"Industria Sîrmei" îşi majorează capitalul cu 146,9 miliarde de lei

R.U.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 iulie 2004

Societatea "Industria Sîrmei" din Cîmpia Turzii îşi majorează capitalul social cu suma de 146,9 miliarde de lei, integral vărsată, corespunzătoare unui număr de 2.535.913 acţiuni noi emise şi subscrise, arată un comunicat al companiei. Unitatea a emis, în vederea majorării capitalului, un număr de 3.177.558 de titluri, din care 641.645 nu au fost subscrise. Drept urmare, acestea au fost anulate.

"Industria Sîrmei" dispune, după majorare, de un capital social de 1,6 miliarde de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 57.950 de lei. Societatea este controlată de "Mechel Trading AG" Elveţia, care deţine 81,63% din titlurile companiei. Anterior efectuării operaţiunii de majorare, acţionarul majoritar deţinea 79,8% din titlurile companiei. SIF "Banat Crişana" se află în posesia a 16,45% din acţiunile emitentului, mai puţin cu 1,65% decît înainte de majorare. Diferenţa de 1,91% din capitalul companiei este deţinută de acţionarii rezultaţi în urma programului de privatizare în masă.

Societatea are ca obiect principal de activitate producerea şi comercializarea de produse laminate, oţel calibrat, sîrme trase la rece (pentru cabluri de tracţiune, pentru arcuri, pentru talon auto, sîrme şi toroane pentru beton comprimat, pentru sudare, zincată, pentru cuie, sîrma moale neagră). Compania activează pe o mare diversitate de segmente de pe piaţa internă, datorită varietăţii produselor realizate.

"Industria Sîrmei" a încheiat exerciţiul financiar 2003 cu pierderi de 163 miliarde de lei, de aproape patru ori mai mari decît suma de 42 miliarde de lei estimată în acest sens, la începutul anului. Veniturile totale s-au ridicat la 3.048 miliarde de lei, cheltuielile totale fiind de 3.252 miliarde de lei. Creşterea accentuată a preţurilor materiilor prime (în special la fier vechi) şi a tarifelor la utilităţi a condus la depăşirea nivelului cheltuielilor programate. Valoarea producţiei a fost de 2.751 miliarde de lei, în concordanţă cu planificările de la începutul anului.

Titlurile emise de companie sînt listate pe piaţa Rasdaq din anul 2000, sub simbolul INSI. Ultima tranzacţie cu acţiuni INSI a avut loc în data de 8 aprilie 2004, preţul mediu înregistrat în cadrul şedinţei bursiere respective fiind de 16.016 lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb