Inflaţie de candidaturi pentru alegerile prezidenţiale!

Octavian Dan
Ziarul BURSA #Politică / 21 august 2014

Zilnic apar nume noi pe lista candidaţilor pentru alegerile prezidenţiale. Candidaţii unor partide se transformă în independenţi, independenţii capătă susţinere de la anumite grupări politice, iar oameni care şi-au făcut campanie puternic în ultimii ani (Crin Antonescu, Cătălin Predoiu, Mihai Răzvan Ungureanu) au făcut pasul în spate şi cel puţin pe moment au decis să nu mai candideze.

Victor Ponta, Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, Elena Udrea, Monica Macovei, Cristian Diaconescu, Dan Diaconescu, Kelemen Hunor, Gheorghe Funar, Mircea Geoană, Theodor Meleşcanu Ioan Ghişe, Corneliu Vadim Tudor, Zsolt Szilagyi sunt politicienii care şi-au anunţat candidaturile sau şi-au manifestat disponibilitatea de a candida, din partea unor partide sau ca independenţi, iar lista este deschisă în continuare. De altfel, există o a doua listă cu oameni care încă tatonează posibilitatea de a se înscrie în cursa pentru prezidenţiale, Mircea Diaconu fiind în această postură, dar în ultimele zile tot mai des au fost pomeniţi, în diverse contexte, Mihai Gâdea sau Mugur Ciuvică. Este o adevărată inflaţie de candidaţi şi oameni dornici să se lupte pentru scaunul de la palatul Cotroceni, existând puţine lucruri fixe în această ecuaţie complicată. Cu siguranţă pe liste nu îi vom regăsi pe Ion Iliescu şi Traian Băsescu, singurii cetăţeni ai acestei ţări care fără să piardă în justiţie dreptul de a fi aleşi nu au voie să mai candideze pentru un nou mandat.

Agenda publică este ocupată pâna la saturaţie de subiectul prezidenţialelor, televiziunile de ştiri fiind luate cu asalt de actuali, foşti sau viitori candidaţi. Spre exemplu, luni seară, în acelaşi timp se aflau la diverse televiziuni Victor Ponta, Klaus Iohannis, Crin Antonescu, Cristian Diaconescu, Dan Diaconescu, Ioan Ghişe şi Călin Popescu Tăriceanu. Chiar dacă pe "culoarul dreptei" aleargă cei mai mulţi politicieni (Iohannis, Macovei, Udrea, Diaconescu, Tăriceanu, Ghişe...) care visează să-l înlocuiască pe Traian Băsescu, premierul Ponta consideră că doar fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, reprezintă această parte a scenei politice: "Ideea e următoarea: există în România în acest moment un singur reprezetant în campania prezidenţială al dreptei, şi acela este domnul Tăriceanu. Eu sunt reprezentant al centru-stânga, iar ceilalţi sunt reprezentanţii domnului Băsescu. Ce vor decide oamenii? Probabil dreapta - domnul Tăriceanu, sau stânga - eu". Multitudinea de candidaţi este privită cu ochi buni în PSD, unde se apreciază că disiparea forţelor de dreapta sporesc şansele de reuşită ale candidatului stângii, care poate câştiga alegerile chiar din primul tur. Luna viitoare se va trage linie în privinţa candidaturilor, fiind posibil să asistăm la un adevărat record din punct de vedere numeric.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Parerea mea personala ar fi ca multi dintre acesti candidati ar trebui inainte de a se hotara sa candideze la presedentie sa treaca pe la un PSIHOLOG. Sunt convins ca le-ar fi de mare ajutor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb