Informeaza-te corect! Iata cat costa serviciile SEO de calitate!

V.V.
Media-Advertising / 28 februarie 2019

Informeaza-te corect! Iata cat costa serviciile SEO de calitate!

SEO a devenit o necesitate pentru orice business prezent pe Internet. Este normal, piata online este intr-o continua ascensiune, iar competitia creste constant pe orice domeniu. Daca ai luat cel putin o singura data in considerare o potentiala colaborare cu o agentie SEO, cu siguranta te-ai intrebat si care sunt costurile pe care astfel de servicii le presupun. Am putea sa-ti spunem ca, daca iti doresti servicii SEO de calitate, care dau rezultate, acestea nu vor reprezenta o cheltuiala, ci o investitie. Vorbim despre o investitie cunoscuta pentru un return on investment (ROI) mult mai bun fata de alte strategii de marketing, ceea ce inseamna ca, in cele din urma, "costul" va fi zero. Dar desigur, nimeni nu se poate multumi cu o asemenea explicatie, mai ales ca dureaza o perioada pana cand reusesti sa-ti recuperezi investitia.

In consecinta, incepem prin a spune ca pretul unor servicii SEO de calitate depinde de mai multi factori. Afla in cele ce urmeaza care sunt cei mai importanti!

Vorbim despre un singur serviciu sau o relatie pe termen lung?

Primul aspect (si poate si cel mai evident) care influenteaza costul este natura serviciilor SEO de care ai nevoie. Spre exemplu, daca iti doresti doar un Audit tehnic, vorbim despre o singura etapa din procesul de optimizare, ceea ce inseamna ca ti se va percepe o singura data un anumit pret. Daca doresti si optimizare On-Page, costul creste. In schimb, daca vrei sa investesti intr-o relatie pe termen lung, vei plati o taxa lunara care sa acopere intreaga activitate de care ai beneficiat in acest interval de timp.

Exista si firme care taxeaza pe ora de lucru, insa nu este cea mai buna varianta pentru care sa optezi. Trebuie sa gandesti astfel: fiecare agentie poate sa faca, spre exemplu, un Audit cat timp cat detine un program de crawling. Problema apare la nivel de interpretare a datelor si de analiza manuala a site-ului. Este foarte usor sa observi ca un anumit site are un numar mai mic sau mai mare de URL-uri dinamice, insa este mai dificil sa stii cum sa interpretezi aceasta informatie. De aceea, ai putea fi tentat sa optezi pentru cel care face auditul intr-un timp mai scurt si, automat, iti percepe o taxa mai mica. Dar este aceasta cea mai buna investitie pe care o poti face in servicii SEO?

Dimensiunea agentiei SEO

Mai mare nu inseamna neaparat mai bun, iar aceasta regula se aplica si atunci cand vrei sa inchei o colaborare cu o agentie SEO. Indiferent de marimea unei agentii, fiecare are loc pe piata, insa este important sa faci cea mai buna alegere pentru business-ul tau. In general, agentiile SEO mari obisnuiesc sa aplice aceeasi reteta pentru business-urile locale mici care au aceleasi nevoi. Aceasta poate fi o varianta buna daca nu ai un buget foarte mare pe care sa-l aloci acestor servicii. In schimb, firmele mai mici ofera servicii SEO personalizate in functie de profilul fiecarui business in parte (bineinteles, pentru un numar mult mai mic de clienti). Daca aceasta strategie de marketing este foarte importanta pentru evolutia ta pe piata online, atunci cel mai bine ar fi sa te orientezi catre acest gen de colaborare.

Costurile depind de piata pe care o targetezi

Nu in ultimul rand, domeniul tau de activitate este un factor decisiv in fluctuatia costurilor. Cu cat piata targetata este mai mare si competitiva, cu atat serviciile SEO vor fi mai costisitoare. Spre exemplu, daca ai un magazin de haine de dama, asteapta-te sa platesti mai mult decat daca tii cursuri de yoga. Iar daca ai un business international, atunci pregateste-te sa platesti o suma mai mare pentru a obtine rezultate. Desigur, asta daca nu esti un brand cunoscut si ai deja o baza solida pe care sa te sprijini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb