Indonezia, criticata pentru proiectul planului de pace in Ucraina

M.S.
Internaţional / 3 iunie 2023

Indonezia, criticata pentru proiectul planului de pace in Ucraina

Ministrul apărării al Indoneziei a propus sâmbătă un plan de pace pentru a pune capăt războiului dintre Rusia şi Ucraina la un summit al apărării în Singapore, o iniţiativă care a fost criticată rapid de participanţi, conform AFP, care relatează cele ce urmează.

"Solicit Rusiei şi Ucrainei să înceapă imediat încetarea ostilităţilor", a declarat Prabowo Subianto, menţionând că conflictul de peste 15 luni a avut un impact sever asupra economiilor şi aprovizionării cu alimente a naţiunilor asiatice. Într-un discurs la summitul de apărare Shangri-La Dialogue, Subianto a propus un armistiţiu "la poziţiile actuale" şi zone demilitarizate care ar fi garantate de observatori şi forţe de menţinere a păcii ale Naţiunilor Unite. El a sugerat, de asemenea, un "referendum în zonele disputate" organizat de ONU. "Indonezia este pregătită să contribuie cu unităţi la o potenţială operaţiune de menţinere a păcii a ONU", a adăugat el. China a prezentat propriul său plan de pace pentru a pune capăt războiului - o listă vagă de propuneri la care politicienii Uniunii Europene au reacţionat cu scepticism. În timp ce Beijingul afirmă că este o parte neutră în conflict, a fost criticat pentru refuzul de a condamna invazia Moscovei. În contrast, Statele Unite şi aliaţii occidentali au furnizat miliarde de dolari în arme şi alte ajutoare Ucrainei de la invazia Rusiei. Jakarta, care favorizează diplomaţia nealiniată, a încercat anterior să medieze pacea. Preşedintele indonezian Joko Widodo a călătorit la Kiev şi Moscova şi s-a întâlnit cu liderii naţiunilor anul trecut, în timp ce ţara sa a prezidat G20, grupul de economii majore. Cu toate acestea, propunerea şefului apărării Subianto a fost criticată la summitul de sâmbătă, cu şeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, spunând că pacea în Ucraina trebuie realizată în termeni "corecţi". "Trebuie să aducem pacea în Ucraina", dar trebuie să fie o "pace corectă, nu o pace de capitulare", a declarat Borrell, comentând propunerea indoneziană. Subianto a răspuns ridicând vocea: "Întrebaţi indonezienii de câte ori au fost invadaţi... Există încălcări ale suveranităţii nu doar în Europa." "Prezint un plan de rezolvare a conflictului", a adăugat el. "Nu spun cine are dreptate şi cine greşeşte." Indonezia a votat în favoarea unei rezoluţii ONU care condamnă invazia Rusiei în Ucraina, dar nu a aplicat sancţiuni economice împotriva Moscovei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pana nu vrea seriful/usa NU SE POATE DISCUTA DE PACE

    Indonezia maninca griu ucrainian.

    O doare la basca cum ajunge culoarea galben din drapelul Ucrainei in farfuriile indonezienilor.  

    De apreciat, totusi, e demersul umanitar al Indoneziei, tara cu cea mai numeroasa populatie musulmana de pe glob. La fel cum e de remarcat ca tarile musulmane depind de grinele tarilor crestine.

    Sa votam noul calif, Vladimir Putler! 

    Bravo, Indonezia. Marele Guru nu zice nimic?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb