ING coboară estimările pentru evoluţia cursului în 2010, la 4,40 lei/euro în 6 luni

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 decembrie 2009

ING şi-a revizuit în scădere estimările privind evoluţia leului anul viitor şi estimează un curs de schimb de 4,40 lei/euro la jumătatea lui 2010, în opinia analiştilor aprecierea monedei naţionale urmând să continue până la 4,25 lei/euro la finalul anului.

"Am îmbunătăţit estimările pentru leu, dar estimăm o tendinţă similară a cursului de schimb. Probabilitatea unui leu mai depreciat în primul trimestru din 2010 apare din ris-curile politice, dar şi pentru că Banca Centrală nu este pregătită să apere leul cu riscul de a vedea din nou că ratele dobânzilor de pe piaţa interbancară depăşeşc 100%", se arată într-un raport, citat de NewsIn.

Estimările analiştilor ING prezintă cursul de schimb la 4,35 lei/euro peste o lună, în timp ce în apropierea sfârşitului primului trimestru din 2010, leul va ajunge la 4,45 unităţi/euro, conform aceleiaşi prognoze.

Alegerile anticipate reprezintă cel mai mare risc pe termen scurt, în opinia analiştilor ING, "dar discuţiile din ultimele zile sugerează că probabilitatea unui astfel de scenariu a scăzut", se mai arată în raport.

În schimb, principalul motiv al revizuirii prognozei este "ceea ce pare un control ferm al Băncii Centrale" asupra cursului de schimb, susţin analiştii ING.

"Această situaţie ar putea continua, dar alegerile anticipate şi alte întârzieri ale tranşelor FMI s-ar putea dovedi prea scumpe, pentru a li se opune (BNR, n.r.)", se menţionează în raport.

Pe de altă parte, analiştii ING se aşteaptă, conform scenariului de bază, ca următoarea tranşă din împrumutul extern al României de la Fondul Monetar Internaţional (FMI) să ajungă în martie 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb