iNES Group a investit 700.000 de euro în infrastructura IPTV

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 16 august 2007

Valoarea investiţiilor efectuate de iNES Group în infrastructura IPTV sunt estimate la 500.000 de euro în 2006 şi 200.000 euro în primul semestru al lui 2007

iNES Group, singurul provider de televiziune prin IP (Internet Protocol) din România a efectuat în primele 6 luni ale anului 2007, investiţii în valoare de 200.000 de euro în infrastructura IPTV. Potrivit reprezentanţilor diviziei iNES IPTV, aceste investiţii vor contribui la diversificarea canalelor din grila TV, precum şi la introducerea primului pachet de programe televizate HDTV (High Definition Television) pe piaţa din România.

După ce, în 2006, compania a investit 500.000 euro în infrastructura IPTV, iNES Group a decis să continue linia de investiţii şi în prima jumatate a anului 2007, această acţiune fiind parte a strategiei de consolidare a business-ului companei.

"Investiţiile efectuate de INES Group în infrastructura IPTV în acest an fac parte din strategia de business a companiei pentru 2007 şi au fost susţinute pentru a sprijini implemetarea serviciilor de IPTV deja disponibile în România. Prin intermediul acestor investiţii iNES IPTV încearcă să impună pe piaţa locală cel mai înalt standard de calitate a echipamentului utilizat în recepţionarea sau transmiterea fluxului video, existent la ora actuală în lume", declară Radu Rusu, Operations Manager iNES IPTV România.

O parte semnificativă a acestor investiţii vor fi utilizate pentru introducerea pachetului de programe televizate în format HD (High Definition), serviciu care va fi lansat pe piaţa românească în toamna anului 2007. Programele transmise în format HDTV fac parte din oferta standard a iNES IPTV şi reprezintă cea mai bună calitate a semnalului video existentă la ora actuală la nivel mondial.

De asemenea, investiţiile efectuate în această infrastructură vor permite companiei să îşi crească numărul de canale TV disponibile prin intermediul pachetului de servicii IPTV, dar şi numărul de clienţi ai acestui serviciu. În prezent, acest serviciu pune la dispoziţia publicului din România peste 100 de canale TV, majoritatea fiind programe premium.

Pentru următoarele luni, iNES Group planifică să continue investiţiile în infrastructura IPTV.

În anul 2006, cifra de afaceri a iNES Group a fost estimată la valoarea de 6 milioane de euro.

Despre iNES IPTV:

iNES IPTV este primul serviciu din România care oferă televiziune prin IP (Internet Protocol). Serviciul IPTV (sau "TV over IP"), disponibil în doar câteva oraşe ale lumii, este oferit acum de iNES clienţilor, prin intermediul reţelei proprii de fibră optică, utilizând o conexiune FTTH (Fiber-to-the-Home), începând cu 1 octombrie 2005.

Denumită şi "Televiziune IP", IPTV utilizează tehnici de flux video pentru a furniza programe de televiziune sau video selectate, la cerere (VOD). Spre deosebire de transmisia pe cale aeriană sau prin cablu către un televizor, IPTV foloseşte protocolul IP ca mijloc de transport şi presupune utilizarea unui IPTV set-top box pentru a decoda imaginile în timp real. În momentul în care un utilizator schimbă canalul sau selectează un program, un nou flux de conţinut este transmis de la serverul operatorului direct către set-top box-ul utilizatorului. Acest serviciu, în plină accensiune în întreaga lume, ajunge astfel şi în România, oferind publicului cele mai noi tehnologii de recepţionare a semnalului TV.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb