele luni, într-un context marcat de avertismentul FedEx legat de economia globală, conform CNBC.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 0,45%, în timp ce S&P 500 a avut un recul de 0,72%. Nasdaq Composite, al companiilor ce activează în domenii intensive în cunoaştere, a coborât cu 0,9%. A fost cea mai slabă săptămână pentru S&P 500 şi Nasdaq din iunie, potrivit sursei menţionate.

Acţiunile FedEx au scăzut cu 21,4%, cea mai mare cădere zilnică din istoria lor, după ce compania de transporturi şi-a retras previziunile pentru acest an, subliniid că va implementa măsuri de reducere a costurilor pentru a face faţă cantităţilor reduse transportate la nivel global, pe măsură ce economia mondială "s-a înrăutăţit semnificativ".

Acţiunile companiilor de transport sunt văzute drept indicatori anticipativi (engl. leading indicators) atât pentru bursă cât şi pentru economie, iar FedEx şi-a justificat perspectiva negativă în primul rând prin slăbiciuni în Asia. În aceste condiţii, ieri, acţiunilor transportatorilor UPS şi XPO Logistics (concurenţi ai FedEx) au coborât cu 4,5%, respectiv 4,7%. Titlurile Amazon s-au depreciat cu 2,1%.

Anunţul FedEx vine la scurt timp după publicarea raportului privind inflaţia în Statele Unite pentru luna august, care a fost peste aşteptări, ceea ce a crescut îngrijorările că Rezerva Federală va fi forţată să continue cu ridicările agresive de dobândă, riscând astfel să ducă economia SUA în recesiune.

Callie Cox, analist de investiţii în Statele Unite la eToro, spune: "Există multă nervozitate în piaţă cu privire la modul în care economia globală poate afecta economia americană, în vreme ce SUA se confruntă cu propriile sale probleme foarte serioase".

Cei trei indici majori de peste Atlantic au suferit a patra săptămână de pierdere din ultimele cinci, iar creşterea din vară începe să arate tot mai mult ca un raliu într-o piaţă "bear". Dow Jones a avut o scădere săptămânală de 4,1%, S&P 500 a pierdut 4,8%, în timp ce Nasdaq Composite a coborât cu aproximativ 5,5%.

În Europa, indicele Stoxx 600 s-a depreciat vineri cu 1,58%, iar la nivel de săptămână scăderea este de 2,9%, conform datelor investing.com.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. gata, nu mai postez idei legate de piete bursiere ca ne apropiem de o perioada sensibila... trebuie sa fac si eu bani, .... mi-e si mie fomica :) ca doar nu sunt Maria Tereza a pietelor bursiere sa dau totul moka ....

    doar pe la sfarsitul pietei bear o sa mai apar pe aici cu indemnuri sa cumparati actiuni (ieftinite)  

    bafta tuturor investitorilor!  

    1. interesat de bursa americana fiindca mi s a dovedit ca nu are o influenta directa asupra bvb. Pana si Sima zice ca bvb e atipica, deci ii dau bataie in continuare cu ce gaseac pe aici: “ienergie” , “gaje”, “imobibliare”, a si sa nu uit de tepe, ca de regulation nu ii pasa nimanui, pe aero chiar ai dreptul sa fii tepar! este dreptul tau!

    Situatia este destul de clara,

    sanctiunile economice distrug lantul globalist, 

    care creaza mari probleme comerciale si economice, 

    pana nu se cristalizeaza noua ordine mondiala e

    momentul achizitiilor si a investitiilor pe termen lung. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb