INDIFERENT DE CE SE VA ÎNTÂMPLA LA CCR, Parlamentarii sunt decişi să impoziteze pensiile speciale

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică / 22 iunie 2020

Parlamentarii sunt decişi să impoziteze pensiile speciale

Marius Budăi, PSD: "Nu sunt de acord cu catalogarea drept bolşevică a legii adoptată în Parlament, deoarece distanţa dintre pensia medie şi pensia maximă este foarte mare"

Florin Roman, PNL: "Nu vreau să îi plătesc pensia judecătorului care i-a dat drumul criminalului Turnagiu la Mehedinţi şi nici pensia fostului comandant torţionar de la Penitenciarul Colibaşi" Cristina Prună, USR: "Noi credem că impozitarea pensiilor speciale este soluţia constituţională pentru ca pensiile lunare de 78.000 de lei să nu mai fie plătite din bugetul public"

Contestarea la Curtea Constituţională de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de Avocatul Poporului a actului normativ prin care Parlamentul a dispus impozitarea pensiilor speciale a iscat un val de nemulţumire în rândul societăţii şi al clasei politice. Mai ales că unii dintre beneficiarii pensiilor speciale au criticat dur legea adoptată de Parlament, un exemplu în acest sens fiind Augustin Zegrean, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a României (CCR), care a afirmat că actul normativ prin care se impozitează pensiile speciale este o măsură bolşevică.

În legătură cu această afirmaţie, deputatul Marius-Constantin Budăi, fost ministru social-democrat al Muncii şi Protecţiei Sociale a declarat pentru Ziarul BURSA: "Legat de declaraţiile făcute recent de Augustin Zegrean, fostul şef al Curţii Constituţionale, sunt de acord doar cu partea în care domnia sa vorbeşte despre majorarea cu 40% a punctului de pensie, dar nu sunt de acord cu catalogarea drept bolşevică a legii adoptate miercuri şi joi în Parlament, deoarece distanţa dintre pensia medie şi pensia maximă este foarte mare. Fac un apel la normalitate şi la susţinerea legii".

Fostul ministru al Muncii s-a declarat nemulţumit şi de afirmaţiile judecătorilor de la Înalta Curte şi Avocatului Poporului care menţionează că prin noua lege sunt discriminate două categorii profesionale care au pensiile cele mai mari: magistraţii şi aviatorii.

Marius Budăi a precizat: "În privinţa a ceea ce susţin Avocatul Poporului şi magistraţii de la Înalta Curte, discriminarea putem să o întoarcem şi invers, pentru că sunt oameni care au muncit 35 de ani şi au o pensie de 1000 lei pe lună nu de zeci de mii de lei ca în cazul magistraţilor. Curtea Constituţională îşi va spune opinia, vom vedea motivarea deciziei şi o vom respecta ca atare. Este extrem de greu să explici în România de ce anumite categorii profesionale trebuie să câştige mai bine, iar eu consider că toate veniturile din sistemul public ar trebui raportate la salariul preşedintelui ţării. Reiterez că Parlamentul va respecta decizia CCR şi va corecta legea acolo unde este cazul, dacă este cazul".

Domnia sa a precizat că anormalitatea în sistemul de pensii a apărut la sumele foarte mari încasate de anumite categorii profesionale, cum ar fi militarii şi magistraţii.

Fostul ministru al Muncii a arătat: "În sistemul nostru, magistraţii şi militarii nu au contribuit din salariile lor pentru valoarea pensiei încasate şi, dacă am merge strict pe sistemul contributivităţii, ei ar trebui să rămână cu pensii foarte mici, ceea ce nu ar fi corect. Anormalitatea vine dintr-un unghi unde s-au folosit diverse tertipuri care au dus la stabilirea unor pensii foarte mari".

Florin Roman: "Corbul la corbi nu scoate ochii"

Liberalii sunt şi ei nemulţumiţi de faptul că legea aprobată cu o majoritate de 2/3 de către Parlament a fost atacată la Curtea Constituţională de Avocatul Poporului şi de conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Florin Roman, liderul grupului liberal din Camera Deputaţilor, ne-a spus:

"Din punctul meu de vedere, noi ne-am făcut treaba ca parlamentari. Am dus la bun final o lege care presupunea abrogarea pensiilor speciale. CCR a declarat-o neconstituţională şi a spus că nu le putem abroga, dar le putem impozita. Le-am suprataxat practic cu 85% şi am făcut ceea ce trebuie să facă un parlamentar: să legifereze. Însă nu am de unde să ştiu ce este în capul celor de la Curtea Constituţională, dar din punctul meu de vedere va fi foarte greu pentru că atât timp cât sunt beneficiari de pensii speciale - şi sunt judecători de la CCR, de la Înalta Curte şi mai este şi doamna Renate Weber, Avocat al Poporului - vorbim despre un conflict de interese şi, ca să folosesc un eufemism, Corbu (n.r. - Corina Corbu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie) la corbi nu scoate ochii".

Liderul deputaţilor a arătat că seiszare CCR cu privire la noua lege trimite impozitarea pensiilor speciale într-o situaţie fără ieşire, atât timp cât majoritatea judecătorilor Curţii beneficiază de acest tip de pensie.

"Din punctul meu de vedere, dacă nu revizuim Constituţia şi nu revenim la situaţia dinainte de anul 2004 când Parlamentul putea cenzura cu o majoritate de 2/3 hotărârea Curţii Constituţionale, intrăm într-o fundătură. Dacă vă uitaţi, legea de joi (n.r. - de impozitare a pensiilor parlamentarilor) a trecut cu 2/3 din voturile Parlamentului. Dacă aveam dispoziţiile referitoare la CCR dinainte de 2004, astăzi proiectul privind impozitarea pensiilor speciale era lege. Aşa, cu decizia Curţii Constituţionale care apără pensiile speciale va fi greu să avem succes", a arătat Florin Roman.

El nu exclude o conspiraţie din partea social-democraţilor, care ar fi votat legea în forma actuală ştiind că au controlul Curţii Constituţionale şi actul normativ va pica acolo.

Florin Roman: "Cele mai nesimţite pensii din România le au magistraţii"

Deputatul liberal Florin Roman a precizat: "Nu ştiu ce a fost în capul social-democraţilor, dar eu vă spun că noi, cel puţin, am acţionat de bună credinţă. Eu nu puteam să nu votez o lege în care cred, de impozitare a pensiilor speciale. Dacă joi plenul reunit al Parlamentului nu vota impozitarea pensiilor parlamentarilor, legea adoptată miercuri în Camera Deputaţilor devenea neconstituţională. Ceea ce spune USR că proiectul lor privind abrogarea pensiilor parlamentarilor a fost respins, este o minciună. El este în continuare în Parlament ca şi alte 11 proiecte de legi care prevăd abrogarea sau impozitarea".

Liderul grupului liberal din Camera Deputaţilor susţine că noul act normativ respectă recenta decizie a Curţii Constituţionale şi recomandările făcute în motivarea respectivei hotărâri.

"CCR a declarat neconstituţional proiectul anterior şi a spus că se poate face impozitarea pensiilor speciale, nu abrogarea acestora. Noi ne-am dus acum pe impozitare. Curtea a mai spus că impozitarea trebuie făcută pentru toate pensiile speciale, pentru a nu exista vreo discriminare, şi noi i-am băgat pe toţi în noua lege, inclusiv pe cei cu pensiile de serviciu şi pe cei cu pensiile militare", ne-a spus Florin Roman.

El s-a declarat nemulţumit de afirmaţia Renatei Weber, Avocatul Poporului, care a spus că noua lege este discriminatorie. Liberalul susţine că o lege care cuprinde toate categoriile de pensii speciale nu poate să fie discriminatorie şi a spus că nu este de acord cu veniturile încasate de judecătorii şi procurorii care ies la pensie.

"Cele mai nesimţite pensii din România le au magistraţii. Dacă un magistrat care ia pensie de 35.000 lei, mănâncă cu zece guri, daţi-mi voie să nu fiu de acord, în calitate de cetăţean. Eu nu vreau să îi plătesc pensia judecătorului care i-a dat drumul criminalului Turnagiu la Mehedinţi. Eu m-am luptat în Parlament pentru judecători, pentru independenţa lor, pentru justiţie, cu Dragnea şi cu toţi nenorociţii lui, în ultimii ani. Dar nu pot fi de acord cu pensiile speciale. Sunt de acord că ei trebuie să primească nişte bonificaţii pentru că au nişte restrângeri în timpul activităţii. Dar unde s-a ajuns, la pensii de 75.000 lei - cum e cazul fostului comandant de la Penitenciarul Colibaşi, care a făcut poliţie politică, care ne râde în nas şi le râde şi amărâţilor pe care i-a chinuit în puşcărie - eu nu vreau să plătesc astfel de pensii", a mai spus, pentru Ziarul BURSA, Florin Roman.

USR aşteaptă decizia CCR

Senatorii şi deputaţii formaţiunii politice condusă de Dan Barna - USR - aşteaptă decizia CCR şi susţin că nu vor renunţa la impozitarea pensiilor speciale.

Cristina Prună, vicepreşedintele USR a spus pentru Ziarul BURSA: "Noi credem că legea adoptată în Cameră este constituţională, chiar dacă Avocatul Poporului şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie consideră că este neconstituţională. Acum aşteptăm să vedem cum se vor pronunţa judecătorii Curţii Constituţionale. Noi credem că impozitarea pensiilor speciale este soluţia constituţională pentru ca pensiile de 78.000 de lei pe lună să nu mai fie plătite din bugetul public şi să nu mai existe până la urmă. Ştiţi foarte bine că pensia minimă este de 704 lei şi când le pui pe cele două, una lângâ alta, parcă nu îţi vine să crezi că aşa ceva se poate întâmpla în România. Credem că există şansa ca varianta cu impozitarea tuturor pensiilor speciale să fie declarată constituţională, dar depinde ce vor decide cei de la CCR. Cred că există o soluţie pentru ca pensiile speciale să fie impozitate, orice s-ar întâmpla, oricare ar fi decizia Curţii Constituţionale. În cazul în care CCR va spune că legea adoptată miercuri este neconstituţională, noi nu ne vom opri şi vom iniţia alte demersuri pentru impozitarea pensiilor speciale".

Domnia sa a menţionat că modificarea Codului Fiscal prin care erau impozitate toate pensiile speciale adoptată miercuri în Camera Deputaţilor, inclusiv cu voturile USR, este constituţională pentru că respectă recenta decizie a CCR.

Deputatul Cristina Prună a arătat: "În legea adoptată miercuri noi am pus sub sintagma pensii speciale toate aceste categorii de pensii. Unii pot să spună că nu există, pentru că ei primesc indemnizaţie pentru limită de vârstă, dar în practică este tot o pensie specială şi proiectul de lege adoptat miercuri de Camera Deputaţilor cuprinde toate aceste categorii. Acum este evident că fiecare se poziţionează cum crede faţă de această lege. Ceea ce s-a întâmplat joi, este altă poveste. În plenul reunit al Parlamentului noi am spus că nu este nevoie să mai trecem încă o dată impozitarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, deoarece impozitarea lor era cuprinsă în legea adoptată miercuri de taxare generală a tuturor categoriilor de pensii speciale. Practic am asistat joi la votarea unei legi pentru a doua oară, ceea ce constituie motiv de declarare a neconstituţionalităţii de către CCR. Faptul că joi am avut o dublare a votului pe legea iniţială şi introducerea unui amendament în ea este posibil să vicieze întregul nostru demers parlamentar. Ce putea să treacă prin plenul reunit era tocmai legea de eliminare a pensiilor parlamentarilor, pe care noi am iniţiat-o în 2017 şi care, timp de trei ani, nu a fost pusă pe ordinea de zi a Parlamentului".

Prună a precizat că USR nu achiesează la propunerea făcută de preşedintele Klaus Iohannis referitoare la o impozitare globală a veniturilor şi nici nu susţine supraimpozitarea pensiilor contributive care depăşesc 7000 de lei. Vicepreşedintele USR a afirmat că "una este să ai pensie contributivă, să fi muncit pentru banii respectivi şi să fi plătit toate cotele prevăzute de Codul Fiscal şi de legea pensiilor, şi alta este să ai o pensie specială dată prin legi speciale care au stabilit nişte niveluri foarte mari pentru România".

În concluzie, USR nu este de acord cu o impozitare progresivă a pensiilor contributive.

Premierul Ludovic Orban s-a declarat nemulţumit de faptul că Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională actul normativ prin care urmau să fie impozitate pensiile speciale.

Şeful Guvernului a declarat: "Avocatul Poporului nu mai este de ceva vreme Avocatul Poporului. Renate Weber s-a comportat ca avocatul celor care au încălcat legea în perioada epidemiei şi au pus în pericol sănătatea oamenilor prin nerespectarea regulilor. Renate Weber s-a arătat a fi avocatul PSD-ului. Acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari de peste 7.000 RON. (...) Se arată a fi apărătorul celor care au pensii anormal de mari, celor care au abuzat legislaţia pensiilor şi şi-au umflat pensiile cu pompa. Aceasta este Renate Weber. Îmi pare rău că Avocatul Poporului se comportă în acest fel".

Premierul Ludovic Orban a mai spus că va solicita grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, iar în locul ei să fie numită o peroană care să acţioneze în conformitate cu Constituţia şi în interesul cetăţenilor români.

Opinia Cititorului ( 46 )

  1. Titlul este gresit. Nu este indiferent. Budai de la PSD chiar spune explicit ca vor respecta decizia CCR.

    Decizia CCR va fi ca impozitarea este in regula in anumite conditii. 85% nu este impozitare ci nationalizare. A mai spus deja asta intr-o alta decizie referitoare la cotele de impozitare.

    Singura solutie constitutionala este abrogarea pentru viitor. Adica cine se angajeaza de acum inainte in sistem. Iar schema ce ar trebui implementata este o taiere cu cel putin 25% a salariilor tuturor celor care beneficiaza de pensie la terminarea serviciului. Si plata integrala a salariului pentru noii angajati ce nu vor mai avea pensie de serviciu. 

    1. CCR va spune că e neconstituțional și că trebuie introdus un impozit progresiv generalizat, la toată lumea.

      Case solved. De fapt PNL fix asta dorea, sa aibă spre cine arata cu degetul că i-a obligat să introducă impozitul progresiv. 

      baietei daca NU stiti nu comentati.

      pentru 1.0  

      impozitarea de 85% NU este nationalizare, rusine umana, este confiscare. Se vede ca esti pe dinafara! 

      Nu poti sa nationalizezi PF, persoana cu dezabilitati mentale ce esti! 

      NU are nici un rost sa comentez ce spune o asemenea catastrofa! 

      Iar impozitul progresiv NU este o chestie rea , daca INSA asiguri toate conditiile sociale, economice necesare la nivel national (vezi Suedia). 

      Pe viitor 1.0 stai in gaura ta si nu mai te da destept cand esti o panorama, mai dai si "solutii" tu prostimea lumii!

      Impozitarea de 85% se aplica partii total nesimtite (si lipsite de justificare prin prisma contributiei si a muncii prestate) si nu intregului (ca sa o poti numi nationalizare).

      Nimic nu justifica recompensa aceasta uriasa si fortata din partea societati pentru anumiti membrii ai ei care nu au facut nimic special ca sa justifice aceasta recompensa speciala.

      Ceea ce tu numesti nationalizare omul de bun simt o numeste stopare a hotiei si a capusarii bugetului de pensii. 

      PEntru 1.2

      Rautatea mesajului arata ca ai probleme psihice, pustiulica dement ce esti. 

      Iata ce spune dictionarul, cartofule purulent: 

      NAȚIONALIZÁ vb. I. tr. 1. A trece (mijloace de producție, averi, imobile etc.) în proprietatea statului 

      Pensia de serviciu este un drept castigat (dupa cum a spus deja CCR) deci a-l impozita la un nivel atat de mare (85%) echivaleaza cu o nationalizare (adica a trece in posesia statului), sau o CONFISCARE DIN PARTEA STATULUI. Adica, mai prost limbric ce esti, o nationalizare este o confiscare facuta de stat. Confiscarile mai pot fi facute si de un privat. 

      Prostule de la 1.2, inghite-ti viermii si pleaca de aici. 

      Hei securistule de la 1.2

      Lucrezi in categoriile profesionale care au pensii speciale? 

      La Securitate? In magistratura (tot aia)?

      Sunt pline acele domenii de prosti ca tine, mai securistule. 

      doar 25% din pensiile speciale sunt rezultate din contributivitate, restul de 75% este luat din alte fonduri, cum sa fie asta o nationalizare a ceva nemeritat?

      .... (adica tu)

      1.Esti varza ca orice "expert" fara bacalaureat si fara nici o cunostinta de baza in drept sau legislatia in vigoare. 

      Baietel aici nu trebuie utilizat DEX-ul , ai gresit volumul din biblioteca publica , incearca ceva cu legislatie, drept...  

      deci ca pentru repetenti : pensia este o suma de bani ce se acorda persoanelor care au iesit din activitatea profesionala... 

      asta nu este imobil, mijloc de productie sau avere, mai neuronas solist , deci NU se poate NATIONALIZA , ..... (adica tu) 

      Nu este nici o suparare ca esti incult, deranjant este ca esti si prost pe model mioritic adica "citez din DEX dar habar nu am ce vorbesc insa sunt fudul"... 

      2.Daca ai probleme pshice nu te pot ajuta , regret, insa la "talentul" tau inascut la injuraturi nu mai conteaza ca esti paranoid, merg mana in mana! 

      Felicitari pentru repertoriu ...Iar deductiile tale de Pinochio sunt un deliciu de cretinism avansat pe fond suculent de Alzheimer... Multumesc ca nu am mai ras de multa vreme de atata "expertiza" juridica extrasa din minele de carbuni ale patriei... 

      In rest mai citeste cuprinsul de la dreptul muncii, codul penal, i-a o pastila, sparge un bec... 

      Nu te speria nu musca , dar in cazul tau e o mare problema: 

      ai necesara o grefa de creier pe neuronul singular din posesie.... 

      Noroc bun (asta sigur o intelegi!)

      Lucrez la Geneva in dreptul international al muncii si ma mir de cati prosti sunt aici inclusiv tu.

      Daca ai o opinie contrara multimii ,dar de bun simt juridic, esti fie securist, fie judecator sau ai pensie speciala! 

      O gandire primara , adica daca nu e alb e negru si pe a m....tale.

      Bine ca nu trebuie sa mai stau intre atatia idioti, ca tine... 

      Iată-i EDUCAȚIA.!!! Vă apelează cu : băieței, rușine umană, dizabilități mentale ( corect e mintale? ), stai în gaura ta, prostimea lumii, Idioți, între proști.{ precis că va mai elibera și alte injurii, e de urmărit insul}. __ A găsit poarta deschisă la Bursa nu e vina lui. Probabil că la Geneva e un mujic de ușier (după vocabular).

      Binenteles ca este confiscare , este genocid si prostimea nici nu stie ca pensiile speciale DEJA sunt impozitate cu 10% de la bun inceput.

      PNL si PSD vor sa le taie si sa imparta ei banii intre ei , sa aduca proiecte de investitii chipurile dar banii aceia vor intra in buzunarele lor. 

      Cel mai periculos animal este omul de rand care inca urla si se roaga sa se taie aceste pensii ca deh sa moara si capra lu' Ilie stii vorba aia. Pensiile astea au fost dobandite si nu pot fi luate , daca vor sa fie constitutional sa taie toate pensiile din Romania alaturi de cele SPECIALE sa nu fie discriminare si atunci sa vedem cine mai sare cu gura. 

      Domnule tu ai plecat din tara pentru ca ai esuat sa realizezi ceva din tine aici, de ce nu dormi noaptea vis-a-vi de politica din Romania ?

      Esti acolo vezi-ti de viata ta , faci parte din cancerul Diaspora care l-a votat pe neamtul mincinos inca un mandat , sunte-ti vanduti toti.  

      Sa va crape obrazul de rusine pentru ce ati facut si lasa-ne pe noi judecatorii cu pensie speciala sa ne vedem de ale noastre.

    Sunt de acord ca unele dintre aceste pensii sunt foarte mari, dar va rog sa nu dati prea mare greutate spuselor unui grobian, precum Florin Roman, care joaca perfect rolul de bufon al PNL (pardon, PDL).

    In cazul pensiilor speciale (de serviciu), C.C.R trebuie sa judece si in acest caz, deoarece nu exista o alta instanta, insa chiar si asa, judecatorii CCR nu sunt in incompatibilitate, pentru ca acestia nu judeca justetea sau cuantumul pensiilor speciale, ci doar conformitatea legii supusa verificarii, cu constitutia, si cu tratatele la care Romania este parte.  

    Nu pot sa remarc insa, cat de multi politicieni, habar nu au de notiuni minime de drept, desi ei sunt cei chemati sa faca legile.  

    Vad cu uimire cum ca unii parlamentari confunda impozitarea cu taxarea, ca nu au auzit pana acum de existenta sistemelor de impozitare si ca habar nu au ca, niciunde in lume nu se admite dubla impozitare. Nu mai spun ca, multi dintre politicienii nostri nu au lucrat ,,munca cinstita,, pana acum, ci majoritatea, (recte Florin Roman cel Vopsit) au beneficiat toata viata lor de sinecuri bine platite, fiind rasplatiti de partid (PDL si acum de PNL).

    Este evident ca legea supraimpozitarii pensiilor speciale nu va trece de CCR, pentru motive vadite de necontututionalitate, insa scopul PSD, PNL, USR, nu este indreptarea inechitatilor, ci blamarea C.C.R. si a Avocatului Poporului, astfel incat, in campania electorala, sa zica fiecare dintre partide, ca daca le votati se de vor veni la putere, vor desfiinta CCR si Avocatul Poporului, si vor da de pamant cu ,,burghejii,,. 

    1. Nu este vorba de nicio dubla impozitare. De unde ai scos-o?

      Este dubla impozitare pentru ca se impoziteaza mai intai cu 10% si abia dupa ceea se taxeaza cu 10% intre 2000 si 7000 lei si apoi 85% peste ceia ce depaseste 7000 de lei.

      Este o singură si corectă impozitare! Printr-o singură lege, într-un singur loc (țară) dar în trepte, cu bun simț : între 2000 și 7.000 10%, ce depășește 7.000 85%...... și nu mai umbla cu "" nicăieri, în nicio țară din lume nu s-a mai văzut o dublă impozitare "", ești așa umblat? 2) CCR_iștii sunt în conflict de incompatibilitate căci sunt cocoțați pe craca cu nesimțite, necinstite, pensii speciale.( Ca și cei care îi aprobă) Pot ei să își taie craca? 3) Observați că cei care sunt împotriva acestei legi sunt, și agresivi și "afectabili ". Deci nu ar trebui să își etaleze opiniile aici.

      CEDO, in anul 2009, decizia Andreevka impotriva Lituaniei sau Letoniei, a consfiintit ca pensiile, indiferent daca sunt rezultatul asa zisei contributivitati sau rezultatul altei formule constituie un bun. Deci, nu mai face deosebire intre cele 2 sisteme. Contributivitatea este o falsa problema intrucat de multe ori bugetul CAS a fost suplimentat de la bugetul de stat. Intradevar este o dubla impozitare, pentru ca in proiectul de lege se mentioneaza ca taxarea se aplica la pensiile impozitate. Cititi proiectul de lege. Deasemenea exista o Decizie CEDO in care se mentioneaza ca o impozitare cu min 50% constituie o confiscare. Documentati-va inainte de a face tot felul afirmatii. Intradevar sunt pensii foarte mari, dar trebuie madificate legiile respective cu aplicabilitate pt viitor, pt cei care se inscriu la pensie (vezi decizii CCR).

      Te rog sa citesti proiectul de lege, nu sa vorbesti dodii. Pfoaaa... au iesit magistratii sa se apere si se apara prost, incompetent si cu minciuni.

      0% pentru pensiile până la 2.000 de lei inclusiv; 

      10% pentru pensiile între 2.000 și 7.000 de lei inclusiv;

      85% pentru cele ce sar de 7.000 de lei, dar procentul se va aplica la suma ce depășește această valoare. 

    Mesaj pentru clasa politica care deranjeaza pe securistii platiti cu pensii speciale.

    Singura metoda de a scapa de pensiile speciale este resetarea sistemului. Asa a facut si Parlamentul European. 

    Adica, trageti o linie, un moment zero de la care o pensie speciala nu poate depasi anumite limite (specificate corect si etic). Toti angajatii care intra in sistem de la anumita data vor beneficia doar de pensia speciala calculata in modul nou (si unele categorii nu vor beneficia deloc de pensie speciala). Acesti angajati vor fi platiti conform grilei actuale de salarizare (foarte generoasa). 

    SI... mare atentie.... TAIATI SALARIILE TUTUROR ANGAJATILOR CARE VOR BENEFICIA DE VECHEA PENSIE. Nu se poate sa ai si salarii foarte generoase, si pensii oneros de generoase. 

    1. Interesant.

    Zegrean ar trebui sa auda strigatul familiilor criminalilor eliberati apoi sa vorbeasca de masuri bolsevice.

    Dar un creier GRU nu poate sa scoata decit idei comuniste. 

    1. a considera ca o pensie speciala, obtinuta doar in proportie de 25% prin contributivitate este nedreapta nu inseamna o gandire comunista, inseamna o gandire economica

      * Din zona liberă de Neo- comunism Piața Universității *... nu strigătul familiilor criminalilor eliberați ci... jalea tuturor victimelor și a neîndreptățiților de Justiție de-a lungul deceniilor, apelul către noi a 'spiritelor celor uciși' în epoca comunistă, torturați în închisori , la canal, la experimentul Pitești, etc. etc. De PENSII NESIMȚITE , necuvenite, SPECIALE se bucură FĂPTUITORII acestor grozăvii istorice și recente { făptuitorii + UNELTELE din sistem + aderenții îndoctrinați}. Vezi... Ce pensii au inculpații, inculpabilii--pușcăriabili pentru crime împotriva umanității ( cei de ieri & cei de azi).

      De ce nu se gandeste nimeni ca ar fi mai bine sa marim pensiile mici, nu sa le taiem pe cele mai mari.

      O întrebare grea: "" PRIVILEGIAȚILOR cu nesimțite pensii, și voi hrăpăreților care le așteptați pt. mâine sau un alt mâine... "" ați trecut atunci prin Piața Universității, ați fost alături de **sufletele curate** care au vrut atunci o altfel de Românie??? Iată România de azi, a dezastrului, jafului general, a ruinei societății etc. Vă place, e FĂURITĂ de voi! de aceea aveți pensii nemeritate , necinstite, iar CEL de SUS vă vede. Și vă aștepta cazanul cu smoală bine încinsă, dar aurit, rezervat nemernicilor și îmbogățiților de război. Sunteți fericiți pe pământ, dormiți bine? Aveți... aveți coșmaruri, remușcări pentru infracțiuni, visați Jilave și Rahove.? Conștiința voastră....

      Corect

      Dar prostii nu pricep

      Corect

      In sfarsit! Cineva care gândește. Felicitări. Pensia de 2000- 3000 euro pentru un magistrat nu este o pensie nesimtita. Ne dorim a fi in Europa. Politicienii trebuie sa gaseasca solutii sa mărească celelalte pensii. Sa creștem nivelul de trai, veniturile românilor etc. Sa mai terminăm cu "sa moara si capra vecinului ".

      dar din ce surse le poti mari?

      Ba DA ! s-a gândit Constantin BRÂNCUȘI când a DECRETAT : "" la umbra unui arbore uriaș nu poți crește pui de copaci"".... deci uriașul le ia lumina soarelui,îi sufocă.___ Cel cu pensia URIAȘĂ peste 7.000 RON sau de 2-3 ori salariul președintelui de țară ( 79 mii RON) mănâncă cu o gură și îl sufocă pe un angajat sau pensionar cu 1000 RON lună cu copii sau nepoți care se culcă FLĂMÂNZI, nu pot merge la ȘCOALĂ, nu au încălțări dar au multe alte lipsuri și au părinții plecați pribegi prin lumea întreagă. Nu la tăierea sau mărirea de care zici să ne gândim... ci de ce DUMNEZEU nu pedepsește acum, aici în VIAȚĂ, pe pământ.? De ce nu dă cu PARUL să își îndrepte CREAȚIA.???

      Slavă Celui de Sus că mai există și oameni cu I.Q. _ Însă 4.3., 4.5 4.6, 4.7 , 4.8..... să fie iertați de Sfânta RAȚIUNE, căci sunt săraci cu... dreapta judecată a lucrurilor. ÎNSĂ dacă sunt pensionari nesimțiți cu peste 7.000 RON lună să pupe papucii CCR-iștilor aflați în conflict de incompatibilitate.

      CORECT

      Victor Hugo?

      Hristos? 

      Maica Tereza?

      Spitalul 9? 

      Iar tu?

      Am inteles transmiti de la Spitalul 9! 

      Incearca fara majuscule , ca nu mai primesti pastilele roz care iti plac! 

      tovarasu ai gresit secolul , incearca in XIX , vezi ca e unul Marx pe acolo,

      Poate mergi de te inchini la o cruce sa iti da bunul Dumnezeu (nu minte ca nu are cum la tine) un par sa te spanzuri de el (ca asa vorbesti cu pacat si fara nimic crestin in tine decat ura si spurcaciune.

      Amin 

      un singur anonim -7 în 1- { 4.5, 4.6, 4.7, 4.12, 4.13, 4.14, 4.15,} care tot repetă : " corect, corect" de 7 ori... e un privilegiat cu nesimțitoare pensie. A contribuit 'cu nimic' sau doar cu 25%, restul e furat din 'contributivitatea' celor cu pensii pornind de la 1000 RON. "" Bunule CREȘTIN "", bunătățile pe care le mănânci cu o gură sunt furate de la milioanele de copii care se culcă flămînzi cu părinții plecați prin lume. E firesc ca o HIENĂ să țină cu dinții și ghearele de o pradă furată de la cei ce au alergat pentru ea. { vezi pe National Geographic Wild.} . . Dar hienele nu răspund așa ca tine la critici, cu... ( se vede cu ce... recitește-te.! )

    Vad parlamentari care latră că ei sunt niste sfinți , toți sunteți la fel , corupți , interlopi , hoți , la fel că bancherii și oamenii de afaceri . Doar furați și vreți să aveți sclavi .

    1. Inclusiv noi doi! Ai dreptate!

    Este adevarat ca unele pensii sunt foarte mari. Dar numărul celor cu adevărat nesimtite este relativ mic.Nu cred ca trebuie sa ii punem pe toți pensionarii "speciali" la grămadă. Pana la urma trebuie sa avem in vedere:

    1. Aceste pensii sunt legale, au fost acordate pe baza unor legi votate de stimatul nostru Parlament. 

    2. Oamenii si-au ales o cariera nu neapărat usoara (ex militarii, politistii) tinand cont si de avantajele presupuse de acel domeniu de activitate, printre care și faptul pot iesi la pensie mai devreme si cu o pensie mai mare ( oriunde in lume aceste categorii profesionale beneficiază de legislație diferită privind salarizarea si drepturile de pensie). Inteleg chestia cu contributivitatea, dar pana la urma au contribuit cat le-a cerut legea la momentul respectiv, nu s-au fofilat si nu au furat. Sa vii acum sa zici ca le tai pensiile pentru ca nu au contribuit suficient nu este chiar OK. 

    3. Sunt sătulă de gândirea comunista: de ce sa aiba unii mai mult decât altii. DA, asa este normal: unii sa aiba o pensie mai mare si altii una mai mică, asa cum unii au salarii de mii de euro si altii au salariul minim pe economie. De ce la pensie sa fie altfel? Degeaba zici" eu am muncit 35 de ani și am 1000 lei pensie!" Da, daca ai lucrat intr- un domeniu slab renumerat, în slujbe unde poate nu este nevoie de un nivel ridicat de scolarizare, nu este normal sa vrei sa ai o pensie egală cu cea a unui judecător sau general sau aviator. Asa cum cand ai muncit ai avut trepte de salarizare diferite, asa si pensiile vor fi diferite.  

    Niciunde in lume nu exista impozite/ taxe de 85%, sa fim seriosi, este clar o aiureala, populism, sa se bucure 95% din populație: " ah, ce bine le-a făcut!". Dar nu este in regula si CC va declara legea neconstitutionala.  

    Dacă vor să nu mai fie astfel de pensii in viitor, nu ii opreste nimeni sa schimbe legile, sa le faca mai bune. Dar pentru viitor, nu sa vii acum si sa tai la toata lumea la grămadă un drept pe care l-au dobândit legal, după ce au muncit o viata intreaga. 

    1. Corect

      Pensiile sa rămână așa cum sunt . Sunt corecte

      uite ca mai sunt oameni care gandesc logic si nu "politic"

      OK 

      RUȘINOS.! Recunoaște că beneficiezi de o pensie necuvenită NESIMȚITĂ. O aperi cu dinții și adresezi injurii celor cu opinii corecte a ta e INCORECTĂ.... OK.?... te rog spune-i persoanei feminine(?) de la. ' 6' că e foarte transparență... i se vede pensia ne - cinstită. Vede oricine îi citește expunerea lipsită de logică și de o dreaptă judecată.

      VĂ ROG, un răspuns pt. ~6 ~ competent... Căci eu o întreb : având o pensie de peste 7000 RON până / spre salariul președintelui de țară (chiar 79.000.?!) ... când îți iei cina bogată cum te simți știind că milioane de copii adorm nemâncați și merg la școală flămânzi.? Dormi bine , ai coșmaruri, ai conștiință.? . Știind că pensia nesimțită vine cu banii ( furați de la cei cu pensii de 1000 RON), ai celor ce au contribuit la Fondul Public de Pensii și se acordă prin legi rușinoase, ale unor politicieni dătători de pomeni, pentru participare, complicitate, sau asistarea ( non combat), la marele jaf al avuției naționale .

      Pensiile speciale nu sunt trase din pensiile normale , sunt drepturi dobandite , mai documentati-va inainte sa spuneti astfel de aberatii , duceti-va la neamtul mincinos pe care l-ati votat inca un mandat sa va dea alocatii pentru copii muritori de foame , subiectul acesta este cu totul altceva.

      Atata vreme cat liberalii vor conduce tara vom trai ca pe vremea lui Basescu , pe linie MOARTA fara mariri , doar cu taieri. L-ati votat , i-ati votat acuma ciocu' mic si pasu' mare. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb