Inexactităţile din discursul preşedintelui Trump, conform presei americane

T.T.
Internaţional / 6 februarie 2019

Donald Trump (Sursa foto: Twitter)

Donald Trump (Sursa foto: Twitter)

În discursul său de ieri, cu privire la Starea Uniunii, preşedintele SUA, Donald Trump, a făcut diverse afirmaţii înşelătoare sau exagerate, potrivit sistemelor de verificare a informaţiilor (Fact Check) din mass-media americană, a relatat, astăzi, EFE.

Astfel, preşedintele SUA a declarat, în faţa membrilor Congresului şi a invitaţilor prezenţi că, de la sosirea sa la Casa Albă, au fost create 5,3 milioane de locuri de muncă, 600 mii dintre ele în sectorul industrial, subliniind astfel o reuşită "despre care aproape toată lumea spunea că era imposibil de realizat".

Însă, potrivit datelor oficiale colectate de New York Times, numărul locurilor de muncă create, începând cu ianuarie 2017, a fost de 4,9 milioane, dintre care 454 mii în sectorul industrial.

Donald Trump a mai susţinuz că economia Statelor Unite este "cea mai prosperă din lume", însă China, India, Lituania, Polonia şi chiar Grecia au o creştere de două ori mai rapidă, mai mulţi experţi avertizând că ritmul de creştere al economiei americane a încetinit de la 3,5%, în al treilea trimestru al anului 2018.

Trump s-a felicitat pentru "cel mai mare număr de femei în câmpul muncii înregistrat vreodată" în SUA. Potrivit datelor oficiale utilizate de New York Times, procentul femeilor care ocupă un loc de muncă este de 55,2%, în timp ce, în 2000, s-a atins un vârf de 58%.

Liderul de la Casa Albă a evidenţiat, de asemenea, în discursul său că, înaintea construirii unui zid cu Mexicul, oraşul de frontieră El Paso din statul Texas era considerat "unul dintre cele mai periculoase din ţară" din cauza ratei "extrem de ridicate" a violenţei.

Spre deosebire de localitatea învecinată din Mexic, Ciudad Juarez, El Paso nu s-a numărat niciodată printre cele mai periculoase oraşe din SUA şi înaintea construirii zidului în această regiune frontalieră, în 2008, figura în realitate printre cele mai sigure oraşe americane, în comparaţie cu alte oraşe de dimensiuni similare, potrivit ziarului Washington Post.

Vorbind despre chestiunea avortului, preşedintele american a invocat o afirmaţie a guvernatorului democrat al statului Virginia, Ralph Northam, care "a spus că ar executa un nou-născut". Deşi este adevărat că Northam a declarat că susţine avortul într-un stadiu avansat de sarcină, nu a afirmat că ar executa un nou-născut.

Alte afirmaţii exagerate verificate de presa americană fac referire la "caravanele mari de migranţi care se îndreaptă spre Statele Unite" sau la faptul că SUA s-ar afla într-un "mare război cu Coreea de Nord".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb