Innova Capital investeşte în grupul româno-belgian EMI pentru a continua expansiunea internaţională

T.B.
Companii / 3 iulie 2023

Innova Capital investeşte în grupul româno-belgian EMI pentru a continua expansiunea internaţională

Innova Capital se alătură lui Jerome France, fondatorul EMI Group, şi Morphosis Capital, un fond românesc de private equity, în proiectul lor de a crea unul dintre principalii furnizori europeni independenţi de servicii şi mentenanţă în domeniul soluţiilor industriale de acces. Pe 30 iunie 2023, Innova a achiziţionat 51% din acţiunile EMI Group prin combinarea unei achiziţii parţiale şi a unei majorări de capital de 15 milioane de euro. Capitalul suplimentar va finanţa achiziţii ulterioare menite să consolideze poziţia companiei pe pieţele existente şi să intre în noi ţări.

După realizarea unor numeroase investiţii anterioare, inclusiv cele recente precum PEP, Prime Label şi United Clinics, EMI Group este încă o tranzacţie de tip buy-and-build, care vizează consolidarea în continuare a unei pieţe extrem de fragmentate. Tranzacţia este cea de-a treia investiţie a fondului Innova/7, care în mai 2023 a atras peste 324 de milioane de euro.

EMI Group oferă servicii de mentenanţă pentru sisteme de acces pentru clădiri logistice şi industriale, cu o suprafaţă de peste 5 milioane mp, efectuând peste 2.000 de proiecte de instalare la cheie pentru peste 1.500 de clienţi unici anual. Compania este lider incontestabil în industria sa în România şi un jucător independent de top în Belgia, deservind clienţi finali şi dezvoltatori imobiliari comerciali dintr-o gamă largă de sectoare, inclusiv industrial, retail, logistică, militar şi sănătate.

"Astăzi, EMI are o structură internaţională a acţionariatului ce reuneşte patru naţionalităţi, având facilităţi în trei ţări şi o prezenţă puternică pe întregul continent european. Infuzia de capital din partea Innova Capital marchează un nou capitol remarcabil pentru noi, pe măsură ce ne înscriem pe o traiectorie de creştere şi mai ambiţioasă prin fuziuni şi achiziţii. Ca parte a acestei expansiuni, suntem dedicaţi implicării fondatorilor companiilor pe care le achiziţionăm, integrând expertiza şi experienţa lor în operaţiunile noastre. Această abordare colaborativă ne va permite să creăm un grup de top la nivel european. Cu experienţa noastră dovedită şi cu sprijinul partenerilor noştri strategici, suntem încrezători în consolidarea poziţiei noastre pe pieţele existente şi în extinderea pe altele noi. Împreună cu Innova, Morphosis şi partenerii noştri de la Belemi, vom continua să modelăm viitorul industriei soluţiilor industriale de acces în Europa." - a declarat Jerome France, fondator şi CEO al EMI.

"Piaţa sistemelor industriale de acces rămâne foarte fragmentată, existând tendinţa de consolidare în special în domeniul serviciilor de instalare şi mentenanţă. EMI a dezvoltat un model de integrare de succes care permite companiilor mici de servicii să îşi păstreze identitatea şi autonomia, beneficiind în acelaşi timp de amploarea activităţii şi de cele mai bune practici de grup. Suntem încântaţi de parteneriatul cu Jerome France şi Morphosis Capital în această oportunitate importantă de consolidare." - a declarat Andrzej Bartos, Senior Partner al Innova Capital, care a coordonat investiţia.

"Succesul EMI este o dovadă a modului în care construirea încrederii reciproce se concretizează în performanţe excepţionale ale afacerii. Mă bucur că am încheiat un parteneriat cu Jerome şi am urmat viziunea şi motivaţia sa şi suntem entuziasmaţi să ducem compania la un nivel şi mai înalt de performanţă împreună cu Innova." - a declarat Simona Gemeneanu, Partener al Morphosis Capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb