Iniţiativa Viena anunţă un nou grup de lucru pentru întărirea pieţelor de capital

Ziarul BURSA #Internaţional / 8 martie 2017

Iniţiativa Viena anunţă un nou grup de lucru pentru întărirea pieţelor de capital

Iniţiativa Viena a anunţat, recent, înfiinţarea unui grup de lucru dedicat Uniunii pieţelor de capital, în urma eforturilor UE de a întări acest sector, ceea ce va avea un impact major asupra finanţării investiţiilor şi a creşterii susţinute în Europa Centrală, Europa de Est şi Europa de Sud-Est (CESEE), se arată într-un comunicat al Băncii Mondiale.

"Întărirea şi diversificarea surselor de finanţare este crucială astăzi în regiune, deoarece avansează încercările de a ajunge din urmă statele dezvoltate şi apare un nou model de creştere", a afirmat Werner Hoyer, preşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI), instituţia care găzduieşte anul acesta Forumul "Iniţiativa Viena 2", în Luxemburg.

Grupul de lucru va ajuta la promovarea diversificării investiţiilor financiare în regiune, va mobiliza reţeaua Iniţiativa Viena să analizeze obstacolele structurale şi diferenţele de reglementare care afectează dezvoltarea pieţei de capital în CESEE şi va identifica soluţii la nivel naţional şi regional, conform Agerpres.

Forumul Iniţiativa Viena va examina, de asemenea, dinamicile investiţionale, priorităţile şi constrângerile cu care se confruntă regiunea, va discuta modul în care noile instrumente furnizate de instituţiile financiare internaţionale - cu accent pe mediu, infrastructură, inovaţie şi IMM-uri - poate suplimenta modelele de finanţare existente.

Iniţiativa Viena 2 va studia instrumentele financiare care pot sprijini investiţiile în Europa Centrală, Europa de Est şi Europa de Sud-Est şi dincolo de această regiune, se arată în comunicatul Băncii Mondiale.

O altă problemă discutată la Luxemburg a fost recenta evoluţie a reglementării bancare în regiune şi la nivel global. Problema impedimentelor involuntare cu care se confruntă băncile care au o prezenţă transfrontalieră, din cauza restricţiilor prudenţiale asupra fluxului de capital transfrontalier şi a lichidităţilor grupurilor bancare, a fost analizată la forum.

Băncile participante la discuţii au mai subliniat creşterea numărului de iniţiative de reglementare la nivel naţional în unele state din CESEE, care au avut o serie de consecinţe negative involuntare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. a grupului de lucru prin care Erste Group a reusit un castig report at major at cu 5 miliarde in anul 2014

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb